Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az LSV mágneses szeparátor előnyei

 • Mobil labor kivitelezés
 • Gyengén mágneses részecskék szétválasztása
 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
 • Beépített vibrációs adagoló tölcsérrel
 • Mágneses indukció 11 000 G-ig
 • Egyedi szeparátor gyártás
 • Fe - részecskékkel erősen szennyezett anyagokhoz is alkalmas

Laboratóriumi mágneses szeparátorok LSV

A nagy teljesítményű LSV mágneses szeparátor, amely extra erős mágneses hengerrel van felszerelve, a VMSV többfokozatú mágneses henger kicsinyített (de teljesen működőképes) változata. Az LSV-t még nagyon kicsi (akár 30 mikron körüli) és gyengén mágneses részecskék (pl. mágneses rozsdamentes acél vagy egyes paramágneses ásványok) folyamatos és automatikus szétválasztására használják laboratóriumi körülmények között.

A laboratóriumi szeparátor felépítése

Ez a kivételesen erős, mégis kompakt és moduláris mágneses szeparátor egy vibráló adagolóból és egy pár hengerből áll. A meghajtó henger mágneses (a tisztított anyag jellegének és az üzemi igényeknek megfelelő forgási sebesség szabályozással), a hajtott pedig nem mágneses. Ezt a hengerpárt egy nagyon vékony, de rendkívül tartós kevlárból vagy üvegteflonból készült szállítószalag köti össze. Kapható tapadásmentes vagy az élelmiszeripar számára alkalmas változatban is. A mágneses henger mágneses tere kb. 10 mm-es maximális magasságot ér el, ezért célszerű, hogy a szalagon szállított anyag magassága ne haladja meg az 5 mm-t. A legnagyobb hatásfok elérése érdekében azonban legfeljebb 2 mm-es magasságot ajánlunk.

Hogyan működik a laboratóriumi mágneses szeparátor?

Az anyag vibrációs adagolóval történő lazítása után az anyag a szállítószalagra esik. A mágneses fémszennyeződéseket a henger mágneses tere felfogja és a tengelyén túl a ferromágneses szennyeződéseket tartalmazó tartályba szállítja. A megtisztított (azaz nem mágneses) anyag a gravitáció hatására a tiszta termék tartályába esik, amely a hajtóhenger alatt található. A mágneses és nem mágneses anyagból álló speciális áramláselosztónak köszönhetően (szög és tengely állítható) egy harmadik frakció leválasztása is lehetséges a tisztított anyagból. Ez a tiszta anyag és a ferromágneses szennyeződések között helyezkedik el (ezért gyengén mágneses anyag, részben vas - részecskékkel szennyezett). Az elválasztási folyamat szükség szerint megismételhető, mert mind a tiszta anyag, mind a részben szennyezett anyag, mind a befogott ferromágneses részecskék külön konténerekben helyezkednek el a szállítószalag alatt (nem szabad elfelejteni, hogy az LSV - mint rendkívül erős mágneses szeparátor - képes felfogni pl. akár vas-oxiddal szennyezett műanyag-, gumi-, kő- vagy fadarabokat is, ezért szerepe a feldolgozott anyagok laboratóriumi vizsgálatában és értékelésében pótolhatatlan).

Ennek a speciális mágneses szeparátornak szerves része egy beépített vibrációs adagolóval ellátott tölcsér is, melynek méretei pontosan megfelelnek a szállítószalag szélességének. A rezgésszabályzó segítségével előre beállítható az optimális anyagadagolás a szállítószalagon. Az LSV mágneses henger a szállítószalag optimális feszességének egyszerű beállítására szolgáló eszközzel is fel van szerelve. A hajtóhenger motorja fordulatszám-szabályzóval van ellátva, így lehetőség van a szállítószalag sebességének igény szerinti szabályozására.

