Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSP-S mágneses szeparátor előnyei

 • Garancia 5 év
 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • Neodímium mágnesek indukcióval 16 0000 G-ig
 • Gazdaságos változat - vonzó ár/teljesítmény arány
 • Szabványos kivitel 10 bar nyomáshoz
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Gyors és egyszerű tisztítás
 • A mágneses rudak cseréjének lehetősége
 • Kétrétegű mágnesvédelem

Átfolyós mágneses szeparátor csővezetékekhez MSP-S

A mágneses szeparátor általános működési elve MSP-S

Az átfolyós mágneses szeparátorok (mágneses szűrők) a ferromágneses szennyeződések eltávolítására szolgálnak csővezetékeken szállított folyékony anyagokból. A mágneses áramlási elválasztó alapkivitelben karimákkal van felszerelve (igény szerint más típusú csatlakozás is lehetséges), így könnyen beépíthető a csővezetékbe. 6 - 10 bar nyomáson történő használatra tervezték (a csőátmérőtől függően) - kérésre akár nagyobb nyomásig is gyártunk. Használható nyomás alatt lévő vezetékeken szállított folyékony anyagokból való elválasztásra.

A szeparátor nagy előnye a kis súlya és az ezzel járó egyszerű kezelés és tisztítás. Kedvező árának köszönhetően ez a szeparátor a legszélesebb körben használt és sokoldalúan felhasználható mágneses szűrő a ferromágneses szennyeződések csővezetékeken szállított folyadékokból való elválasztására.

Ezt a mágneses szűrőt gyakran használják fémek elválasztására csővezetéken szállított folyadékokból - például csokoládé, limonádé, megmunkálási emulzió, olaj vagy más folyadékok.

A szűrőben nagyon erős neodímium mágnesek találhatók, így a szeparátor már 1 µ-tól felfogja a ferromágneses szennyeződéseket! A szeparátor alapkivitelben 9500 Gauss indukciójú mágnesekkel van felszerelve, opcionálisan 13 500 G indukciós kivitelt is kínálunk. A szeparátor megsérülése esetén a sérült mágnesrúd könnyen cserélhető szervíz beavatkozás nélkül.

5 év garancia / 5 year warrantySOLLAU 5 év garancia

Mágneses elválasztóink minőségéért kiállunk, ezért 5 év garanciát vállalunk rájuk! Bízhat mágneses szeparátorainkban! Szakemberek vagyunk a mágneses elválasztás területén.

Az elválasztó használatának előnyei

 • Ferromágneses szennyeződéstől mentes anyag
 • A befektetés gyors megtérülése
 • Könnyű telepítés és kezelés = nagy hajlandóság az elválasztó használatára

Az átfolyós mágneses szeparátorokat alapkivitelben 80-200 mm csatlakozási átmérőben gyártjuk, de a csatlakozási méreteket és a csatlakozási módot (karima, csavarkötés, speciális csatlakozások) az Ön kívánsága szerint állítjuk be.

Ezeket a mágneses szűrőket mi gyártjuk . Kiváló műszaki teljesítményt és kedvező árat garantálunk.


Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

A mágneses elválasztó több részből áll:

 1. Mágneses komponens
  • Mágneses mag
  • Rozsdamentes acél burkolat
 2. Mágneses elválasztó teste

A mágneses mag mágneses rudakból áll, amelyeket egy fedő rozsdamentes acél burkolatba helyezünk a nagyobb védelem érdekében. Ennek a "cső a csőben" rendszernek köszönhetően a mágnesrudak védettek és élettartamuk jelentősen meghosszabbodik. Ez kiküszöböli annak veszélyét is, hogy egy mágnesdarab vagy a nikkelezett felületkezelés leválása esetén az elválasztott anyag szennyeződjön.

A mágneses komponens mágnesrudakkal van felszerelve, amelyek a legerősebb neodímium mágnesekből készülnek. A mágnesrudak ötletes labirintust alkotnak, így az elválasztandó közeg több mágneses rúddal érintkezik. Ennek az áramlási labirintusnak és a felhasznált erős neodímium mágneseknek köszönhetően a mágneses szeparátor maximális hatásfoka biztosított - akár 1 µ méretű ferromágneses szennyeződéseket is felfoghatunk alkalmazásával!

A mágneses komponens rögzítése az elválasztó testéhez gyorskioldó segítségével történik. Ez nagyon gyorssá és egyszerűvé teszi az elválasztó tisztítását.

A szeparátorba egy mágneses csőzár van beépítve, amely biztosítja az elválasztó védelmét a nem kívánt szétszerelés ellen. Ezt gyakran megkövetelik az auditorok a biztonság biztosítása érdekében.

Hogyan történik a szeparátor tisztítása?

A ferromágneses szennyeződéseket a szeparálandó anyaggal érintkező mágneses rudak rögzítik.

