Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSP-AC EKO mágneses szeparátor előnyei

 • Gazdaságos változat - vonzó ár/teljesítmény arány
 • Szeparátor automata tisztítással
 • Mágneses indukció 9 500 G-ig a héjon
 • Nagy rögzítési felület (a mágnescső átmérője 68 mm)
 • Egyedi szeparátor gyártása
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Anyagvizsgálat
 • Lehetőség az elválasztó rész fűtésére

Áramlási mágneses szűrők MSP-AC EKO

A mágneses áramlási szűrő MSP-AC EKO automatikus tisztítással kifejezetten a folyékony vagy könnyen áteresztő anyagáramban található ferromágneses részecskék elválasztására szolgál.

Az áramlási szűrő felépítése

Ennek az egyszerű, megfizethető, mégis rendkívül hatékony automatikus áramlási szűrőnek az alapja egy neodímium maggal töltött rozsdamentes acélcső. Ez a cső vízszintesen van elhelyezve az anyagot szállító csőrendszerbe és a legkisebb fémes szennyeződéseket is képes felfogni, így nagyon magas szintű elválasztást biztosít.

Az elválasztási folyamat során a befogott mágneses részecskék a mágnescső hátuljához tapadnak, így nem akadályozzák a tisztított anyag áramlását, ugyanakkor védve vannak attól, hogy az anyagáram magával sodorja azokat. A szabványos rácsos automata szeparátorok kis csöveivel (25 és 32 mm közötti átmérőjű) ellentétben az MSP-AC EKO lényegesen szélesebb csővekkel van felszerelve, ami nagymértékben növeli a szeparátor leválasztási képességét és egyúttal a tisztítási időközöket is meghosszabbítja (sokkal nagyobb mennyiségű szennyeződést képes felfogni).

A mágneses részecskék leghatékonyabb elválasztása érdekében a mágneses áramlási szeparátor rendkívül erős neodímium NdFeB mágnesekkel van felszerelve (lehetővé téve akár 9500 G mágneses indukció elérését a mágnescső rozsdamentes acél burkolatának felületén).

Hogyan tisztítható az áramlási szűrő?

Az automatikus tisztítás során az anyagáramlás be- és kimenete automatikusan záródik, az öblítővíz be- és kimeneti szelepe kinyílik, a neodímium mag automatikusan (akár mechanikusan beállított időközönként, akár a vezérlőegység által) kitolódik a rozsdamentes acél csőből a szeparátor felső részébe és a felfogott fémszemcséket a rozsdamentes acélcső felületéről öblítővízzel leöblítik a másodlagos csőágba. Az automatikus tisztítás nagyon gyors, nem igényel emberi beavatkozást és nem okoz nem kívánt leállást.

Az öblítővíz gazdaságos és ökológiai felhasználásának maximalizálása érdekében az öblítővíz kört további mágneses szeparátorral (a fémszemcséket az öblítővíztől való elválasztására) tudjuk felszerelni, így biztosítani tudjuk az öblítővíz tartós használatát az automatikus mágneses szűrő zárt körében. A mágneses szeparátor automatikus tisztítását mechanikusan állítható paraméterű pneumatikus elemek (tisztítási intervallum) biztosítják. Felár ellenében teljesen programozható vezérlőegységgel, érintőképernyős vezérlőpanellel is szállítható a mágneses szeparátor, amely gyors beállítást tesz lehetővé az adott alkalmazáshoz.  Az automatikus tisztítással ellátott szeparátor gyakorlatilag bármilyen szennyezettségi fokú anyag tisztítására alkalmas és a teljesen automatizált gyártósorok vezérlőrendszerébe is integrálható.

A mágneses áramlási szűrő további előnyei

Ezt a típusú szeparátort duplafalú változatban is szállítjuk, amely lehetővé teszi a szeparátor áramlási részének felmelegítését és ezáltal megakadályozza a magasabb hőmérsékleten szállított keverékek, például szirup vagy csokoládé megszilárdulását.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Milyen csőhöz csatlakozik a szűrő?