A laboratóriumi magasindukciós mágneses henger a legigényesebb ipari ügyfelek számára készült, akiknek még a legfinomabb ferromágneses szennyeződések leválasztása is szükséges. Rendkívül vékony kevlárból vagy üvegteflonból készült szállítószalagok használata esetén a szeparátorral érintkező részecskék maximális mérete nem haladhatja meg az 5 mm-t. A nagyobb részecskék nagyon gyorsan károsíthatják a vékony szállítószalagokat (nagyobb fémszennyeződés vagy anyag frakciónál erősebb szállítószalagok is használhatók, de ezek csökkentik ennek a speciális szeparátornak a mágneses hatásfokát).

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

A laboratóriumi elválasztó előnyei

A mágneses henger gyártása során felhasznált anyagok minőségének köszönhetően (extra erős NdFeB mágnesek speciális acél alátétekkel kombinálva, nagyon vékony és egyben rendkívül ellenálló kevlár vagy üvegteflon szállítószalag) ez a kiváló szeparátor akár 21 000 gauss felületi mágneses indukciót is képes elérni. Ez egy olyan érték, amellyel eddig csak az elektromágneses szeparátorok büszkélkedhettek. Másrészt szem előtt kell tartani, hogy a mágneses henger gyakorlati felhasználása szempontjából nem az elért mágneses indukció értéke fontos, hanem mindenekelőtt a mágneses pólusok sűrűsége, mert az LSV -t gyakran alkalmazzák kis ferromágneses részecskék felfogására. Ha túl nagyok lennének a mágneses pólusok közötti távolságok (a maximális mágneses indukció elérése érdekében), akkor az így létrejövő nagyon erős mágneses tér nem használható kis szennyeződések befogására, mivel a mágneses részecskék átcsúsznának a túl erős mágneses pólusok között messze egymástól. Ezért nagyon sűrű polarizációval kombinálva a henger felületén a mágneses indukció optimális értéke 11 000 gauss körül van (a nagyon kicsi ferromágneses részecskék maximális befogása érdekében).

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

LSV

 • Automatikus szíjfeszítés
 • A szállítószalagok széles választéka
 • Mobil verzió (kerekeken)
 • Három elkülöníthető frakció: nem mágneses, paramágneses és mágneses
 • Alkalmazás pl. az anyagvizsgálatok területén

A nagy teljesítményű LSV mágneses szeparátor, amely extra erős mágneses hengerrel van felszerelve, a VMSV többfokozatú mágneses henger kicsinyített (de teljesen működőképes) változata.

TermékAdatlap (EN)
LSV PDF megtekintése


Magnetické separátory skladem

Néhány termék ebből a modellcsaládból azonnal rendelkezésre áll . Folyamatosan bővítjük a raktáron lévő mágneses szeparátorok kínálatát, hogy azonnal szállítani tudjuk az Ön részére. Az aktuális elérhetőségről érdeklődjön értékesítési képviselőnknél.Mely iparágakban használják a laboratóriumi mágneses szeparátort?

A laboratóriumi nagy intenzitású mágneses hengert különösen élelmiszeripari anyagok vizsgálatánál alkalmazzák (pl. nyersanyagok vagy sóbányákból származó só végső tisztítása). A gyógyszeriparban, elektromos hulladék újrahasznosításánál (pl. a nemkívánatos gyengén mágneses rozsdamentes acél szennyeződések eltávolításában), az öntödeiparban (öntödei homok tisztítása), az üveg- és kerámiaiparban (a nem kívánt mágneses szennyeződések leválasztása kvarc- és üveghomokból, kaolinból, mészkőből, agyagból) stb. Használják még a vegyipari laboratóriumokban (pigmentek tisztítása), fénytörő anyagok gyártásában (fénytörő anyagok tisztítása, csiszolóanyagok stb.), valamint ásványi nyersanyagok és ásványok bányászatában és feldolgozásában (mangán, pegmatit, bauxit, magnezit, titán, sztaurolit, hematit, barit, bentonit, kvarc, gyémántok, ritkaföldfémek, például bór, arany, szkandium, talkum, cirkon és még sok más.)