Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

ALKALMAZÁSI TERÜLET – PORCELÁN ÉS KERÁMIA GYÁRTÁS

Porcelán A kerámia és porcelán gyártása olyan eljárás, amely ötvözi a hagyományos kézműves technikákat a modern gyártási módszerekkel az egyszerű bögrék és tányérok létrehozásától a bonyolult tervezésű darabokig. Minden termék gondos gyártási folyamaton megy keresztül, amely magában foglalja a formázást, a szárítást, a mázazást és az égetést.

Ezek a mesterségek nemcsak a technikáról szólnak, hanem a kreativitásról és az esztétikáról is, amelyek a végtermékekben is tükröződnek.

MIÉRT HASZNÁLNAK MÁGNESES SZEPARÁTOROKAT A PORCELÁN ÉS KERÁMIA GYÁRTÁSA SORÁN?

A kerámia és porcelán gyártása során mágneses szeparátorokat és szűrőket használnak a nem kívánt ferromágneses szennyeződések felfogására. Nagyon erős, akár 18 700 G mágneses indukciós mágneses szeparátoraink akár 1 mikronos ferromágneses szennyeződéseket is képesek felfogni!

Számos oka van annak, hogy miért hasznos a mágneses szűrők használata kerámia és porcelán gyártása során:

Zachycení částic od 1 mikronu

Nyersanyagok minősége

Az olyan nyersanyagok minősége, mint a kaolin, a kvarchomok vagy a színező pigmentek, közvetlenül befolyásolják a kerámia és porcelán végső minőségét. Még a mikronos vasrészecskék sem kívánatosak ezekben az anyagokban. A mágneses szeparátor képes ezeket a szennyeződéseket megbízhatóan rögzíteni.

A végtermék minősége

A fémrészecskék jelenléte a kerámia masszában vagy mázban színes foltokat eredményez a végterméken. A mágneses szűrők megbízhatóan felfogják ezeket a fémeket.

A panaszok számának csökkentése

Mágneses szeparátorok és szűrők biztosítják a bevitt nyersanyagok minőségét és kiszűrik az esetleges ferromágneses szennyeződéseket. Alkalmazásukkal csökkenthetők a minőségi panaszok = kiváló minőség és magasabb profit!

A mágneses szeparátorok használata a kerámia - és porcelán gyártási folyamatokban jelentősen javítja a végtermék minőségét és csökkenti a minőségi kifogások számát. Ez pozitív hatással van a jövedelmezőségre és a termelés hatékonyságára.

SOLLAU
Mágneses szeparátorok gyártója a kerámiaipar számára

Mi vagyunk ezeknek az elválasztóknak a gyártói. A gyártást csehországi telephelyünkön végezzük, ennek köszönhetően garantálni tudjuk a legmagasabb minőséget és az Ön egyedi igényeihez alkalmazkodva méretre is tudunk gyártani egyes szeparátorokat.

Český výrobek / Made in Czech Republic

A KERÁMIA ÉS PORCELÁN GYÁRTÁS FOLYAMATÁBAN HOL SEGÍTENEK MÁGNESES SZEPARÁTORAINK?

A kaolin feldolgozásánál

A kaolin feldolgozásakor leggyakrabban a következőket használják:

A kaolint száraz állapotban dolgozzák fel, ezért száraz keverékekhez alkalmas mágneses szeparátorokat használnak a folyamat során.

Magnetická indukce 18 700 G A végtermék maximális tisztaságára van szükség, így még a mikronos ferromágneses szennyeződéseket is fel kell fogni. Ennek érdekében a legerősebb, akár 18 700 G-ig terjedő mágneses indukcióval rendelkező mágneses szeparátorokat alkalmazzák. A szennyeződés mértékétől függően a vásárló választhat kézi tisztítású (leggyakrabban MSS-MC típusú szekrényes elválasztó) vagy automatikus tisztítású mágneses elválasztót

ztalataink alapján az MSSJ-AC Tarantula mágneses szeparátorokat ajánljuk. Előnyük nemcsak az, hogy a legerősebb -18 700 G indukciós-  mágnesekkel vannak felszerelve, hanem az is, hogy a mágnesrudak 4 szinten vannak elhelyezve. Ezzel a megoldással tökéletes eredményeket biztosít, amelynek nincs versenytársa a piacon. Mágneses szeparátorunk ezen tulajdonságának köszönhetően tökéletesen le tudjuk választani akár az 1 mikronos méretű szennyeződéseket is!

Kivételes teljesítményt biztosítunk, méghozzá a piacon elérhető kétszintes elválasztókkal hasonló árban.

Ezeket a szeparátorokat gyakran közvetlenül a kerámiagyárba szerelik be, hogy ellenőrizzék és tisztítsák a bevitt nyersanyagokat.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Elválasztás kerámia masszából és mázból

A kerámia vagy porcelán gyártása során gondoskodni kell arról, hogy a felhasznált kerámiaanyag teljesen mentes legyen a ferromágneses szennyeződésektől. Hasonlóképpen, a máznak is teljesen tisztának kell lennie.

