Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az ML-P mágneses szeparátor előnyei

 • Gyors és egyszerű telepítés
 • Mágneses tolóajtók
 • Maximális kényelem a tisztítás során
 • Biztonság
 • Neodímium mágnesek akár 7500 G indukcióval
 • 0,5 és 50 mm közötti vasrészecskék felfogása
 • Nagy üzemi teljesítmény (akár 150 m3/h)

Mágneses lemezelválasztók csőrendszerhez ML-P

A mágneses szeparátor általános működési elve ML-P

A csővezetékrendszerhez alkalmazható ML-P lemezes mágneses szeparátor a gyorsan folyó (25 m/s-ig), különösen folyékony (vagy porszerű) kevésbé áteresztő anyagokban található ferromágneses részecskék elválasztására szolgál. A hagyományos rácsos szeparátorokhoz képest a lemezes szeparátor alkalmas a nagyobb szilárd anyagdarabokat tartalmazó, illetve csiszolószemcséket tartalmazó folyadékokhoz is.

A lemezelválasztó felépítése

Az elválasztó teste egy hegesztett rozsdamentes acél házból áll, amely szabványos karimákkal történő csatlakoztatáskor a csőrendszer szerves részévé válik.

A szeparátor testének bemeneténél egy elosztókúp van beszerelve, amely az anyagáramlást közvetlenül a mágneses lemezekre irányítja (az elválasztó ajtajának belső oldalán található). Ez a kúp biztosítja az elválasztási folyamat maximális hatékonyságát (ez azonban eltávolítható, ezért nagyon problémás anyagok tisztítása esetén könnyen kivehető ez elválasztóból).

A ferromágneses szennyeződéset az anyagáramból a szeparátor oldalain található mágnesajtók fogják fel. Az ajtók nagyon erős neodímium mágnesekkel vannak felszerelve, 7 500 G mágneses indukcióval!

Ez a szeparátor egyedülálló abban, hogy nagy sebességnél (akár 25 m/s) még a nagyon apró szennyeződéseket (0,5 mm-től) is képes felfogni!

A mágneses ajtó vezetőrudakkal van rögzítve az elválasztó testéhez, így a szeparátor tisztítása az ajtók kihúzásával gyorsan, kényelmesen és biztonságosan megoldható.

Hogyan tisztítható a lemezelválasztó?

A lemezelválasztó tisztítása nagyon egyszerű:

 1. Lazítsa meg az mágnessel felszerelt ajtókon a rögzítő csavarokat
 2. Csúsztassa a mágnesajtót a vezetőrudak segítségével szélső helyzetbe
 3. Oldja ki az ajtót rögzítő csapokat ezután fordítsa vízszintes helyzetbe az ajtót majd ismét rögzítse a csapokat ebben a vízszintes helyzetben.
 4. Kézzel távolítsa el a mágneses magon megakadt ferromágneses szennyeződéseket

Ne használjon fémszerszámokat a beszorult szennyeződések eltávolításához - sérülést okozhat!

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Milyen csőhöz csatlakozik az elválasztó?

Alapkivitelben az ML-P elválasztót 100 - 250 mm csatlakozási átmérővel és 10 bar nyomásállósággal gyártjuk. A nyomásállóságot, a csatlakozási méreteket és a csőrendszerhez való csatlakozás módját (karima, csavarkötés, speciális csatlakozások) azonban az Ön igényei szerint testre tudjuk szabni.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

ML-P

Mágneses lemezelválasztó csőrendszerhez ML-P

 • Magas szakítóerő
 • Tartós, teljesen rozsdamentes kivitel
 • Nyomásállóság 10 bar-ig
 • Alkalmas rosszul áteresztő anyagokhoz is
 • Kézi tisztítás
 • Függőleges és vízszintes alkalmazásokhoz

Olyan ferromágneses részecskék leválasztására szolgál, amelyek gyorsan folyó (25 m/s-ig), különösen folyékony (vagy porszerű) kevésbé áteresztő anyagokban találhatók.

TermékBemeneti/kimeneti átmérő (mm)Adatlap (EN)
ML-P 100 N 100 PDF megtekintése
ML-P 150 N 150 PDF megtekintése
ML-P 200 N 200 PDF megtekintése
ML-P 250 N 250 PDF megtekintése
ML-P 300 N 300 PDF megtekintése
ML-P 350 N 350 PDF megtekintéseMely iparágakban alkalmazzák a lemezes mágneses szeparátort?

Az csővezetékrendszerhez való ML-P elválasztót robusztus rozsdamentes acél konstrukció, nagy elválasztási hatékonyság (a neodímium mágnesek használatának köszönhetően), nagy kapacitás (az elválasztó testén belüli anyag áramlását nem korlátozza semmilyen akadály) és egyszerű karbantartás jellemzi. Elsősorban az iparban - papír- és cellulózgyárakban - használják, mert könnyen megbirkózik a hosszú anyagszálak jelenlétével (amelyek általában jelen vannak az ezekben az iparágakban feldolgozott anyagokban). Azonban a mágneses ajtók közötti viszonylag nagy távolság miatt nem alkalmas rendkívüli hatékonyságot igénylő anyagok tisztítására pl. az élelmiszeriparban.