Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

11. 4. 2024

Az égetőüzemi hamu laboratóriumi vizsgálata (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Egy küldöldi egyetem hulladékégető számára készített analízist, amely az égetőműből származó hamu elemzésére szolgál.

A probléma leírása

A laboratóriumi vizsgálatokhoz az egyetemnek olyan mágneses szeparátorra volt szüksége, amely megbízhatóan el tudja választani a ferromágneses szennyeződéseket. Mivel a szennyeződések nagyon kicsik – néhány tíz mikron nagyságúak –, szükségük volt egy erős mágneses teret generáló mágneses szeparátorra.


Olyan berendezést kellett megterveznünk, amely ezután használható lesz közvetlenül a szemétégető üzemben.

Problémamegoldás

Javasoltuk az egyetemnek az LSV laboratóriumi mágneses szeparátorunk használatát. Ez a szeparátor nagy gradiens mágneses hengerrel van ellátva, 11 000 G mágneses indukcióval! Ezenkívül beépített vibrációs adagolóval van felszerelve, így a leválasztott anyag ideálisan terül el a szállítószalagon és a mágneses leválasztás így éri el a legjobb eredményt.

Az LSV szeparátor segítségével szimulálhatóak a hulladékégető valós igényei.

A projekt eredménye megerősítette azt a tényt, hogy a nagy gradiensű mágneses szeparátorok (11 000 G mágneses indukciós hengerek) alkalmazása hatékony a fémek leválasztására az égetőműben. A leválasztott hamu tökéletes szétterítéséhez vibrációs adagoló használata szükséges.

LSV-D 140 mágneses szűrő használatának előnyei

A laboratóriumi mágneses szeparátor nagyszerű eszköz a mágneses elválasztás valós működésének szimulálására. Használatának köszönhetően könnyen tesztelhetők különböző anyagok és megtudhatjuk mely szennyeződések különíthetők el.

Mivel kicsi és kompakt készülékről van szó (minden szükséges technológiával felszerelve), vételára lényegesen alacsonyabb, mint egy nagy gradiens mágneses henger ára.

Így nemcsak egyetemeken, hanem laboratóriumokban is használható , például hulladékégetőkben, építőanyag- vagy kaolingyárakban. Ez a laboratóriumi mágneses szeparátor hasznos asszisztens mindenhol, ahol szükség van ömlesztett anyagok elemzésére, valamint a benne lévő ferromágneses és paramágneses szennyeződések kimutatására.

Felhasznált berendezések: LSV-D 140 laboratóriumi mágneses szeparátor

Az LSV mágneses szeparátor előnyei

  • Mobil labor kivitelezés
  • Gyengén mágneses részecskék szétválasztása
  • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
  • Beépített vibrációs adagoló tölcsérrel
  • Mágneses indukció 11 000 G-ig
  • Egyedi szeparátor gyártás
  • Fe - részecskékkel erősen szennyezett anyagokhoz is alkalmas