Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET – CUKORGYÁRTÁS

Kockacukor A cukor az egyik legelterjedtebb élelmiszeripari termék a világon. Cukorrépából vagy cukornádból készül. Nemcsak sok ételben és italban találja meg, étel tartósításnál, alkohol készítésnél is nélkülözhetetlen.

Tudta, hogy a kockacukrot 1843-ban Csehországban találták fel? Jakub Kryštova Rada találmányát felesége ihlette, aki egy cukortömb vágása közben megvágta magát.

MIÉRT ALKALMAZNAK MÁGNESES SZEPARÁTOROKAT A CUKORGYÁRTÁSBAN?

A cukorgyárakban gyakran használnak mágneses szeparátort a nem kívánt fémrészecskék eltávolítására, amelyek a nyersanyagban jelen lehetnek vagy a gyártási folyamat során megjelenhetnek. Számos oka van annak, hogy miért van szükség mágneses szeparátorra egy cukorgyárban:

Eszközvédelem

Fémrészecskék , mint például csavarok, szögek, szerszámokból származó forgácsok vagy szállítószalagok fémalkatrészei, a betakarítás, a szállítás vagy a nyersanyag feldolgozása során cukorrépába vagy cukornádba kerülhetnek. Ezek a fémrészecskék károsíthatják a cukorgyár berendezéseit, például malmokat, préseket vagy szivattyúkat. A mágneses szeparátor felfogja ezeket a fémes szennyeződéseket és megakadályozza, hogy bejussanak a rendszerbe, megóvva így a készüléket a sérülésektől.

A végtermék minősége

A fémrészecskék jelenléte egy cukortermékben negatívan befolyásolhatja annak minőségét. A mágneses szeparátor gondoskodik arról, hogy a keletkező cukor vagy melasz mentes legyen a fémszennyeződésektől, ezzel is javítva a minőségét. A fémdetektáló technológiának köszönhetően nem ferromágneses fémeket, röntgen segítségével akár nem fémes részecskéket is detektálhatunk . Az eredmény minden nem kívánt szennyeződéstől mentes cukor.

A higiéniai előírások betartása

Az élelmiszeriparban fontos a szigorú higiéniai előírások betartása. Ezeket a szabványokat gyakran megkövetelik a cukor végső fogyasztói. A fémrészecskék élelmiszerekben való jelenléte a termék elutasításához vagy akár jogi következményekhez is vezethet. A mágneses szeparátor lehetővé teszi a cukorgyárak számára, hogy megfeleljenek ezeknek a szabványoknak és biztosítsák, hogy termékeik megfeleljenek a vonatkozó előírásoknak.

A mágneses szeparátor bevezetése a cukorgyártási folyamatba segít minimalizálni a berendezések károsodásának kockázatát, javítja a végtermék minőségét és biztonságát és lehetővé teszi a cukorgyárak számára, hogy megfeleljenek a higiéniai szabványoknak és előírásoknak.

SOLLAU
Mágneses szeparátorok gyártója a cukoripar számára

Mi vagyunk ezeknek az elválasztóknak a gyártói. Csehországi gyárunkban gyártjuk, ennek köszönhetően garantálni tudjuk a legmagasabb minőséget és az Ön igényeihez tudjuk igazítani.

Český výrobek / Made in Czech Republic

HOL TALÁLHATÓK MÁGNESES SZEPARÁTOROK A CUKORGYÁRBAN?

Cukorrépa bevitel

A cukorrépa fogadása során leggyakrabban a következőket használják:

Cukorrépa átvételekor el kell távolítani az ott előforduló nagyobb fémszennyeződéseket (szögek, csavarok stb.), például a répa termelőtől a cukorgyárba szállítása során. A cukorrépát szállítószalaggal juttatják be a gyárba, ezért leggyakrabban függesztett mágneses szeparátorokat (automatikus vagy kézi tisztítású mágneses lemezeket) használnak , amelyeket a cukorrrépa szállítószalagja fölé függesztenek. A cél elsősorban a feldolgozó technológia védelme és a ferromágneses szennyeződések végtermékben való előfordulásának csökkentése.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Folyékony cukor

A cukor feldolgozása során nemcsak külső forrásból, hanem részben technológiai folyamatból is ferromágneses szennyeződésekkel kontaminálódik. Ezek a szennyeződések a nehéz cukorléből is elválaszthatók. Ehhez a következő mágneses szűrőket használják:

Az MSP sorozatú mágneses szűrők (kézi, félautomata vagy automatikus tisztítással) vannak beépítve a csővezetékbe. A cukorlé átfolyik az elválasztó testében található mágnesrudakon. Ha a mágnesrudak eltömődnek ferromágneses szennyeződésekkel, akkor tisztítást kell végezni, hogy a szeparátor továbbra is tökéletesen elláthassa funkcióját. A felfogott szennyeződések mennyiségétől (és így a szükséges tisztítási intervallumtól is) függően manuális tisztítású (ritka szennyeződések esetén) vagy automatikus tisztítású (nagy mennyiségű szennyeződés esetén) szeparátort választunk. A leválasztó teste úgy van kialakítva, hogy a csővezeték keresztmetszete biztosított legyen és így a csővezetékben ne változzon a nyomás.