Még a legcsekélyebb szennyeződés is nem kívánt színfoltokat okoz a termék végső kiégetése után. Az így károsodott terméket ezután gyengébb minőségű terméknek kell nyilvánítani és le kell árazni, ami kedvezőtlenül hat a vállalat bevételeire.

Ezért a következő mágneses szűrőket használjuk a fémek elkülönítésére ezekből a folyékony keverékekből:

A legegyszerűbb mágneses elválasztók a mágnesrudak, amelyek az anyagáramlásban bárhol elhelyezhetők. Ha például a kerámiaanyagot csúszdán keresztül továbbítják, lehetséges egy fedett mágneses rács használata.

A csővezetéken keresztül szállított mázból vagy kerámiából javasoljuk egy csővezetékbe behelyezett mágneses szűrő használatát a fémek tökéletes kiválasztásához. Kis mennyiségű szennyeződés esetén kézi tisztítású mágneses szűrőt válasszunk, ha több a szennyeződés, akkor félautomata vagy automata tisztítású mágneses szűrőt ajánlunk.

Az automatikus tisztítással rendelkező mágneses szűrők előnye, hogy a szeparátor tisztítása során nem szükséges emberi beavatkozás. Mágneses szűrőink a legerősebb neodímium mágnesekkel vannak felszerelve, így nagy mennyiségű szennyeződést rögzítenek. Megfelelő működésükhöz rendszeres tisztításuk szükséges, amely automatikus szeparátoknál biztosítva van.

Külön fejezetet képeznek a mátrix mágneses szeparátorok. A kerámia massza vagy máz mágneses rozsdamentes acél gyapottal töltött mátrixon folyik keresztül, a nagyon intenzív mágneses tér a rozsdamentes acélgyapot kazettájában összegyűjti a megrekedt ferromágneses szennyeződéseket, ennek a szeparátornak az az előnye, hogy a rozsdamentes acél gyapot egyben védőrétegként is működik. Mechanikus szita, így még a kis, nem mágneses részecskéket is képes felfogni.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Fe-szennyeződések felfogása a cipőtalpról–Fe-szennyeződések külső forrásból származó eliminálása

A legtöbb kerámia- és porcelángyártó ismer és használ mágneses szeparátorokat és szűrőket a fémek eltávolítására a bemeneti anyagokból vagy a technológiai elhasználódásból eredő fémszennyeződések felfogására.

A Fe-részecskékkel való szennyeződés másik és gyakran alábecsült forrása a vállalat alkalmazottai által behozott fémszennyeződés, mégpedig úgy, hogy a műhelyből vagy a karbantartó területekről az alkalmazottak a cipőjükön lévő fémszennyeződéseket átviszik a tiszta termelési területekre.

Ezért ajánlatos elkülöníteni a tiszta termelési területeket más területektől. A következő termékek használatát javasoljuk:

A mágneses szőnyegek használata egyszerű és olcsó, mégis sok vállalat alábecsüli a vas szennyeződések ily módon történő előfordulását.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Formák rögzítése

A mágnesek alkalmazása a kerámiaiparban szélesebb körű, mint csak a mágneses elválasztók használata.

Gyakran használnak potmágneseket a formák rögzítésére.

A potmágnes előnye, hogy a mágnes acéltokba van beágyazva. Ez a tok megvédi a mágnest a mechanikai sérülésektől és egyben erősíti is.

Ez a tok különböző típusú menetekkel rendelkezhet (belső, külső), így a mágnesek használata egyszerű és gyors.

A potmágneseket különféle típusú mágnesekkel lehet felszerelni, amelyek erősségükben és hőmérsékleti ellenállásukban is különböznek egymástól. Olyan potmágneseket is kínálunk, amelyek 450 °C-ig hőállóak.

A ház különböző típusú menetekkel van ellátva (belső, külső), így a potmágnes használata egyszerű és gyors.

A potmágneseket különféle típusú mágnesekkel is el lehet látni, amelyek erősségükben és hőmérsékleti ellenállásukban különböznek egymástól. Akár 450 °C-ig hőálló potmágneseket kínálunk.

Az MSS-MC egy alap szeparátor, azonban ez a típus is fel van szerelve akár 18 700 G erős mágnesekkel! Azon ügyfelek számára, akik gyors, kényelmes és biztonságos tisztítást igénylő szeparátort szeretnének, van egy megoldásunk - az MSS-MC LUX. Gyors beépítésre van szüksége JACOB csőrendszerbe? Használja az MSS-MC COMPACT-ot.
ESETTANULMÁNYOK

KAPCSOLATOK
Kérdése van termékeinkkel kapcsolatban? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Értékesítési csapatunk készen áll, hogy teljes körű támogatást nyújtson Önnek és segítsen megtalálni az Ön igényeinek legjobb megoldást a mágneses elválasztás területén. Nemcsak standard megoldásokat kínálunk, hanem személyre szabott megoldásokat is, így nem kell aggódnia bonyolultabb műszaki kihívások miatt. Csak lépjen kapcsolatba velünk és mi örömmel segítünk Önnek.

Felveheti velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy webes űrlapunkon keresztül.

Panák Zsuzsanna

Panák Zsuzsanna

Értékesítési képviselő
+3630 418 2087
zsuzsanna.panak@sollau.cz