Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

A szeparálósor előnyei

 • Egyedi gyártás
 • A nem kívánt, erősen mágneses szennyeződések eltávolítása
 • Nemmágneses szennyeződések eltávolítása
 • Gyengén mágneses gránáthomok válogatása
 • Mágneses indukció akár 11 000 G-ig
 • Nagy kapacitás (5 tonna/óra)
 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül
 • 5 év garancia az elválasztódob mágneses magjára
 • Választható tartozékok széles köre

Szeparálósor magnezit (gránát) homok elválasztására A sor összetétele

A sor összetétele

Esettanulmány

A fő kihívások

 • a magnezit (azaz gránát) homokot egyedülálló tulajdonságai rendkívül széles felhasználási körrel bíró (élelmiszeriparban, gyógyszeriparban, mezőgazdaságban, de például atomenergiában is) nyersanyaggá teszik. Ennek az anyagnak a feldolgozója a SOLLAU s.r.o.-hoz fordult azzal a kéréssel, hogy távolítsa el a nem kívánt szennyeződéseket (legfeljebb 2 mm-es), miközben nemcsak a finom ferromágneses részecskéket (különösen a gránáthomok zúzására használt berendezésekből letört kis részecskéket és kopást) kellett elkülöníteni, hanem a nemmágneses szennyeződéseket is (agyag, fa stb.)
 • nagy feldolgozási kapacitás (akár 5 tonna/óra)
 • a folyamatos (megszakítás nélküli) gyártási működéshez automatikus tisztítással ellátott szeparátorok alkalmazására volt szükség

A SOLLAU s.r.o. megoldása: komplett válogatósort szállítottunk le, amely két ütemben oldotta meg az adott problémát. Először egy vibrációs adagoló segítségével egyenletesen adagolják az anyagot egy burkolt neodímium dobra MBZ, amely elválasztja az összes nemkívánatos, erősen mágneses szennyeződést (gépdarabok és kopás). A második fázisban a tisztítás azon alapul, hogy maga a gránáthomok nagyon gyengén mágneses (akár paramágneses is). A ferromágneses részecskéktől megszabadított anyag ezért ebben a szakaszban áthalad a VMSV radiálisan polarizált henger rendkívül erős (11 000 G-ig) mágneses mezőjén, amely megfogja a gránáthomok gyengén mágneses részecskéit és átviszi a henger tengelyén túlra további feldolgozásra. A nemmágneses anyagok (fa, agyag stb. töredékei) a gravitáció hatására spontán módon leesnek a szalag végén lévő kimenő csőbe. A megrendelő elégedett volt mind a szállított megoldás nagy hatékonyságával, mind a szállított technológia viszonylagos egyszerűségével, amely viszonylag kis területen távolítja el a kész anyagból a mágneses és nem mágneses szennyeződéseket egyaránt.

Český výrobek / Made in Czech Republic

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint