Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSP-S mágneses szeparátor előnyei

 • 5 év garancia
 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • Neodímium mágnesek akár 16 000 Gauss indukcióval
 • Gazdaságos változat – vonzó ár/teljesítmény arány
 • Szabványos kivitel 10 bar nyomáshoz
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Gyors és egyszerű tisztítás
 • A mágneses rudak cseréjének lehetősége
 • Kétrétegű mágnesvédelem

Mágneses elválasztók csőrendszerkhez MSP-S

A mágneses szeparátor MSP-S általános működési elve

Ezeket a mágneses szeparátorokat a ferromágneses szennyeződések elválasztására tervezték a csővezetékeken szállított ömlesztett anyagokból. A mágneses szeparátorok alapkivitelben karimákkal vannak felszerelve (igény szerint más típusú végződés is lehetséges), így könnyen beépíthetők a csővezetékbe. 6 - 10 bar nyomáson történő használatra tervezték (a csőátmérőtől függően) - kérésre akár nagyobb nyomásig is gyártunk. Használható nyomás alatt lévő csővezetéken szállított ömlesztett anyagoktól szeparálásra is.

A szeparátor nagy előnye a kis súlya és az ezzel járó egyszerű kezelés és tisztítás. Kedvező árának köszönhetően ez a szeparátor az egyik legszélesebb körben használt és nagyon sokoldalúan felhasználható mágneses szűrő, amely a csővezetéken szállított ömlesztett anyagoból képes a ferromágneses szennyeződések elválasztására.

Ezt a mágneses szeparátort gyakran használják fémek elválasztására a csővezetékeken szállított ömlesztett anyagokból, mint például lisztből, cukorból, fűszerekből vagy műanyag granulátumokból. A szeparátor egyaránt beépíthető olyan csővezetékekbe, ahol a szárazanyag szállítása túlnyomással vagy vákummal történik.

A szűrőben nagyon erős neodímium mágnesek találhatók, így a szeparátor már 1 µ-tól felfogja a ferromágneses szennyeződéseket ! A szeparátor alapkivitelben 9500 Gauss mágneses indukciójú mágnesekkel van felszerelve, opcionálisan 13 500 Gauss indukciós kivitelt is kínálunk. A szeparátor megsérülése esetén a sérült mágnesrúd könnyen cserélhető szervíz igénybevétele nélkül.

5 év garancia / 5 year warrantySOLLAU 5 év garancia

Mágneses elválasztóink minőségéért kiállunk, ezért 5 év garanciát vállalunk rájuk! Bízhat mágneses szeparátorainkban! Szakemberek vagyunk a mágneses elválasztás területén.

Az elválasztó használatának előnyei

 • Ferromágneses szennyeződéstől mentes anyag
 • befektetés gyors megtérülése
 • Könnyű telepítés és kezelés = megkönnyíti az elválasztó használatát

Mágneses elválasztót alapkivitelben 80-200 mm csatlakozási átmérővel gyártunk, azonban a csatlakozási méreteket és a csatlakozási módot (karima, csavarozás, speciális csatlakozások) az Ön kívánsága szerint testre tudjuk szabni.

A mágneses szűrők közvetlen gyártói vagyunk. Kiváló műszaki teljesítményt és kedvező árat garantálunk.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Egy mágneses elválasztó több részből áll:

 1. Mágneses komponens
  • Mágneses mag
  • Rozsdamentes acél burkolat
 2. A mágneses elválasztó teste

A mágneses mag mágneses rudakból áll, amelyeket egy fedő rozsdamentes acél burkolatba helyeznek el a nagyobb védelem érdekében. Ennek a "cső a csőben" rendszernek köszönhetően a mágnesrudak védettek és élettartamuk jelentősen meghosszabbodik. Ez a kialakítás kiküszöböli annak a veszélyét is, hogy ha a mágnesből vagy a felületéről leválna egy darab, akkor az nem szennyezi a már megtisztított anyagot.

