Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

ALKALMAZÁSI TERÜLET - REPÜLŐTEREK, UTAK ÉS NAGY TERÜLETEK KARBANTARTÁSA

Mágneses seprőgépek A repülés az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód. Ennek ellenére sokan félnek a repüléstől. Az egyik érv, amely mégis arra késztet, hogy felszálljunk a gépre, az az a tény, hogy a biztonság mindig prioritás a repülőtereken.

Mágneses seprűink hozzájárulnak a repülőtéri biztonsághoz azáltal, hogy hatékonyan felszedik a nemkívánt fémtárgyakat a kifutópályákról és szervizutakról.

Megakadályozza a gumiabroncsok kilyukadását a kerékpárutakon, a kikötőkben vagy a versenypályákon.

Nemkívánatos fémszennyeződések a repülésben - FOD (Foreign Object Debris)

A repülőtereken található FOD-ok valóban komoly problémákat okozhatnak. Legyen szó a repülőgép gumiabroncs hibájáról, a FOD beszívásának veszélyéről a repülőgép hajtóművében, stb. Ezért kell különös figyelmet fordítani a fémtörmelékek összegyűjtésére a repülőtereken. Legyen szó szögekről, csavarokról vagy akár takarítógépek vezetékeiről. A mágnesseprű pedig egy megfelelő eszköz, amely kiegészíti a többi tisztítógépet és így segít a reptéren a FOD elleni maximális védelem biztosításában.

MIÉRT HASZNÁLNAK MÁGNESES SEPRŰT?

A vontató mágnesseprűket leggyakrabban repülőtereken használják - mind a kisebb regionális repülőtereken (akár burkolatlan felületEN is), mind a legnagyobb nemzetközi repülőtereken. A repülőtereken az a cél, hogy a nem kívánt FOD károkat okozzon a repülőgépben vagy annak hajtóművében. Ez biztonsági kérdés. A biztonsággal nem csak a repülőtereken kell foglalkozni, hanem a versenypályákon vagy a tesztpoligonokon is.

Kikötőkben , újrahasznosító telepeken vagy kerékpárutak tisztításában is használhatók . Itt az elsődleges cél a gumiabroncs defektjének megelőzése, amelyet például szög vagy éles vezeték okozhat.

Akkor miért van szükség mágnesseprűre?

FOD összegyűjtése

FOD az ellenség a repülőtereken. Szegek, csavarok, tisztítógépekből származó vezetékek vagy nem megfelelően rögzített csatornafedelek? Mindezt össze lehet gyűjteni. Mágnesseprűink segítenek a légi közlekedés biztonságának növelésében!

A gumiabroncsok hibáinak megelőzése

A szögek vagy egyéb törmelék által okozott gumihibák nem kívánatosak és költségesek. Versenypályákat, tesztpoligonokat, kerékpárutakat tisztíthatunk meg éles fémtárgyaktól. Ugyanígy a kikötőkben a szállítókonténerek gördülékeny kezelését tudjuk segíteni azáltal, hogy csökkentjük az abroncshibák miatti rakodóberendezések leállását.

Sérülések megelőzése

Az éles fémtárgy általi sérülés nem kellemes. Meg tudjuk akadályozni és meg tudjuk tisztítani a ferromágneses szennyeződésektől a parkokat, játszótereket, réteket fesztiválok vagy versenyek után.

Mi vagyunk ezeknek az elválasztóknak a gyártói. Csehországi gyárunkban gyártjuk, ennek köszönhetően garantálni tudjuk a legmagasabb minőséget és az Ön igényeihez tudjuk igazítani.

HOL HASZNÁLJÁK LEGGYAKRABBAN A MÁGNESES SEPRŰT?

Repülőtér – futópályák és egyéb felületek karbantartása

Nemkívánatos fémes szennyeződések a repülésben - FOD (Foreign Object Debris)

A repülőtereken lévő FOD-ok valóban komoly problémákat okozhatnak:

  • repülőgép gumiabroncs hibái
  • a FOD beszívása egy repülőgép hajtóművébe stb.

Különös figyelmet kell fordítani a fémszennyeződések összegyűjtésére a repülőtereken. A mágnesseprű pedig egy megfelelő eszköz, amely maximális védelmet nyújt az FOD ellen a repülőtéren. A nem ferromágneses FOD gyűjtésére a mágnesseprűket más felszereléssel (pl. gyűjtőhálóval) is ki lehet egészíteni.

