Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSP-C mágneses szeparátor előnyei

 • Neodímium mágnesek akár 16 000 Gauss indukcióval
 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • A tartályhoz való csatlakoztatás pillanatok kérdése
 • Garancia 5 év
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Gyors és egyszerű tisztítás
 • A mágneses rudak cseréjének lehetősége
 • Kétrétegű mágnesvédelem

Tartály mágneses szeparátorok MSP-C

A mágneses szeparátor MSP-C általános működési elve

A tartály mágneses szeparátorok a ferromágneses szennyeződések elkülönítésére szolgálnak a tartályokban szállított ömlesztett és folyékony anyagokból. Számos nyersanyagot (élelmiszeriparban, mezőgazdaságban, építőiparban) silótartályokkal szállítanak és nagy hangsúlyt fektetnek ezen anyagok tisztaságára. Ezért javasoljuk tartálymágneses elválasztóink használatát, amelyet egyszerűen csatlakoztathat egy csőhöz vagy tömlőhöz (a leválasztó szerelhető tűzoltó csatlakozókkal vagy a tartályon lévő végződéssel kompatibilis egyéb típusú végződésekkel), amelyen keresztül a szállított anyagot sűrített levegő segítségével kiürítik. A mágneses elválasztás utolsó fázisa a kirakodás során történik (a szállítási lánc utolsó lépésében). A szállító így garantálhatja a megrendelő számára, hogy az alapanyag ferromágneses szennyeződésektől mentes).

Az elválasztó használatának előnyei

 • Ferromágneses adalékanyagok nélküli anyag
 • Biztosítható az ügyfél számára, hogy a szállított nyersanyag ferromágneses szennyeződésektől mentes
 • Könnyű telepítés és kezelés = a vezetők hajlandóak az elválasztó használatára

5 év garancia / 5 year warrantySOLLAU 5 év garancia

Mágneses elválasztóink minőségéért kiállunk, ezért 5 év garanciát vállalunk rájuk! Bízhat mágneses szeparátorainkban! Szakemberek vagyunk a mágneses elválasztás területén.

A tartály mágneses elválasztót alapkivitelben 80-150 mm csatlakozási átmérőben gyártjuk, azonban a csatlakozási méreteket és a csatlakozási módot (karima, csavarkötés, speciális csatlakozások) az Ön kívánsága szerint módosíthatjuk.

A mágneses szűrők közvetlen gyártói vagyunk . Kiváló műszaki teljesítményt és kedvező árat garantálunk .

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

A tartály mágneses szeparátor több részből áll:

 1. Mágneses komponens
  • Mágneses mag
  • Rozsdamentes acél burkolat
 2. A mágneses elválasztó teste

A mágneses mag mágneses rudakból áll, amelyeket egy fedő rozsdamentes acél burkolatba helyeznek el a nagyobb védelem érdekében. Ennek a "cső a csőben" rendszernek köszönhetően a mágnesrudak védettek és élettartamuk jelentősen meghosszabbodik. Ez kiküszöböli annak veszélyét is, hogy egy mágnesdarab vagy annak nikkelezése leváljon és a leválasztott anyag később szennyeződjön.

A mágneses komponens mágnesrudakkal van felszerelve, amelyek a legerősebb neodímium mágnesekből készülnek. A mágnesrudak zseniális labirintust hoznak létre, így az elválasztandó közeg több mágneses rúddal érintkezik, amikor kiszivattyúzzák a tartályból. Ennek az áramlási labirintusnak és a felhasznált erős neodímium mágneseknek köszönhetően a mágneses szeparátor maximális hatásfoka biztosított - akár 1 µ méretű ferromágneses szennyeződéseket is képes felfogni!

A mágneses alkatrészt négy szárnyas anyával ellátott csuklós csavar rögzíti az elválasztó testéhez, így az alkatrész eltávolítása a szeparátor testéről nagyon egyszerű.

Hogyan történik a szeparátor tisztítása?

A szeparátor tisztítása nagyon egyszerű és gyors. Ez több lépésben történik:

 1. A mágneses alkatrész kihúzása az elválasztó testéből
 2. A mágneses mag eltávolítása a borító rozsdamentes acél burkolatból (a fémek leesnek)
 3. Fordított összeszerelés

Hogyan használják a gyakorlatban a tartályelválasztót?

A szeparátort általában egy szállítódobozban tárolják a tartálykocsin és a kezelő (sofőr) csatlakoztatja ahhoz a csőhöz (tömlőhöz), amelyen keresztül az anyagot a tartálykocsiból a kirakodási ponton leeresztik. Alapkivitelben az elválasztó menettel van felszerelve, amelyre a megrendelő a kívánt csatlakozási módot (általában tűzoltó csatlakozót) csavarja fel, hogy a tartályhoz való csatlakozás gyors és kényelmes legyen. A mágneses elválasztókat mi gyártjuk, ezért az Ön igényeihez tudjuk igazítani.

Gyakran találkozunk olyan helyzettel is, amikor az anyagbememetnél (pl. silóba történő anyagfelvételkor) tartósan beépítik a szeparátort.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

Mágneses rudak cseréjeMágneses rudak cseréje

A mágneses szeparátor úgy lett tervezve, hogy könnyen ki lehessen cserélni a mágneses magot alkotó mágnesrudakat (sérülhetnek pl. nem megfelelő kezelés miatt). Ez a csere nagyon egyszerű – csak meg kell lazítani egy csavart és a rúd kicserélhető, így nincs szükség a gyártó szervizbeavatkozására.

MSP-C

Tartály mágneses szeparátorok MSP-C

 • Lehetőség különböző típusú végződések beépítésére (tűzoltó csatlakozók - G3, G4" és egyebek, csavaros csatlakozás, karima,...)
 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • 11 500 G az elválasztott közeggel való érintkezés helyén
 • Alapkivitelben DN 80, 100 és 150 csatlakozási méretben gyártunk
 • Egyedi gyártás lehetősége
 • Tartós, teljesen rozsdamentes kivitel
 • Opció – szűrő felszerelésének lehetősége a nem mágneses szennyeződések felfogására

TermékBemeneti/kimeneti átmérő (mm)Adatlap (EN)
MSP-C 80 N 80 PDF megtekintése
MSP-C 100 N 100 PDF megtekintése
MSP-C 150 N 150 PDF megtekintése


Mely iparágakban alkalmazzák a tartály mágneses elválasztót?