Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

Mágneses fóliák

Mágneses fóliák

A mágneses fóliák (gyakran rugalmas mágnesnek nevezik) mágneses por és gumi kötőanyag keveréke. Rugalmasak és jól tartanak még lekerekített felületen is. Nyomtathatók különböző technológiákkal, öntapadóval ellátott változatukkal pedig könnyen és egyszerűen kialakíthat mágneses felületeket. A mágneses fólia előnye, hogy könnyen vágható ollóval, lyukasztható vagy stancolható.

A mágneses fóliák alapvető típusai

 • Mágneses fólia natúr
  Mágneses fólia felületkezelés nélkül, színe sötétbarna. Nyomtatásra alkalmasak.
 • Öntapadós mágneses fóliák
  Mágneses fóliák, amelyek egyik oldalán öntapadó réteggel vannak ellátva, így egyszerűen rögzíthető rájuk például reklámszöveg. Gyakran találkozunk velük kerámia ajándék tárgyakra ragasztva, amelyeket aztán könnyedén rögzíthet például a hűtőszekrényre.
 • Színes mágneses fóliák
  Színes laminálással vannak ellátva. Színes mágneses fóliákat kínálunk piros, zöld, fehér, sárga vagy kék színben.

A mágneses fólia üzemi hőmérséklete -30 és +70 °C között van.

A mágneses fólia tapadása (szilárdsága) függ az alatta lévő fémfelület vastagságától, magának a mágneses fóliának a vastagságától és a mágneses fólia előállításához használt mágneses anyag típusától.

A mágneses fólia vastagsága 0,4 mm és 2,0 mm között változik.

A mágneses erő szerint megkülönböztetünk

 • Ferrit mágneses fóliákat - gyengébbek és olcsóbbak. Ezek a leggyakrabban használt mágneses fóliák, amelyek az alkalmazások túlnyomó többségéhez elegendőek.
 • Neodímium mágneses fóliákat – lényegesen erősebbek, mint a ferrit mágneses fóliák. Egyesítik a mágneses fólia (rugalmasság, könnyű formázás) és a nagyon erős neodímium mágnesek előnyeit.

Egyre közkedveltebbek az A3, A4 vagy A5 formátumú mágneses fóliák is.

A mágneses fóliák egyre népszerűbbek az élet különböző területein. Ezek a vékony, rugalmas és mágnesesen aktív fóliák sokrétű felhasználási területtel rendelkeznek és számos előnnyel járnak.

A mágnesfólia fő jellemzője, hogy mágnesezhető felületekhez, például hűtőszekrényekhez, hirdetőtáblákhoz vagy más fémfelületekhez tapadnak. Ideális mágneses üzenetek, képek, tervek és egyéb anyagok létrehozásához, amelyek szükség szerint könnyen rögzíthetők és eltávolíthatók. A mágneses fóliák hirdetési és marketing célokra is jó választás, mivel lehetővé teszik a mágneses óriásplakátokon történő egyszerű tartalomcserét.

A mágnesfóliák másik előnye a rugalmasság és a könnyű kezelhetőség. Könnyedén lerövidítheti, formázhatja és a projekt igényeihez igazíthatja őket. Ez akkor hasznos, ha például mágneses címkéket hoz létre polcokhoz vagy szekrényekhez, ahol gyorsan megjelölheti és áttekinthetően rendszerezheti a tárolt tételeket.

Az oktatás területén azért is fontosak a mágneses fóliák, mert lehetővé teszik az interaktív tanítást, oktatási játékok, segédanyagok készítését. Könnyűvé teszik a tanárok és a diákok számára a különböző fogalmak és tantervek megjelenítését.

Összességében a mágnesfólia sokrétű felhasználási területtel rendelkező, többfunkciós anyag, népszerűsége a könnyű kezelhetőség és alkalmazkodóképesség miatt folyamatosan növekszik.

Figyelem: A mágnesfóliák nem alkalmasak mágnestábla kialakításához, mivel már önmagában mágnesesek. Ha megfelelő alapot keres a mágnesek rögzítéséhez, használjon fémfóliát.