Mindig az adott repülőtértől függ, hogy milyen típusú mágnesseprűt választanak:

A FALCON mágnesseprű alkalmasabb a kisebb regionális repülőterekre. 2, 3 és 6 méteres munkaszélességben gyártjuk. A FALCON mágnesseprő remek FOD gyűjtési megoldás a füves kifutófelülettel rendelkező repülőterekre, mivel kialakításának köszönhetően egyenetlen felületeken is hatékonyan képes begyűjteni a FOD-ot.

Mágneses seprűk MS FALCON repülőterekre és nagy területekre

Az MSA GLADIATOR mágnesseprű a világ legerősebb mágneses seprőeszköze, köszönhetően annak, hogy a legerősebb neodímium mágnesekkel van felszerelve. 3, 6 és 9 méteres szélességben gyártjuk.

Gyakran találkozunk az MSA GLADIATOR mágnesseprű kombinált használatával. A kifutópálya karbantartására az ügyfelek az MSA GLADIATOR 9000-et használják, így a maximális munkaszélesség 9 méter. A kifutópályát nagyon gyorsan megtisztítják a FOD-tól. Ez a seprű 3 független kocsiból áll, 3 méter szélességgel. Az oldalseprők leválasztása után a szélesség 3 méterre csökken. A többi területet – repülőgép-állásokat, szervizutakat, hangárokat és a hangár környezetét ezután egyszerűen megtisztítják egy 3 méter széles mágnesseprűvel. Ezeken a helyeken könnyebb vele a manipuláció. Ez a megoldás nagyszerű, és teljes mértékben ajánljuk. A vásárló így két készüléket kap egy áron!

A repülőtéri személyzet és különösen a biztonsági technikusok gyakran meglepődnek azon, hogy milyen FOD-ot tudunk rögzíteni (még akkor is, ha a leszállópályát vagy a szervizutat más gyűjtőberendezéssel megtisztították) - leggyakrabban szögek, seprőgépek vezetékei, csavarok, de még az elégtelenül rögzített aknafedelet is többször felfedeztük vele. Tekintse meg az alábbi képgalériát – lehet, hogy meg fog lepődni!

Ki szeretné próbálni mágnesseprűnk hatékonyságát?Kíváncsi vagy, hogy az MSA GLADIATOR mágneses seprő milyen gyorsan képes megtisztítani a kifutópályát a ferromágneses FOD-októl?

Tekintettel arra, hogy a legerősebb neodímium mágneseknek köszönhetően 45 km/h sebességgel megbízhatóan felfogja a ferromágneses szennyeződéseket, 10 perc alatt megbízhatóan megtisztítja a 30 m széles és 2 km hosszú kifutópályát a FOD-tól!

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

VIDEÓ A GYAKORLATBÓL

Versenypályák és tesztpoligonok

Gumiabroncshiba futam közben vagy járművek tesztelésekor? E hibák nagy részét szögek, csavarok vagy más ferromágneses szennyeződések okozzák. Természetesen egyetértünk abban, hogy ez veszélyes dolog, de ez a komplikáció könnyen elkerülhető a következőkkel:

A pálya méretétől és a verseny/tesztpálya szélességétől függ. Az MS FALCON mágnesseprűvel 25 km/h-s sebességgel, az MSA GLADIATOR mágnesseprűvel pedig akár 45 km/h-s sebességgel is hatékonyan összegyűjtheti a fémtörmeléket (szögek, csavarok stb.).

Ha az ügyfél az MSA GLADIATOR 9000 használata mellett dönt, egy 3 km hosszú, 18 m pályaszélességű versenypályát mindössze 8 perc alatt megtisztíthat a ferromágneses szennyeződésektől!

A versenypálya füves szélein nagy mennyiségű szennyeződés található. Ezeket a szennyeződéseket a járművek a pályára viszik a tesztelés/versenyzés során és máris gond van. Mágneses seprűink nemcsak tökéletesen sík aszfaltpályák, hanem egyenetlen felületek, például füves területek tisztítását is lehetővé teszik a magasság állíthatóságának köszönhetően.

A 6 vagy 9 méter széles mágnesseprű 3 különálló kocsiból áll. Ezek a kocsik maguk mögé is akaszthatók, így a szállítási szélesség mindössze 2 vagy 3 méter! Tehát ha a seprűt keskeny szervizutakon szállítja (pl. raktárba, raktárba, hangárba...), ez nagyon egyszerű.