A mágneses komponens mágnesrudakkal van felszerelve, amelyek a legerősebb neodímium mágnesekből készülnek. A mágnesrudak egységes labirintust alkotnak, így az elválasztandó anyag több mágneses rúddal is érintkezik. Ennek az áramlási labirintusnak és a felhasznált erős neodímium mágneseknek köszönhetően a mágneses szeparátor maximális hatásfoka biztosított - akár 1 µ méretű ferromágneses szennyeződéseket is felfoghatunk!

A mágneses alkatrész rögzítése az elválasztó testéhez gyorskioldó segítségével történik. Ez nagyon gyorssá és egyszerűvé teszi az elválasztó tisztítását.

A szeparátorba egy mágnesescső zár van beépítve, amely biztosítja a szeparátor védelmét a nem kívánt tisztítással szemben. Ezt gyakran megkövetelik az auditorok is a folyamat biztonságossága miatt.

Hogyan történik a szeparátor tisztítása?

A ferromágneses szennyeződéseket a elválasztandó anyaggal érintkező mágneses rudak fogják fel.

A mágneses szeparátor tisztítása nagyon egyszerű és gyors. Ez több lépésben történik:

 1. A gyorskioldó kiloldása
 2. A mágneses alkatrész kihúzása a szeparátor házából
 3. A mágneses mag eltávolítása a rozsdamentes acél borítástól  (a fémek leesnek)
 4. Újbóli összeszerelés

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

A mágneses rudak cseréjeA mágneses rudak cseréje

A mágneses szeparátor úgy lett tervezve, hogy könnyen ki lehessen cserélni a mágneses magot alkotó mágnesrudakat (sérülhetnek pl. nem megfelelő kezelés miatt). Ez a csere nagyon egyszerű – csak meg kell lazítani egy csavart és a rúd kicserélhető, így nincs szükség a gyártó szervizbeavatkozására.

Az MSP-S mágneses szeparátort három különböző felületkezeléssel kínáljuk:

 • homokfúvás ( Ra 1,6 µm)
 • belső polírozás ( Ra 0,14 µm)
 • teljesen polírozott változat ( Ra 0,14 µm)

MSP-S OCTOPUS

Mágneses elválasztók csőrendszerkhez MSP-S OCTOPUS

 • Kis súly = könnyű kezelhetőség
 • 9500 Gauss a szeparálandó közeggel való érintkezés helyén
 • Opcionális változat - 16 000 G
 • Nyomásállóság 10 bar-ig
 • Magas szakítóerő
 • Integrált mágnescsőzár
'

A nyomás alatt álló csőrendszerekben használatos szeparátort robusztus rozsdamentes acél konstrukció, nagy teljesítmény (a ritkaföldfém neodímium mágneseknek köszönhetően), egyszerű telepítés és könnyű karbantartás jellemzi.

TermékBemeneti/kimeneti átmérő (mm)Adatlap (EN)
MSP-S 50 N OCTOPUS 50 PDF megtekintése
MSP-S 65 N OCTOPUS 66 PDF megtekintése
MSP-S 80 N OCTOPUS 80 PDF megtekintése
MSP-S 100 N OCTOPUS 100 PDF megtekintése
MSP-S 125 N OCTOPUS 125 PDF megtekintése
MSP-S 150 N OCTOPUS 150 PDF megtekintése
MSP-S 200 N OCTOPUS 200 PDF megtekintése

Magnetické separátory skladem

Néhány termék ebből a modellcsaládból azonnal rendelkezésre áll . Folyamatosan bővítjük a raktáron lévő mágneses szeparátorok kínálatát, hogy azonnal szállítani tudjuk az Ön részére. Az aktuális elérhetőségről érdeklődjön értékesítési képviselőnknél.Mely iparágakban alkalmazzák a csőrendszerekhez kifejlesztett mágneses szeparátort?

Főleg a műanyagiparban (fémszennyeződések elválasztására műanyag granulátumból), élelmiszeriparban (liszt, keményítő, cukor stb. tisztítása), gyógyszeriparban (gyógyszerészeti hatóanyagok tisztítása), kerámia- és vegyiparban, valamint egészségügyi és higiéniai tevékenységeknél.