Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

29. 2. 2024

Az abroncshibák és az üzemeltetési költségek csökkentése öntödében az MS 2000 FALCON mágnesseprű használatával (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Az öntödékben a vashulladék kezelése gyakori. A kezelés során az éles szélű fémhulladék szétszóródik a talajon, ezáltal veszélyes környezetet teremt a járművek abroncsai számára. A legtöbb öntödében nem szokás ezt a törmeléket rendszeresen eltávolítani a földről. Ennek a következménye nemcsak a személygépkocsik, hanem a nagyméretű kerekes rakodók és egyéb rakodóberendezések nagyszámú meghibásodása is. Az abroncscsere megnövekedett üzemeltetési költségei együtt járnak ezekkel a szükségtelen gumiabroncs-hibákkal.


A probléma leírása

Az alább leírt problémával több öntödében foglalkoztunk – különböző országokban különböző cégeknél. Tapasztalatunk szerint ez az egyik leggyakrabban felmerülő probléma öntödei vevőink körében.

Ügyfelünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy segítsünk csökkenteni a gumiabroncsok hibáit az öntödei működésük során.

A gumihibák akkor keletkeznek, amikor a gumiabroncsot az öntödében a földön szétszórt éles fémhulladék kilyukasztja.

A gumikerekes rakodó gumiabroncsait gyakran kilyukasztják az éles törmelékek, még akkor is, ha láncok védik őket. Ezek a hibák évente többször előfordulnak. Egy ilyen teherautóra az új gumi ára 10.000 és 15.000 EUR között mozog!

Az abroncshibák más járműveknél is jelentkezhetnek, amelyek megfordulnak a cégnél. A személygépkocsik hibái, amelyek igen gyakoriak, kellemetlenek. Itt az anyagi következményeken túl a cég hírnevére is kellemetlen hatással járhat, hiszen a hiba általában az öntöde látogatása során jelentkezik egy-egy kulcsfontosságú vásárlónál.

A javítások és az új abroncsok vásárlásának üzemeltetési költségei több tízezer eurót is elérhetnek – ezek a költségek azonban feleslegesek és könnyen csökkenthetők.

Egy másik nem pénzügyi szempont, hogy ezek a hibák csökkenthetik a munkavállalók és a járművek biztonságát.

Problémamegoldás

Az MS 2000 FALCON mágnesseprű egy innovatív eszköz, amelyet sikeresen alkalmazunk öntödékben a gumiabroncs-hibák előfordulásának csökkentése, valamint az általános biztonság és hatékonyság növelése érdekében.

Számos öntödei műveletnél végeztünk sikeres teszteket. A fémhulladék összegyűjtésére az MS 2000 FALCON mágnesseprűt használtuk. Ez a seprű nagyon könnyen felszerelhető különböző gépek mögé. A vásárlók leggyakrabban kisméretű kerekes rakodógépek, targoncák vagy autók mögé szerelik fel.

Az egyik nagyobb telephelyen 100 x 100 m = 10 000 m2 területen végeztünk teszteket.

A mágnesseprű maximális üzemi sebessége 25 km/h.

Valóban, nagy mennyiségű vashulladék volt a földön.

Ezért két ütemben kellett a területet megtisztítanunk. Az első takarítás során több mint 623 kg vashulladékot gyűjtöttünk össze. A nagy mennyiségű szennyeződés miatt sokszor meg kellett állni és megtisztítani a seprűt. Ennek ellenére 78 perc alatt megtakarítottuk a területet.

Ezután elvégeztük a második tisztítást. A második tisztítás során 12 kg vashulladékot gyűjtöttünk össze. 16 perc alatt megtisztítottuk a területet. Így az első tisztítás során több mint 98% -os hatékonyságot értünk el !

Mágneses seprű segítségével különböző méretű hulladékot fogtunk be. A legkisebb szemcse M8-as méretű anyadarab volt, a legnagyobb vashulladék mérete 75 x 30 cm, súlya pedig meghaladta a 40 kg-ot! A drótok és szögek nagyon gyakoriak voltak.

Az öntödében az éles hulladék kezelésének területe igen széles, így a vásárlók leggyakrabban a 2 méter munkaszélességű MS 2000 FALCON mágnesseprű és a 3 méteres munkaszélességű MS 3000 FALCON mágnesseprű közül választanak. Kisebb műveleteknél előnyben részesítik a kisebb mágnesseprűt, ahol az előny a kis helyen is könnyű kezelhetőség és a kedvező ár . Ellenkezőleg, nagyobb műveleteknél a 3 méteres munkaszélességű változatot részesítik előnyben, hogy csökkentsék a terület tisztításához szükséges időt.

Az MS 2000 FALCON mágnesseprű használatának előnyei

Az ügyfelek előnyösnek értékelték megoldásunkat és az MS FALCON mágnesseprű használatát beiktatták napi munkatelület-karbantartási rutinjukba.

Az MS 2000 FALCON mágnesseprű telepítése után a következő eredmények születtek:

  • Erősen szennyezett terület első tisztítása során 98,1%-os hatékonyságot értünk el
  • Rendszeres telülettisztítással reális a szennyeződések több mint 99% -ának eltávolítása
  • Rendszeres tisztítás mellett egy 10.000 m2 -es terület 16 perc alatt megtisztítható
  • A gumiabroncsok hibáinak csökkentése
  • Az abroncscserével kapcsolatos üzemeltetési költségek csökkentése
  • Fokozott biztonság a dolgozók és a járművek számára az öntödében
  • Növeli a működési hatékonyságot azáltal, hogy csökkenti a gumicserére és a járműjavításra fordított időt
  • A befektetés gyors megtérülése a jelentős pénzügyi megtakarításoknak köszönhetően.

Az abroncshibák üzemeltetési költsége több tízezer euróra tehető. A befektetés akár pár héten belül megtérül az MS FALCON mágnesseprű vásárlásakor!

Az MS 2000 FALCON mágnesseprő használata az öntödében hatékony módszernek bizonyult az abroncshibák és az üzemeltetési költségek csökkentésében. Ez a megoldás nemcsak az éles fémdarabokat távolítja el a padlóról, hanem növeli a dolgozók és a járművek biztonságát és hatékonyságát is. Ugyanakkor anyagi megtakarítást is jelent, mivel csökkenti a gyakori gumicsere szükségességét. Az öntöde mostantól hatékonyabban és alacsonyabb költségek mellett tud működni, ami növeli versenyképességét.

Felhasznált eszköz : Mágneses seprű MS 2000 FALCON

Az MS mágnesseprű előnyei

  • Könnyű beszerelés autók, traktorok, seprőgépek mögé
  • Három modellsorozat - seprű munkaszélessége 2 000, 3 000 és 6 000 mm
  • Vonzó ár
  • Testreszabási lehetőség - számos kiegészítő berendezés
  • Seprű ferrit vagy neodímium mágnesekkel
  • Egyszerű és gyors tisztítás
  • Maximális tisztítási teljesítmény 156.000 m2/óra
  • Állítható magasság 30-200 mm