Ki szeretné próbálni mágnesseprűnk hatékonyságát?Kikötők

A kikötők felületeit is rendszeresen meg kell tisztítani a fémszennyeződésektől. Leggyakrabban erre a célra használják:

A konténerek ki- és berakodásakor nagy mennyiségű mobil kezelő berendezésre van szükség. Az éles vasszennyeződések gyakori abroncshibákat okoznak ezeken a gépeken. Ennek a kezelési technikának a következménye a szolgáltatás kényszerített leállása. Ez azonban problémákat okoz a konténerkezelés folyamatosságában és sebességében, ami kikötői környezetben teljesen nem kívánatos.

A megoldás nagyon egyszerű – a kikötő felületének rendszeres tisztítása a ferromágneses szennyeződésektől MS FALCON mágnesseprűnkkel. Ez a tisztítandó területek nagyságától és a könnyű manőverezhetőség követelményétől függ. Ezért választanak vásárlóink leggyakrabban 2 m vagy 3 m széles mágnesseprűt, hogy nagy területeket hatékonyan tudjanak takarítani, ugyanakkor könnyen manőverezni a szervizutakon és a konténerek környékén .

Ezzel nemcsak a szállítóeszközöket, hanem a konténereket szállító teherautókat is meg lehet védeni.

Ki szeretné próbálni mágnesseprűnk hatékonyságát?FOTÓ A GYAKORLATBÓL

Kerékpárutak

A kerékpárutak fémszennyeződésektől való tisztítására leggyakrabban a következőket használják:

Gumiabroncs hiba? A kerékpárutakon gyakran lehet látni egy kerékpárost, aki megjavítja a biciklijének defektjét. A hibák leggyakoribb oka pedig pontosan az éles fémszennyeződések (szögek, csavarok,...). A megoldás nagyon egyszerű! MS FALCON mágnesseprűnket úgy tervezték, hogy könnyen rögzíthető legyen a jármű vonóhorogjához és megtisztítsa a kerékpárút minden fémtörmelékétől. Leggyakrabban 2 méter széles seprűt használnak erre a célra. Nagyobb szélességű mágnesseprűket is gyártunk, de a 2 méter széles seprűt leggyakrabban kerékpárutak tisztítására használják, a kerékpárúton való jó manőverezhetősége miatt.

A kerékpár abroncshibáinak megelőzésének érdekében a felelősségteljes önkormányzatok elvégzik a kerékpárutak rendszeres tisztítását (leggyakrabban tavasszal). Lehetőséget kínálunk az MS FALCON mágnesseprű rövid távú bérlésére is kerékpárutak tisztítására.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

VIDEÓ A GYAKORLATBÓL

Gyűjtő és újrahasznosító udvarok

Azok a helyek, ahol a fémhulladékot felvásárolják és feldolgozzák, tele vannak éles fémszennyeződésekkel. Ezek pedig nemcsak a kezelő berendezésekben okoznak gumihibákat, hanem a teherautókban és a fémhulladékot szállító járművekben is. A gumiabroncs hibái az újrahasznosító telepeken elkerülhetők, ha rendszeresen megtisztítják az újrahasznosító telepeket a fémszennyeződésektől, a következőkkel:

A fémszennyeződések újrahasznosító telepeken történő összegyűjtésére leggyakrabban mágnesseprűt használnak, amelyet egy targonca csúszótalpajára akasztanak. A mágnesseprű csatlakoztatása a targoncához másodpercek kérdése. Aztán csak körbevezeti a területet és összegyűjti a szögeket. Ilyen egyszerű! Néha a fémszennyeződések (pl. forgács) válogatásakor is használnak seprűt, amikor a vasszennyeződésekkel szennyezett anyagot a talajra szórják és mágnesseprűvel választják le róla a nem kívánt ferromágneses szennyeződéseket. Így könnyedén válogathatja például az alumínium alátéteket a vas alátétekről és így növelheti a vásárolt anyag értékét.

Egyes ügyfelek előnyben részesítik a függő mágnesseprűt, amely egy jármű – például egy targonca vagy más szállítókocsi – mögött lóg. A seprű általában tartósan a teherautó mögött van felfüggesztve, így bármikor, amikor targoncát vezet, fémtörmeléket is felszed. Egyre több cég szereli fel a mozgatható kocsikat mágnesseprűinkkel, hogy biztosítva legyen a maximális tisztaság.

FOTÓ A GYAKORLATBÓL

VIDEÓ A GYAKORLATBÓL

Füves területek, versenypályák, parkok

A fémes szennyeződések nem csak aszfalt utakon nemkívánatosak, ahol a kerékpár- és személygépkocsi gumiabroncsok meghibásodását okozhatják, hanem burkolatlan vagy füves felületeken is komplikációt okozhatnak.

