Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSS-AC mágneses szeparátor előnyei

 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül is
 • Neodímium mágnesek akár 18 700 G indukcióval
 • Egyedi szeparátor gyártás
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Anyagvizsgálat

Öntisztító rácsos mágneses szeparátorok MSS-AC

Ezt az automatikus tisztítással rendelkező szekrény típusú szeparátort úgy tervezték, hogy elválassza a finom ferromágneses részecskéket a szabadon leeső anyagokból és megvédje a megtisztított anyagot később feldolgozó gépeket és berendezések a sérüléstől.

Az elválasztó használatának előnyei

5 years warranty
 • Ferromágneses szennyeződésektől mentes anyag
 • Technológiai berendezések állandó védelme
 • Folyamatos gyártási működés
 • A tisztítás során egyes változatoknál nem szükséges megszakítani az anyagáramlást
 • Üzemeltetési költségek megtakarítása és a hibakockázat csökkentése

Ezt a mágneses szeparátort a magon mért 16 000 G, a mágnescső felületén pedig 11 500 G maximális indukcióval tudjuk gyártani. Tolerancia +/- 10 %.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Az automatikus tisztítású rácsos elválasztók kialakítása és főbb előnyei

Az automatikus mágnesrácsos elválasztó alapja egy több, egymás fölött elhelyezett, rozsdamentes acélból készült mágnesrács rendszer, felváltva páratlan és páros számú csövekkel. Az így kialakított mágneses szita nagyon intenzíven érintkezik az áramló anyaggal és a legkisebb fémszennyeződéseket is képes felfogni, amely nagyon magas szintű elválasztást biztosít. A DIN 1.4301 szabvány szerinti rozsdamentes acélból készült kompakt konstrukció egyszerű és helytakarékos integrálást biztosít a meglévő gyártósorokba, ugyanakkor garantálja a teljes rendszer nagy ellenállását és hosszú élettartamát.

Ennek a szeparátornak a legfontosabb elemei a mágneses csövek, amelyek hermetikusan egy  rozsdamentes acél burkolatban vannak lezárva és egy további rozsdamentes acél rácsba vannak behelyezve. Ennek az úgynevezett "cső a csőben" rendszernek számos jelentős előnye van:

 • Egyes konkurens gyártók gyakran kérkednek a rozsdamentes acél fedőcsövek felületén tapasztalható magas indukcióval (12200 G-ig) viszont ez az információ félrevezető, mivel figyelmen kívül hagyják, hogy csak EGY fedőcsövet használnak elválasztóikban, így ha az megsérül az ügyfél ki van téve annak a veszélynek, hogy a megtisztított termék letörött mágnesdarabokkal szennyeződhet. Az általunk használt mágneses rendszerek rendkívül erősek és a belső fedőcsövön (ami hermetikusan lezárja a mágneses magokat) ténylegesen 16 000 G-ig érünk el mágneses indukciót! (ami lényegesen magasabb érték, mint amit versenytársaink a fedőcsövek felületén mérnek). A rácsos szeparátoraink belső csövét azonban szándékosan egy további (külső) fedő rozsdamentes acélcsővel fedjük le, ami bár a tisztítandó anyaggal való érintkezés helyén keletkező indukciót (még mindig nagyon magas) 11 500 G körüli értékre csökkenti, de (és ez számunkra kulcsfontosságú) mindenekelőtt az abszolút biztonság garanciáját nyújtja az ügyfélnek (mert a külső fedőcső megsérülése esetén a belső fedőcső megakadályozza, hogy a mágneses magok töredékei bejussanak a megtisztított termékbe).
 • A kettős bevonat jelentősen meghosszabbítja a drága mágneses magok élettartamát (víz nem jut hozzájuk, nem kopnak mechanikusan a tisztítás során stb.).
 • A teljes rácsrendszer kopásállósága megnő.

Hogyan történik a rácsos szeparátor automatikus tisztítása?