Mindezek az elválasztók előállíthatók egyfalú változatban, valamint duplafalú változatban is. A kettős falú szeparátorokat akkor alkalmazzák, ha az elválasztott közeg hőmérsékletét úgy kell fenntartani, hogy az ne szilárduljon meg a szeparátor testében. Az elválasztókat meleg vízzel vagy gőzzel fűtik.

Külön csoportot alkotnak az MSF szövetszűrők mágnesei. Ezeket akkor használják, ha a cukorgyár zsákos szűrőket használ az elválasztáshoz. Ezeknek a szövetszűrőknek a leválasztási hatékonyságát nagymértékben növeli a zsákos szűrőmágnesünk használata, amelyet a meglévő szövetszűrőbe lehet helyezni. Ez kettős szűrést eredményez – nem csak mechanikus (textilszűrő), hanem mágneses is.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Pellet, szelet

A cukorrépa-pellet gyártása során ügyelni kell arra, hogy a feldolgozott anyagban ne legyenek nagyobb ferromágneses szennyeződések - például csavarok, anyák, szögek stb. Ezek a szennyeződések a préselés során károsíthatják a pelletáló mátrixot = szükségtelen karbantartási költségekhez vezetnek. A leválasztáshoz leggyakrabban a fedett mágneses dobokat használják, ahol a mágneses dob egy dobozszerkezetben van elhelyezve. Az ilyen kialakítású mágneses dob nagyon könnyen felszerelhető.

<Ha a szeleteket vagy pelleteket ferde csővezetéken szállítják, célszerű lemezmágnest használni a csúszdában vagy egyszerűen csak egy nagyon praktikus mágneses ajtót beépíteni. >Jsou-li řízky či peletky dopravovány šikmým potrubím, je vhodné využít deskový magnet do skluzu, nebo jen na instalaci velmi jednoduché magnetické dveře.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Kristálycukor

Ferromágneses szennyeződések a végtermékben is megtalálhatók – kristálycukorban és porcukorban. A cukorfogyasztók számára a ferromágneses szennyeződések nemkívánatosak, ezért megkövetelik, hogy a cukorban ne forduljanak elő.

A fémek cukorkristályoktól való elválasztására a következő mágneses szeparátorokat használják:

Ezek az elválasztók tisztításuk módjában különböznek egymástól. Ritkán előforduló szennyeződések esetén elegendő kézi tisztítással ellátott szeparátort használni. A magas hatásfokról az gondoskodik, hogy a legerősebb, akár 18 700 G mágneses indukciójú mágneseket használunk. A dulap mágnesrács gondoskodik a hatékony szűrőlabirintusról, ezért az így létrejövő elválasztás nagyon hatékony. A szekrényes szeparátorok nagyon könnyen beszerelhetők olyan csővezetékekbe, amelyeken keresztül a kristálycukrot gravitációsan szállítják. Az általunk gyártott leválasztók széles választéka biztosítja, hogy minden vásárló megtalálja nálunk a megfelelő megoldást.

Az MSS-MC  leválasztó egy alaptípus, de ez is fel van szerelve akár 18 700 G mágneses indukciós mágnesekkel! Azon ügyfelek számára, akik gyors, kényelmes és biztonságos tisztítást biztosító szeparátort igényelnek van egy másik megoldásunk is - az MSS-MC LUX . Gyors beépítésre van szüksége JACOB csőbe? Használja az MSS-MC COMPACT terméket .

Nagy mennyiségű szennyeződés esetén javasoljuk az automatikus tisztítással ellátott szeparátoraink használatát.  A tisztítási ciklus teljesen automatikus, így nem igényel emberi beavatkozást. Ezzel a kezelő időt takarít meg és javítja a leválasztás minőségét, hiszen biztosított a rendszeres tisztítás, ami a kézzel tisztított szeparátoroknál nem mindig megoldott (a kezelőnek nincs ideje / elfelejti megtisztítani a szeparátort). Természetesen lehetőség van a szeparátor csatlakoztatására a központi vezérlőegységhez is.