Gyűjtésükhöz leggyakrabban a következőket használják:

Az éles és veszélyes fémszennyeződések nem kívánatosak a versenypályákon, ahol a lovak egészsége forog kockán. Azt sem szeretnénk, ha a fesztivál vége után veszélyes tárgyak maradnának a gyepen. Az is veszélyes, ha városi parkokban vagy játszótereken fémtárgyakat találnak. Mindezt egyszerűen meg tudjuk oldani az MS FALCON segítségével.

Továbbá biztosítani tudjuk az MS FALCON mágnesseprű rövid távú egyszeri bérlését is rendezvények/fesztiválok utáni takarításhoz, parkokban, versenyeken vagy játszóterek környékén.

Gyártóhelyiségek és parkolók

Nagy mennyiségű fémszennyeződés van az Ön gyártóhelyiségében? Aggódik amiatt, hogy ügyfele defektet kap a parkolójában? Akkor használja ezt:

A parkolók vagy a termelési területek szögektől, csavaroktól vagy vezetékektől való megtisztításához célszerű mágnesseprűt használni a targoncához.

Egyre több vásárló szereti az MZ-Z függő mágnesseprűt targonca vagy más szállítókocsi mögé akasztani és a fémtörmeléket folyamatosan gyűjteni. Csak a műszak végén tisztítja meg a mágnesseprűt - ez a kocsikezelő egyetlen feladata. Milyen egyszerű és hatékony!

VIDEÓ A GYAKORLATBÓL

A repülőtéri kifutópálya lezárásának jelölése

A mobil fénykereszt modern és hatékony módja a repülőtéri kifutópálya ideiglenes lezárásának jelzésére. Főleg rossz időben használják a karbantartás vagy hóeltakarítás miatt lezárt repülőtéri kifutó megjelölésére.

A mobil fénykereszt egy alvázon található. Ez a mobileszköz tehát gyorsan a kívánt helyre szállítható. A fénykereszt kialakítása lehetővé teszi, hogy egy személy 5 percen belül össze- vagy szétszerelje azt. A kereszt 13 LED lámpából áll, amelyek automatikusan váltanak a nappali és az éjszakai fény intenzitása között. A fénykeresztkar hossza 4,26 méter. A dízel generátor 120 üzemóra elektromos energiát biztosít teljes terhelés mellett az üzemanyag utántöltésének igénye nélkül.

Mindezek a kulcsfontosságú jellemzők a mobil fénykeresztet olyan eszközzé teszik, amely rugalmasságot és gyors reagálást tesz lehetővé a légi forgalom változásaira.

ESETTANULMÁNYOK

Az abroncshibák és az üzemeltetési költségek csökkentése öntödében az MS 2000 FALCON mágnesseprű használatával (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Az öntödékben a vashulladék kezelése gyakori. A kezelés során az éles szélű fémhulladék szétszóródik a talajon, ezáltal veszélyes...

Abroncshibák kiküszöbölése fémhulladékot feldolgozó cégnél az MS 2000 FALCON mágnesseprűnek köszönhetően (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Megrendelőnk fémhulladék feldolgozásával és újrahasznosításával foglalkozik.

A probléma leírása

A fémhulladék által okozott gumiabroncs...

A gumiabroncs hibák csökkentése a kikötőben és az állásidő redukálása a konténerkezelés során ( esettanulmány)

Az MS 2000 F vontatható mágnesseprűt egy nagy kikötőben teszteltük. Örömmel vettük ügyfelünk visszajelzését, aki több napig tesztelte a mágnesseprűt, majd...

KAPCSOLATOK
Kérdése van termékeinkkel kapcsolatban? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Értékesítési csapatunk készen áll, hogy teljes körű támogatást nyújtson Önnek és segítsen megtalálni az Ön igényeinek legjobb megoldást a mágneses elválasztás területén. Nemcsak standard megoldásokat kínálunk, hanem személyre szabott megoldásokat is, így nem kell aggódnia bonyolultabb műszaki kihívások miatt. Csak lépjen kapcsolatba velünk és mi örömmel segítünk Önnek.

Felveheti velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy webes űrlapunkon keresztül.

Panák Zsuzsanna

Panák Zsuzsanna

Értékesítési képviselő
+3630 418 2087
zsuzsanna.panak@sollau.cz