Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSR-MC mágneses szeparátor előnyei

 • Neodímium mágnesek akár 16 000 G indukcióval
 • Fe részecskék rögzítése már 1 mikrontól
 • Fokozott kopásállóság
 • SICK biztonsági érzékelő
 • Teljesen rozsdamentes tartós kivitel
 • Cső a csőben kialakítás
 • Minden modellsorozat egy vagy két mágneses gyűrűvel

Forgó mágneses elválasztók kihúzható ráccsal MSR-MC

A mágneses szeparátor általános működési elve MSR-MC

A rotációs mágneses elválasztó lehetővé teszi a legfinomabb mágneses fémszennyeződések (30 µm-es mérettől) könnyű, rendkívül hatékony és gyors elválasztását a laza és a kevésbé áteresztő anyagokból is (amelyek eltömíthetik vagy károsíthatják a hagyományos, rögzített rácsos mágneses szeparátorokat) és védi a már megtisztított anyagot feldolgozó gépeket és berendezéseket a károsodásától.

A forgó elválasztó kialakítása és előnyei

Ennek a szeparátornak az alapelemei a rozsdamentes acél burkolatba hermetikusan lezárt mágnescsövek, amelyek egy forgó rozsdamentes acél rácsba vannak behelyezve. Ennek az úgynevezett "cső a csőben" rendszernek számos jelentős előnye van:

 • jelentősen meghosszabbítja a drága mágneses magok élettartamát (víz nem jut hozzájuk, tisztítás közben nem kopnak mechanikusan stb.)
 • megszűnik a mágnes egy darabjának vagy felületkezeltésének leválásának a kockázata (és az ezzel járó nem kívánatos kontamináció bekerülése a tisztított anyagba)
 • a teljes szűrőrendszer kopásállósága megnő
 • a rácscsövek belsejében lévő neodímium mágnesek nagyon erős mágneses mezőt generálnak, így a ferromágneses részecskék (beleértve a mágnesezett rozsdamentes acélból származó szennyeződéseket is) rátapadnak a mágnescsövek felületére
 • annak köszönhetően, hogy a mágnescsövek rendszere nem statikus, hanem egy villanymotor forgatja a tengelyét, az így létrejött mágneses szita nem érintkezik nagyon intenzíven az áramló anyaggal, hanem a mágnescsövek ( ellentétben a klasszikus fix mágneses rácsokkal) teljes felülete egyenletesen van kitéve a lehulló anyag abrazív hatásának (azaz csökken a rozsdamentes acél védőcsövek kopásának kockázata és így azok élettartama is hosszabb)
 • további vitathatatlan előnye ennek a szeparátornak az, hogy a megtisztított anyag egy állandóan forgó mágnescső rendszeren halad keresztül (miközben a forgási sebesség a megtisztított anyag áteresztőképességéhez optimálisan állítható), ezáltal kiküszöbölhető a szeparátor eltömődésének veszélye.
 • a forgó elválasztó nagyon egyszerűen és gyorsan tisztítható, mivel a mágneses magok rozsdamentes csövekből való kihúzása után a rács felületén megrekedt szennyeződés magától lehullik (nem kell körülményesen kézzel eltávolítani).

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Ezt a mágneses szeparátort a magon mért 16 000 G, a mágnescső felületén pedig 11 500 G maximális indukcióval tudjuk gyártani. Tolerancia +/- 10 %.

Milyen csőhöz csatlakozik az elválasztó?

A gyors és egyszerű beszerelés érdekében az elválasztó házát karimákkal szereljük fel (szabványos, Jacob típusú vagy a megrendelő igénye szerinti karimákkal). Az MSR-MC típusokat általában (modelltől függően) 150-350 mm csatlakozási átmérővel, 220-400 mm-es beépítési magassággal és 6-48 m3/h kapacitással gyártjuk (ahol a méretet és a formát is az ügyfél igényeire tudjuk szabni).

Duplán hatékony elválasztás

Azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol nagyon fontos a feldolgozott anyag végső tisztasága (pl. gyógyszer- és élelmiszeripar) dupla mágnesráccsal ellátott forgó elválasztókat kínálunk, amelyeknél a tengelyre belülről és kívülről is mágneses gyűrű kerül, így az anyag valójában négyszeres elválasztáson megy keresztül (a statikus egysoros rácsos elválasztóhoz képest).

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

MSR-MC

Forgó mágneses elválasztók kihúzható ráccsal MSR-MC

 • A mágnesrács sínekre van rögzítve (tisztítás közben nem szükséges eltávolítani a szeparátor házából)
 • Könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb tisztítás
 • Sűrű mágneses szita (akár 12 mágnescső)
 • 16 000 G a magon és 11 500 G a felületen

Ennek a standard rotációs szeparátornak az egyedisége abban rejlik, hogy a mágnesrácsok egy sínre vannak felszerelve, így még a mágneses mag jelentős súlya ellenére is egyszerűen és könnyen megtisztítható a szeparátor.