A rozsdamentes acél fedőcsövek tisztítási intervallumait a termék szennyezettségének megfelelően egyedileg állítjuk be. A mágneses részecskék leghatékonyabb elválasztása érdekében az automatikus rácsos szeparátor erős neodímium NdFeB mágnesekkel van felszerelve.

A mágneses szeparátor automatikus tisztítását pneumatikus elemek és egy teljesen programozható külön vezérlőegység biztosítja. A kompakt kialakítású kezelőpanel és a könnyen kezelhető érintőképernyő biztosítja a gyors egyéni használatot.

Ez a szeparátor szokatlanul széles spektrumban képes feldolgozni az anyagokat és a ferromágneses szennyeződéseket (elválasztja a nagyon finom ferromágneses részecskéket és például a hosszabb drótokat is, amelyek más rácsos elválasztókat blokkolhatnak). Tekintettel az nehéz ipari környezetben várható alkalmazásra, mind maguknak a mágnesrudaknak a burkolata, mind a teljes leválasztó védőburkolata lényegesen robusztusabb, mint más rácsos gépeknél. A mágnesrudak állapota az ellenőrző nyíláson keresztül folyamatosan ellenőrizhető.

Milyen csőhöz csatlakozik az elválasztó?

A gyors és egyszerű felszerelés érdekében az elválasztó háza karimákkal készül - szabványos szögletes vagy Jacob típusú, illetve egyedi igények szerinti csatlakozással. Általában 180x180 mm mérettől egészen 630x630 mm-es csatlakozási méretekkel gyártunk elválasztókat, de a csatlakozást méretben és formában is igény szerint tudjuk alakítani.

Az elválasztás folyamata minden típusú szeparátornál nyomon követhető az elválasztó felső részén található ellenőrző ablak segítségével. Az élelmiszer- és gyógyszeripar magas követelményei miatt az elválasztó egyes alkatrészei, amelyek a tisztított anyaggal érintkeznek, polírozott kivitelben is szállíthatók.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

Az automatikus tisztítással rendelkező mágneses rácsos elválasztó három változatban készül: egyoldalas folyamatos tisztítással (MSSJ-AC TARANTULA), egyoldalas a nehéz körülmények közötti szakaszos működéshez (MSSJ-AC HD SCORPION) és kétoldalas folyamatos tisztítással (MSSO) -AC BLACK WIDOW).

MSSJ-AC
TARANTULA

Öntisztító rácsos mágneses szeparátorok MSSJ-AC TARANTULA

 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
 • Négylépcsős szétválasztás
 • Rendkívül nagy mágneses rögzítési felület
 • Kis méretek
 • Ellenőrző nyílás
 • Nagyon vonzó "ár/teljesítmény" arány
 • Alacsony javítási és szervizköltségek
 • Mágneses indukció akár 16 000 G-ig
 • ATEX (22-es zóna az eszközön kívül és 21-es zóna az eszközön belül)
 • Öt év garancia a mágneses magra

Szeparátor folyamatos működéshez MSSJ-AC TARANTULA (az anyagbeviteli nyílás a szeparátor szélén található)

Az erős permanens mágneseknek köszönhetően a csőrácsokon áthaladó mágneses fémszennyeződések megragadnak a borító rozsdamentes acélcsövek felületén. Előre beállított időközönként mindkét felső mágneses rácsot pneumatikus hajtás és vezetőgörgők segítségével a hulladékgyűjtő fölé mozdul, majd a mágneses magok szélső helyzetbe húzódnak ki a rozsdamentes acél rácsokból (vagyis a porelszívás fölé, ha a mágneses szeparátor fel van szerelve ezzel az opcionális eszközzel). A mágneses magok kihúzódása után a befogott fémrészecskék a csövek felületéről maguktól leesnek a hulladéktárolóba. Ha a szeparátor szívóberendezéssel van felszerelve (ez opcionális tartozék), ebben a helyzetben a megtisztított anyag legfinomabb porszemcséit is eltávolítja szívással a kihúzott mágneses magokból. A mágneses rácsokon való áthaladás után a tiszta anyag (amely már nem tartalmaz ferromágneses szennyeződéseket) spontán módon a tiszta anyag kivezető nyílásába kerül és el van vezetve további feldolgozásra.

