Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MV-R mágneses szeparátor előnyei

 • Rozsdamentes acél és gyengén mágneses részecskék leválasztása
 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
 • Mágneses indukció 11 000 G-ig
 • Egyedi szeparátor gyártás

Mágneses elválasztók rozsdamentes acélhoz MV-R

A rendkívül erős MV-R mágneses szeparátor még nagyon kicsi és gyengén mágneses rozsdamentes acéldarabok folyamatos és automatikus elválasztására alkalmas.

A rozsdamentes acél szeparátor konstrukciója

A kivételesen erős, mégis kompakt és állítható magasságú rozsdamentes acél MV-R mágneses elválasztó egy dupla hengerből áll. A hajtóhenger mágneses, radiális polarizációval. Forgási sebességszabályozással rendelkezik a tisztított anyag jellegének és az üzemeltetési igényeknek megfelelően. A hajtott henger ekkor nem mágneses. Ezt a hengerpárt egy vékony, de nagyon strapabíró poliuretán szállítószalag köti össze egymással, amely megfelel az élelmiszeripari felhasználás feltételeinek is. Antisztatikus és fokozottan ellenáll a hőnek és az ásványi olajoknak.

A mágneses henger mágneses tere kb. 10 mm-es maximális magasságot ér el, ezért célszerű a szállítószalagon szállított anyag magasságát úgy beállítni, hogy ne haladja meg a 10 mm-t, ami egyben azt is jelenti, hogy az anyag a szalagra egyenletes rétegben essen és megfelelően fel legyen lazítva, pl. vibrációs adagoló segítségével.

Hogyan működik a rozsdamentes acél elválasztó?

A mágneses fémszennyeződéseket a henger mágneses tere felfogja és a tengelyén túlra viszi, míg a megtisztított (azaz nem mágneses) anyag a gravitáció hatására a szállítóhenger kimeneténél lehullik. A mágneses és nem mágneses anyagú speciális áramelosztónak köszönhetően (szög és tengely állítható) a mágneses leválasztás hatékonysága is a szükséges gyártási kapacitáshoz és a tisztított anyag karakteréhez igazítható. Alternatív megoldásként a tisztított anyagból egy harmadik frakció is leválasztható, amely a tiszta anyag és a ferromágneses szennyeződések között helyezkedik el, azaz gyengén mágneses vagy részben vasrészecskékkel szennyezett anyag.

Szem előtt kell tartani, hogy a primer rozsdamentes acél többnyire nem mágneses, azonban ipari felhasználása és feldolgozása során (megmunkálás, préselés, zúzás, ismételt ütések, hőhatás stb.) az eredeti nem mágneses kristályrács megsérül és a rozsdamentes acél gyengén mágneses lesz. A közönséges acélhoz vagy vashoz képest a megmunkált rozsdamentes acél mágnesezhetősége csak néhány százalék, ezért csak egy rendkívül erős mágneses tér képes azt felfogni.

A magas indukciós mágneses henger ezért olyan ipari ügyfelek számára készült, akiknek fontos, hogy még a nagyon gyengén mágneses rozsdamentes acélszemcséket is szeparálni tudják, miközben a szeparátor működési kapacitása a befogott nemesacél anyag maximális frakcióméretétől is függ. A frakció csökkenésével a készülék leválasztóképessége is csökken, mert minél kisebb a leválasztott részecske, annál nehezebben tudja a szeparátor azt felfogni. Az MV-R megbízhatóan rögzíti a gyengén mágneses, akár 0,1 mm-es részecskéket is, miközben képes véletlenszerűen szétválasztani a 30 mikronos rozsdamentes acél darabokat. Az elválasztót 500-1500 mm szélességben kínáljuk.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

A rozsdamentes acél elválasztó előnyei

Az MV-R mágneses henger gyártása során felhasznált anyagok minőségének köszönhetően (extra erős NdFeB mágnesek speciális acél alátétekkel kombinálva, nagyon vékony, mégis rendkívül ellenálló szállítószalag) ez a kiváló szeparátor képes elérni akár 21 000 gauss felületi mágneses indukciót. Ez egy olyan érték, amelyre eddig csak az elektromágneses szeparátorok voltak képesek. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a mágneses henger gyakorlati felhasználása szempontjából nem annyira az elért mágneses indukció értéke, hanem mindenekelőtt a mágneses pólusok sűrűsége a fontos, mert a MV Az -R-t gyakran alkalmazzák nagyon kis ferromágneses részecskék rögzítésére. Ha pedig túl nagyok lennének a mágneses pólusok közötti távolságok (a maximális mágneses indukció elérése érdekében), akkor az így létrejövő nagyon erős mágneses tér felesleges lenne kis szennyeződések befogására, mivel a mágneses részecskék a mágneses pólusok között csúsznának túl távol egymástól. Ezért a nagyon sűrű polarizációval kombinálva a henger felületén a mágneses indukció optimális értéke 11 000 gauss körül van, hogy még nagyon kicsi ferromágneses részecskék maximális befogása is elérhető legyen.

A mágneses elválasztás nagy hatásfokán túl ennek a csúcskategóriás készüléknek további előnyei az alacsony villamosenergia-fogyasztás, az alacsony üzemeltetési költségek, az alkalmazások széles köre (beleértve az élelmiszeripart is), a nagy ellenállás és a modularitás. Könnyen integrálható a már meglévő feldolgozósorokba illetve utólagosan felszerelhető más feldolgozó elemekhez, pl. vibrációs adagoló.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

MV-R

 • Állítható magasságú változat
 • A szállítószalagok megfelelnek az FDA szabványainak, antisztatikusak, szakadás- és tűzállóak
 • A mágneses henger átmérője: 300 mm

A rendkívül erős MV-R mágneses szeparátor a nagyon kicsi és gyengén mágneses rozsdamentes acéldarabok folyamatos és automatikus elválasztására szolgál.

TermékMunkaszélesség (mm)Adatlap (EN)
MV-R 500 N 500 PDF megtekintése
MV-R 1000 N 1000 PDF megtekintése
MV-R 1500 N 1500 PDF megtekintése  Mely iparágakban használják a rozsdamentes acél leválasztót?

  Az MV-R rozsdamentes acél rendkívül erős mágneses szeparátort különösen az elektromos hulladék, az égetőkből származó salak, a zúzósorok nehéz frakcióinak feldolgozásakor és a fémek újrahasznosításában használják.