Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az RV forgó mintavevő előnyei

  • Legfeljebb 65 mm-es frakciójú anyagokhoz
  • Változtatható mintavételi arány 1:9 és 1:130 között
  • Automatikus mintavétel
  • Univerzális felhasználás (= a legtöbb ömlesztett és félfolyékony anyaghoz alkalmas)
  • Szabványos bemeneti átmérők 50 - 250 mm
  • Egyedi gyártás

Rotációs mintavevő RV

Rotációs mintavevő RV

Az RV forgó mintavevő reprezentatív minták pontos mintavételére szolgál különféle laza (a mintavevő típusától függően 65 mm-es szemcseméretig) és félfolyékony anyagokból. A rotációs mintavevővel vett mintákat referenciamintaként használjuk. Lehetőség van ezek felhasználására is részletes és hibamentes laboratóriumi elemzésre stb.

Hogyan működik a rotációs mintavevő?

A vizsgált anyagot a forgó mintavevő bemeneti nyílásába öntik és egy forgó cső segítségével egyenletesen elosztják a mintavevő alsó kúpjának kerülete mentén. A forgó mintavevő alsó kúpjához csatlakozik a minták kidobására szolgáló kimenet, ahol a szabályozócsap segítségével folyamatosan beállítható a kívánt mintamennyiség (=elosztási arány).

A szemcsemérettől és a rotációs mintavevő típusától függően a mintavételi arány 1:9-től 1:130-ig állítható (a mintakibocsátó rést a vizsgált anyag maximális szemcseméretének 2,5-ére és 3-szorosára kell beállítani ). A helyes és pontos mintavételhez biztosítani kell az ellenőrzött anyag egyenletes adagolását a mintavevőbe.

Több mintavevő egymás utáni használata

A forgó mintavevő magasságának korlátozása miatt néha több forgó mintavevő használatát igényli. Ellenkező esetben nem lehetne reprezentatív és egyenletes eloszlású mintákat venni az ellenőrzött anyagból. Ebben az esetben több forgó mintavevő kerül egymás mögé és a teljes felosztási arány kiszámításakor az első mintavevő osztóarányát megszorozzuk a második mintavevő osztóarányával. Biztosítani kell, hogy az első mintavevő mindig alacsonyabb elosztási arányra legyen beállítva, mint a második. Az első mintavevőből mintavételezett anyag kimeneti sebességét úgy kell beállítani, hogy biztosítsa a vizsgált anyag zökkenőmentes ellátását a második forgó mintavevőhöz.

Milyen csőhöz csatlakozik a mintavevő?

A rotációs mintavevőt alapkivitelben 50-250 mm-es átmérőben gyártjuk, azonban a csatlakozási méreteket és a csőrendszerhez való csatlakozás módját (karima, csavaros idom, speciális csatlakozások) a megrendelő igényei szerint állíthatjuk be.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

RV

Az RV forgó mintavevő reprezentatív minták pontos mintavételére szolgál különféle laza (a mintavevő típusától függően 65 mm-es szemcseméretig) és félfolyékony anyagokból.

TermékSúly (kg)Adatlap (EN)
RV1 120 PDF megtekintése


Mely iparágakban alkalmazzák a forgó mintavevőt?

A rotációs mintavevőt például cementgyárakban, mészgyárakban, bányászatban, vegyiparban és gyógyszeriparban, élelmiszeriparban, műtrágya- és takarmánygyártásban használják.