A tisztítási folyamat végeztével a mágneses magok visszatolódnak a fedőcsövekbe és előre beállított időközönként a tisztítási folyamat szünet nélkül megismétlődik (a szeparátor mindkét felső és mindkét alsó rácsa felváltva tísztítódik). Az automatikus tisztítás a leválasztó kisebb méreteivel kombinálva ezt a készüléket alkalmassá teszi pl. olyan gyártósorokon való használatra, ahol nincs elég hely a szabványos kézi tisztítású mágneses rácsos elválasztó MSS-MC használatához vagy nincs hely az automatikus folyamatos tisztítással rendelkező MSSO-AC Black Widow szeparátor felszereléséhez.

A mágneses szita (négy rácsból áll) biztosítja az elválasztás nagy hatékonyságát és egyben meghosszabbítja a tisztítási intervallumokat (mivel a nagy méretű hulladéktároló nagy mennyiségű ferromágneses részecske tárolására alkalmas). Bár az elválasztó négy mágnesrácsot tartalmaz, egy kifinomult tervezési megoldással rendkívül alacsony beépítési magasságot lehetett elérni. A szeparátor állapota az ellenőrző ablakon keresztül folyamatosan ellenőrizhető.

Speciális előnyök

 • Folyamatos tisztítás (= tisztítás közben nem szükséges megszakítani az anyagáramlást)
 • Nagy hálósűrűség (4 rétegű mágnescső = hatékonyabb elválasztás)
 • Rendkívül nagy a mágneses rögzítési felület
 • Csökkentett elválasztó hossz (= kisebb beépítési méretek)
 • A mágnesrudak egyenkénti cseréjének lehetősége (=alacsonyabb javítási és szervizköltségek)
 • Ellenőrző ablak a mágnesrudak állapotának ellenőrzéséhez
 • Vonzó "ár/teljesítmény" paraméterarány

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSSJ-AC 200 TARANTULA 10 200 x 200 PDF megtekintése
MSSJ-AC 300 TARANTULA 30 300 x 300 PDF megtekintése
MSSJ-AC 400 TARANTULA 50 400 x 400 PDF megtekintése
MSSJ-AC 500 TARANTULA 70 500 x 500 PDF megtekintése
MSSJ-AC 600 TARANTULA 90 600 x 600 PDF megtekintése

MSSJ-AC HD
SCORPION

Öntisztító rácsos mágneses szeparátorok MSSJ-AC HD SCORPION

 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakításával
 • Szokatlanul nagy frakciók szétválasztása
 • Robusztus felépítés
 • Ellenőrző nyílás
 • Vonzó "ár/teljesítmény" arány
 • Mágneses indukció akár 16 000 G-ig
 • ATEX (22-es zóna az eszközön kívül és 21-es zóna az eszközön belül)
 • Öt év garancia a mágneses magra

Szeparátor szakaszos működéshez nehéz munkakörülmények között MSSJ-AC HD – SCORPION (az anyagbeviteli nyílás a szeparátor szélén található)

Az erős permanens mágneseknek köszönhetően a csőrácsokon áthaladó mágneses fémszennyeződések megragadnak a borító rozsdamentes acélcsövek felületén. Előre beállított időközönként mindkét felső mágneses rács pneumatikus hajtás és vezetőgörgők segítségével a hulladékgyűjtő fölé mozdul, majd a mágneses magok szélső helyzetbe húzódnak ki a rozsdamentes acél rácsokból (vagyis a porelszívás fölé, ha a mágneses szeparátor fel van szerelve ezzel az opcionális eszközzel). A mágneses magok kihúzódása után a befogott fémrészecskék a csövek felületéről maguktól leesnek a hulladéktárolóba. Ha a szeparátor szívóberendezéssel van felszerelve (ez opcionális tartozék), ebben a helyzetben a megtisztított anyag legfinomabb porszemcséit is eltávolítja szívással a kihúzott mágneses magokból. A mágneses rácsokon való áthaladás után a tiszta anyag (amely már nem tartalmaz ferromágneses szennyeződéseket) spontán módon a tiszta anyag kivezető nyílásába kerül és el van vezetve további feldolgozásra.