A mágneses szeparátor tisztítása nagyon egyszerű és gyors. Ez több lépésben történik:

 1. A gyorskioldó meglazítása
 2. A mágneses alkatrész kihúzása a szeparátor testből
 3. A mágneses mag eltávolítása a borító rozsdamentes acél burkolatból (a fémek leesnek)
 4. Fordított összeszerelés

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

Výměna magnetických tyčí průtokového separátoru MSP-SA mágneses rudak cseréje

A mágneses szeparátort úgy alakították ki, hogy könnyen ki lehessen cserélni a mágneses magban lévő mágnesrudakat (sérülnek pl. nem megfelelő kezelés miatt). Ez a csere nagyon egyszerű – csak egy csavart kell meglazítani majd beszerelni egy új rudat. Ehhez a művelethez nincs szükség a gyártó szervizbeavatkozására.

Az MSP-S mágneses szeparátort három különböző felületkezeléssel kínáljuk:

 • homokfúvás ( Ra 1,6 µm)
 • belső polírozás ( Ra 0,14 µm)
 • teljesen polírozott változat ( Ra 0,14 µm)

MSP-S OCTOPUS

Mágneses elválasztók csőrendszerkhez MSP-S OCTOPUS

 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • 9500 Gauss a szeparálandó közeggel való érintkezés helyén
 • Opcionális változat - 16 000 G
 • Nyomásállóság 10 bar-ig
 • Magas szakítóerő
 • Integrált mágnescsőzár
'

A nyomás alatt álló csőrendszerekben használatos szeparátort robusztus rozsdamentes acél konstrukció, nagy teljesítmény (a ritkaföldfém neodímium mágneseknek köszönhetően), egyszerű telepítés és könnyű karbantartás jellemzi.

TermékBemeneti/kimeneti átmérő (mm)Adatlap (EN)
MSP-S 50 N OCTOPUS 50 PDF megtekintése
MSP-S 65 N OCTOPUS 66 PDF megtekintése
MSP-S 80 N OCTOPUS 80 PDF megtekintése
MSP-S 100 N OCTOPUS 100 PDF megtekintése
MSP-S 125 N OCTOPUS 125 PDF megtekintése
MSP-S 150 N OCTOPUS 150 PDF megtekintése
MSP-S 200 N OCTOPUS 200 PDF megtekintése

Magnetické separátory skladem

Néhány termék ebből a modellcsaládból azonnal rendelkezésre áll . Folyamatosan bővítjük a raktáron lévő mágneses szeparátorok kínálatát, hogy azonnal szállítani tudjuk az Ön részére. Az aktuális elérhetőségről érdeklődjön értékesítési képviselőnknél.

MSP-VT CRAB

Mágneses átfolyós szeparátor MSP-VT CRAB vezetőrudakkal

 • Egyszerű és biztonságos tisztítórendszer
 • Integrált mágnescső zár
 • Tartós, teljesen rozsdamentes, szimpla - vagy duplafalú kivitel
 • Nyomásállóság 6 bar-ig
 • 16 000 Gauss a magon és 11 500 Gauss a burkolaton

Ezt a típusú mágneses szeparátort nagyobb átmérőjű függőleges csövekben való használatra tervezték. Az MSP-S és MSP-MC szeparátorok alternatívájaként szolgál, mivel a tisztítás nehézkes lenne a mágneses alkatrész súlya miatt. Ennek érdekében az elválasztót vezetőrudakkal szereltük fel, amelyek szilárdan összekötik a mágneses alkatrészt az szeparátor testével.

Az átfolyós mágneses szeparátor tisztítása

A szeparátor tisztítása nagyon gyors, kényelmes és különösen biztonságos. Az anyák meglazítása és a csuklós csavarok kinyitása után csúsztassa ki a mágneses komponenst (amely vezetőrudakkal szorosan csatlakozik az elválasztó testhez). A csőzár kioldása után húzza ki a mágneses magot (amely még mindig a vezetőrudakkal csatlakozik a szeparátorhoz) a rozsdamentes fedőcsövekből és a csöveken megragadt fémek maguktól leesnek.

Ezt a típusú szeparátort duplafalú változatban is gyártjuk, amely lehetővé teszi a szeparátorban áramló folyadék felmelegítését és ezáltal megakadályozza a magasabb hőmérsékleten szállított keverékek, például szirup vagy csokoládé megszilárdulását.

TermékBemeneti/kimeneti átmérő (mm)Adatlap (EN)
MSP-VT 150 N CRAB 150 PDF megtekintése
MSP-VT 200 N CRAB 200 PDF megtekintése
MSP-VT 250 N CRAB 250 PDF megtekintése


Mely iparágakban alkalmazzák a mágneses szeparátort csőrendszerekhez?

Főleg az élelmiszeriparban (cukor, limonádé, csokoládé stb. tisztítása), a gépiparban (megmunkálási emulziók és olajok) és a kerámia iparban (fémek elválasztása mázból és kerámia anyagoktól) használják. Ezt a típusú szeparátort gyakran használják a papírgyártásban is.