Mi tesz minket egyedivé? Termékeink feldolgozásának minőségén túl az, hogy MSS-AC TARANTULA automata szeparátorunk négyszintes mágnesrácsokkal van felszerelve. A négyszintes elválasztás garantálja a lehető legmagasabb minőségű mágneses leválasztást korrekt áron! 

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Porcukor

A porcukor olyan anyag, amely hajlamos a ragadásra. Ezért nehéz a fémeket leválasztani róla és nem alkalmas rácsmágnesek használata. Portfóliónkban vannak elválasztóink is, amelyeket a következő alkalmazásokhoz terveztek:

Az ML mágneses lámpások úgy vannak kialakítva, hogy a mágnesek a cső oldalain legyenek elhelyezve. Az anyag áramlásában nincs akadály, így nem fordulhat elő az eltömődés. Ezeket a lemezmágneseket a legerősebb, 7500 G mágneses indukciós mágnesekkel tudjuk felszerelni, ami garantálja a mágneses elválasztás páratlan hatékonyságát még a gyengén áteresztő anyagoktól is, mint például a porcukor. Ismét gondolunk a kényelemre, a kezelő biztonságára és a tisztítási sebességre is– a megoldás az ML-LUX szeparátorunk.

Az MSR-MC forgó szeparátor a rácsmágnesek (nagy mágneses indukció) előnyét biztosítja és kiküszöböli korlátaikat, ha gyengén áteresztő anyagokban használják. A forgó mágnesrudak könnyen kezelik az ilyen anyagokat!

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Csomagolás, szállítás

A cukorgyártás utolsó szakasza a csomagolás és a szállítás. A cukor 100%-os tisztaságának biztosítása érdekében tanácsos mágneses elválasztót szerelni a csomagolás elé. Ezt az elválasztást a legutolsó lehetőségnek nevezzük. Leggyakrabban itt szekrényes rácsos elválasztókat használnak. Mivel ezen a gyártási ponton gyakori, hogy a cukrot nagyobb átmérőjű csövön keresztül szállítják (pl. tartályokba töltés előtt), ezért gyakran javasoljuk az MSS-MC LUX szeparátor használatát.

A végfelhasználó nemcsak azt követeli meg, hogy a cukrot mentesítsük a ferromágneses szennyeződésektől, hanem az egyéb szennyeződésektől is. Ennek érdekében fémdetektorok teljes választékát kínáljuk az alábbi alkalmazásokhoz:

A QUICKTRON sorozat fémdetektorait olyan helyekre telepítik, ahol a cukrot a gravitáció segítségével szállítják csővezetékeken keresztül. A már becsomagolt cukor végső ellenőrzését szállítószalagos szállítás esetén célszerű METRON alagútfémdetektorral elvégezni . Mindkét típusú detektor megbízhatóan észleli az összes fémszennyeződést. Ha egyéb szennyeződések, például üveg, műanyag vagy kő kimutatására van szükség, tanácsos az easySCOPE kontrollröntgen használata .

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

ESETTANULMÁNYOK

Fémek elkülönítése barna cukorból (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

A vásárló 0,8-1,0 mm-es frakciójú barna cukrot dolgoz fel. Termelési kapacitása 5t /óra.

A probléma leírása

Az ügyfél kérése az...

Szekrény típusú rácsos mágneses szeparátor - cukorgyártás (esettanulmány)

Az ügyfél megkövetelte, hogy a cukorgyártáshoz használt mágneses szeparátor 3 alapvető követelménynek feleljen meg:

  • Rögzítse a ferromágneses szennyeződéseket...

Mágneses lámpás – cukorgyártás (esettanulmány)

Ebben az esettanulmányban szeretnénk bemutatni egy tipikus példát a lemezes mágneses szeparátor - az úgynevezett mágneses lámpás - alkalmazására.

Így tölti...

KAPCSOLATOK
Kérdése van termékeinkkel kapcsolatban? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Értékesítési csapatunk készen áll, hogy teljes körű támogatást nyújtson Önnek és segítsen megtalálni az Ön igényeinek legjobb megoldást a mágneses elválasztás területén. Nemcsak standard megoldásokat kínálunk, hanem személyre szabott megoldásokat is, így nem kell aggódnia bonyolultabb műszaki kihívások miatt. Csak lépjen kapcsolatba velünk és mi örömmel segítünk Önnek.

Felveheti velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy webes űrlapunkon keresztül.

Panák Zsuzsanna

Panák Zsuzsanna

Értékesítési képviselő
+3630 418 2087
zsuzsanna.panak@sollau.cz