A tisztítási folyamat végeztével a mágneses magok visszatolódnak a fedőcsövekbe és előre beállított időközönként a tisztítási folyamat szünet nélkül megismétlődik (a szeparátor mindkét felső és mindkét alsó rácsa felváltva tísztítódnak). Az automatikus tisztítás a leválasztó kisebb méreteivel kombinálva ezt a készüléket alkalmassá teszi pl. olyan gyártósorokon való használatra, ahol nincs elég hely a szabványos kézi tisztítású mágneses rácsos elválasztó MSS-MC használatához vagy nincs hely az automatikus folyamatos tisztítással rendelkező MSSO-AC Black Widow szeparátor felszereléséhez.

A mágneses szita (négy rácsból áll) biztosítja az elválasztás nagy hatékonyságát és egyben meghosszabbítja a tisztítási intervallumokat (mivel a nagy méretű hulladéktároló nagy mennyiségű ferromágneses részecske tárolására alkalmas). Bár az elválasztó négy mágnesrácsot tartalmaz, egy kifinomult tervezési megoldással rendkívül alacsony beépítési magasságot lehetett elérni. A szeparátor állapota az ellenőrző ablakon keresztül folyamatosan ellenőrizhető.

Speciális előnyök

 • A szeparátor szokatlanul széles spektrumú anyagokat és ferromágneses szennyeződéseket képes feldolgozni
 • Robusztus felépítés az igényesebb ipari alkalmazásokhoz
 • Ellenőrző ablak a mágnesrudak állapotának ellenőrzéséhez
 • Vonzó "ár/teljesítmény" arány

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSSJ-AC HD 200 SCORPION 15 200 x 200 PDF megtekintése
MSSJ-AC HD 300 SCORPION 30 300 x 300 PDF megtekintése
MSSJ-AC HD 400 SCORPION 55 400 x 400 PDF megtekintése
MSSJ-AC HD 500 SCORPION 80 500 x 500 PDF megtekintése

MSSO-AC
BLACK WIDOW

Öntisztító rácsos mágneses szeparátorok MSSO-AC BLACK WIDOW

 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
 • A rudak rendkívül nagy mágneses fogófelülete
 • Az elsődleges anyag kis veszteségei
 • Nagy kapacitás
 • Csak egy mágnesrúd cseréjének a lehetősége
 • Minden mágneses rúdnak saját meghajtója van
 • Ellenőrző nyílás
 • Szerviz nyílás
 • Rozsdamentes acél rácsok
 • Mágneses indukció akár 18 700 G-ig
 • ATEX (22-es zóna az eszközön kívül és 21-es zóna az eszközön belül)
 • Öt év garancia a mágneses magra

Szeparátor folyamatos működéshez MSSO-AC - BLACK WIDOW (az anyagbevitel nyílása a szeparátor középső részén található)

Az erős permanens mágneseknek köszönhetően a csőrácsokon áthaladó mágneses fémszennyeződések megragadnak a borító rozsdamentes acélcsövek felületén. A cső alakú rácsok az elválasztó szélességének kétharmadát foglalják el, ugyanakkor a mágneses magok folyamatosan a szennyezett anyagok bevezető nyílása alatt helyezkednek el. A rozsdamentes acél fedőcsövek kétharmados hosszának köszönhetően a mágneses magok tartósan védettek, míg a fedőcsövek hosszának fele (azaz a tényleges tisztítási zónába nyúló rész) folyamatosan megtisztul a mágneses szennyeződésektől. Ez biztosítja mind a tisztítási, mind az elválasztási folyamat folyamatosságát (anélkül, hogy meg kellene szakítani a gyártási ciklust a mágneses elválasztás során). Előre beállított időközönként egy-egy (pl. alsó) szint fedőcsövét külön-külön pneumatikus hajtás és vezetőgörgők, pl. jobbra mozogatják. Ezután a fedőcsövek felső szintje is ugyanabba a helyzetbe kerül.