A teljes mágnesrács a mágneses szeparátor szerves részét képezi, így magának a rácsnak és a mágnesrudaknak a kezelése nagyon kényelmes.

A szeparátor tisztítása két pozícióban történik – először a síneken lévő rácsot kell az első pozícióba kihúzni, majd magát a mágneses magot kell a következő pozícióba állítani, ami a külső rozsdamentes csövek felületén felgyülemlett ferromágneses részecskék automatikus leeséséhez vezet. A mágnesrács alatt egy tartály helyezkedik el (a szeparátorral együtt szállítjuk), amelyben a leválasztott ferromágneses anyag kényelmesen felfogható a szeparátor tisztítása során.

Külön kérésre a szeparátort fel lehet szerelni egy biztonsági zárral (mechanikus vagy elektromágneses) ellátott retesszel is, aminek segítségével blokkolni lehet az anyag beáramlását a szeparátorba.

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSR-MC 150 N 6 150 x 150 PDF megtekintése
MSR-MC 200 N 9 200 x 200 PDF megtekintése
MSR-MC 250 N 15 250 x 250 PDF megtekintése
MSR-MC 300/8 N 24 300 x 300 PDF megtekintése
MSR-MC 300/12 N
változat egy belső és egy külső mágnesgyűrűvel.
18 300 x 300 PDF megtekintése

MSR-MC EKO

Forgó mágneses elválasztók kihúzható ráccsal MSR-MC EKO

 • Gazdaságos változat (vonzó ár/teljesítmény arány)
 • Sűrű mágneses szita (akár 14 mágnescső)
 • 16 000 Gauss a magon és 11 500 Gauss a felületen

Az MSR-MC EKO mágneses forgó elválasztó az MSR-MC standard rotációs elválasztó gazdaságos változata. Annak ellenére, hogy ez egy gazdaságos opció, a szeparátor könnyen tisztítható "cső a csőben" rendszerrel van felszerelve és ugyanolyan erős neodímium mágnesekkel van ellátva, mint a szabványos MSR-MC változat.

Az MSR-MC EKO fejlesztésének célja az volt, hogy olyan ügyfelek számára is tudjunk forgó elválasztót kínálni, akik vagy anyagi okok miatt nem engedhetik meg a standard változatot vagy azért, mert egyszerűen a kívánt alkalmazáshoz túl kifinomult lenne . Itt a mágnesrácsok nincsenek sínhez rögzítve, így a mágneses magok kezelése - különösen a nagyobb méretű elválasztók esetében - valamivel nehezebb. A szeparátornak nincs beépített tartálya ami kiválasztott vasrészecskék felfogására alkalmas, így a rács tisztítása a mágneses szeparátoron kívül történik.

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSR-MC EKO 200 N 9 200 x 200 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 250 N 15 250 x 250 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 300/8 N 24 300 x 300 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 300/12 N
egy belső és egy külső mágnesgyűrűvel felszerelt változat.
18 300 x 300 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 350/10 N 30 350 x 350 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 350/14
egy belső és egy külső mágnesgyűrűvel felszerelt változat.
26 350 x 350 PDF megtekintése

MSR-MC EKO
(két rotoros kivitel)

Forgó mágneses elválasztók kihúzható ráccsal MSR-MC EKO (két rotoros kivitel)

 • Gazdaságos változat (vonzó ár/teljesítmény arány)
 • Nagy feldolgozási kapacitás (akár 48 m3/h)
 • Sűrű mágneses szita (akár 24 mágnescső)
 • 16 000 Gauss a magon és 11 500 Gauss a felületen

Az MSR-MC EKO mágneses forgó elválasztót speciális kiterjesztett változatban is kínáljuk nagyobb szélességű csőrendszerekhez . A mágneses szeparátor két egymás melletti rotorral rendelkezik, amelyek mágnesesen akár 600 mm széles bemeneti nyílást is képesek lefedni.

TermékMax. kapacitás (m3/h)Bemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
MSR-MC EKO 400x200 N 18 400 x 200 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 500x250 N 30 500 x 250 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 600x300/16 N 48 600 x 300 PDF megtekintése
MSR-MC EKO 600x300/24 N
Verze s jedním vnitřním a jedním vnějším magnetickým prstencem.
36 600 x 300 PDF megtekintése


Mely iparágakban alkalmazzák a forgó mágneses szeparátort?

A mágneses rotációs szeparátorokat elsősorban az újrahasznosítás, a hulladékfeldolgozás, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, a faipar, a műanyagipar , a bányászat és az ásványfeldolgozás területén használják.