A mágneses áramlási szűrőt alapkivitelben 50-100 mm csatlakozási átmérőben gyártjuk, azonban a csatlakozási méreteket és a csőrendszerhez való csatlakozás módját (karima, csavaros idom, speciális csatlakozások) a megrendelő igényei szerint méretre tudjuk igazítani.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

MSP-AC EKO V0
BARRACUDA

Áramlási mágneses szűrők MSP-AC EKO BARRACUDA

 • Szeparátor szelep és csapóajtók nélkül (a vevő biztosítja)
 • Csatlakozási átmérő 20 - 150 mm
 • Kis beépítési méretek

Pneumatikusan tisztított szelep nélküli változat. Az anyag a bemeneti csövön keresztül a szeparátorba áramlik és a vas-szennyeződéseket a mágnescső rozsdamentes acél felülete fogja fel. A tisztítás során a mágneses mag pneumatikusan kitolódik a rozsdamentes acél burkolatból és a felfogott szennyeződést lemossák, ahol a felfogott szennyeződések öblítésének és leeresztésének módját, valamint az anyagszállítás leállítását stb. a megrendelő maga intézi.

TermékCsatlakozás átmérője (mm)Adatlap (EN)
MSP-AC EKO 20 V0 BARRACUDA 20 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 40 V0 BARRACUDA 40 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 50 V0 BARRACUDA 50 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 80 V0 BARRACUDA 80 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 100 V0 BARRACUDA 100 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 125 V0 BARRACUDA 125 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 150 V0 BARRACUDA 150 PDF megtekintése

MSP-AC EKO V4
BARRACUDA

Áramlási mágneses szűrők MSP-AC EKO BARRACUDA

 • Szaparátor szelepekkel és csapóajtókkal
 • Teljesen automatikus működés
 • Csatlakozási átmérő 20 - 150 mm
 • Vezérlőpult kijelzővel

Pneumatikusan tisztított négyszelepes változat. Az anyag a bemeneti csövön keresztül a szeparátorba áramlik és a vas -szennyeződéseket a mágnescső rozsdamentes acél felülete fogja fel. A tisztítás során először leállítják az anyagáramlást, majd aktiválják a tisztítószelepet, a tisztítóközeg a szeparátorba áramlik, a mágneses mag pneumatikusan kitolódik és a felfogott Fe szennyeződéseket a tisztítófolyadék áramlása a hulladékba üríti (a lefolyócső kimenete is használható mintavételre) . Ezt követően a mágnes visszakerül alaphelyzetébe, a tisztítófolyadék-ellátás megszakad, a tisztítószelep deaktiválódik és a normál működés folytatódik.

TermékCsatlakozás átmérője (mm)Adatlap (EN)
MSP-AC EKO 20 V4 BARRACUDA 20 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 40 V4 BARRACUDA 40 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 50 V4 BARRACUDA 50 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 80 V4 BARRACUDA 80 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 100 V4 BARRACUDA 100 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 125 V4 BARRACUDA 125 PDF megtekintése
MSP-AC EKO 150 V4 BARRACUDA 150 PDF megtekintése

Magnetické separátory skladem

Néhány termék ebből a modellcsaládból azonnal rendelkezésre áll . Folyamatosan bővítjük a raktáron lévő mágneses szeparátorok kínálatát, hogy azonnal szállítani tudjuk az Ön részére. Az aktuális elérhetőségről érdeklődjön értékesítési képviselőnknél.Mely iparágakban alkalmazzák a mágneses áramlási szűrőt?

A szeparátort rendkívül higiénikus kialakítása élelmiszeripari felhasználásra is alkalmassá teszi, azonban az MSP-AC Eko automata tisztítású mágneses áramlási szűrő felhasználási területe jóval szélesebb. Népszerű és gazdaságos helyettesítője a drága, terjedelmes és összetett, automatikus tisztítással rendelkező szeparátoroknak, ezért alkalmazható például a gépiparban, a vegyiparban, a kerámiaiparban és az ipari hűtőkben is.