A megrendelő által meghatározott tisztítási időközönként a fedőcsövek felületén megrekedt szennyeződések az említett jobb oldalon található hulladékgyűjtőbe kerülnek. A tisztítási intervallum végén a rostély alsó szintje balra mozog, majd a felső szint. A felfogott ferromágneses szennyeződések ismét a szeméttárolóba hullanak, de ezúttal a bal oldalon. A tisztítási folyamat befejezése után a mágneses mag fedőcsövek ismét jobbra mozdulnak el és a teljes folyamat megszakítás nélkül újra lefut. Az MSSO-AC BLACK WIDOW úgy nevezett másodlagos tisztítózónával van ellátva, amely csökkenti az anyagveszteséget a szeparátor tisztítása során.

Ennek az elválasztónak a kifinomult burkolata lehetővé teszi:

 • a mágnescsövek szennyezettségi állapotának folyamatosan megfigyelését (az ellenőrző nyíláson keresztül)
 • a szervizelés elvégzését a szeparátor leszerelése nélkül (a szerviznyílásnak köszönhetően)

Az egyedülálló műszaki megoldásnak köszönhetően ez a szeparátor akár rendkívül nagy feldolgozóképességű műveleteknél is alkalmazható (csatlakozó nyílás 600 x 600 mm-ig). Az MSSO-AC BLACK WIDOW-nál a mágnesrudak egyesével is cserélhetők (így nem a teljes rácsot kell cserélni), ami anyagi és időmegtakarítást jelent az ügyfeleknek a szervizelés és javítás során. Ezen kívül minden mágnesrúd saját meghajtóval rendelkezik, így ha az egyik rúd meghibásodik, az összes többi normálisan működik és az elválasztót nem kell kikapcsolni. A rozsdamentes acél védőszűrő megvédi a mágnesrudakat a megtisztított anyag vagy szennyeződések okozta sérülésektől.

Speciális előnyök

 • Folyamatos tisztítás (= tisztítás közben nem szükséges megszakítani az anyagáramlást)
 • A mágnesrudak nagy átmérője (= egy rúd rendkívül nagy mágneses fogási területe)
 • Másodlagos elválasztási zóna (= kisebb elsődleges anyagveszteségek)
 • Egyetlen mágnesrúd cseréjének lehetősége
 • Minden mágnesrúdnak megvan a saját meghajtója (= ha az egyik rúd meghibásodik, az összes többi normálisan működik és nem kell kikapcsolni az elválasztót)
 • Ellenőrző nyílás a mágnesrudak állapotának ellenőrzéséhez
 • Szerviznyílás (= szervizelés az elválasztó szétszerelése nélkül)
 • Rozsdamentes acél védőszűrő (= védi a mágneses rudakat az elsődleges anyagok vagy szennyeződések okozta sérülésektől)

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSSO-AC 180 BLACK WIDOW 7 180 x 180 PDF megtekintése
MSSO-AC 270 BLACK WIDOW 20 270 x 270 PDF megtekintése
MSSO-AC 360 BLACK WIDOW 35 360 x 360 PDF megtekintése
MSSO-AC 450 BLACK WIDOW 60 450 x 450 PDF megtekintése
MSSO-AC 540 BLACK WIDOW 85 540 x 540 PDF megtekintése
MSSO-AC 630 BLACK WIDOW 110 630 x 620 PDF megtekintéseMely iparágakban használják az automatikus mágneses rácselválasztót