Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az MSP-BP mágneses szeparátor előnyei

 • Neodímium mágnesek akár 18 700 G indukcióval
 • Egyedi szeparátor gyártása
 • Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
 • Nagy kapacitás
 • Hosszú élettartam

Áramlási mágneses szeparátorok a fekete por elválasztásához (black power) MSP-BP

Az MSP-BP mágneses szeparátor finom ferromágneses részecskék (főleg vas-szulfid és oxid, általában fekete por) elválasztására szolgál az olaj- vagy gáztermékek szállítására szolgáló csővezetékrendszerekből.

Az MSP-BP elválasztó használatának fő előnyei

 • Drága gyártóberendezések (szivattyúk, mérőműszerek, szelepek) védelme
 • A szállítócsövek feketepor általi kopásának csökkentése
 • Az olaj, gáz vagy vegyi termék minőségének jelentős növekedése
 • A szűrési költségek csökkentése (= az eldobható szűrőkkel összehasonlítva a mágneses szeparátor működése teljesen költségmentes)
 • A tisztítási ciklusok számának csökkentése (= működési költségek csökkenése)

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Az MSP-BP áramlási elválasztó felépítése

A kézi tisztítású rácsos mágneses szeparátor alapja egy rozsdamentes acél burkolatú mágnescsövekből álló rendszer. A kifinomult áramlási labirintusnak és a nagyon erős állandó mágneseknek köszönhetően a legkisebb fémszennyeződéseket is képes felfogni és nagyon magas szintű elválasztást biztosít. Az elválasztási folyamat során a befogott mágnesezhető részecskék a mágneses maggal ellátott rozsdamentes acél csövek hátoldalára tapadnak, így nem akadályozzák a tisztított anyag áramlását, ugyanakkor védve vannak attól, hogy az anyagáram magával sodorja azokat.

Az MSP-BP szeparátor fő előnyei

A fekete por befogására alkalmazott hagyományos módszerek közé tartozik a ciklonok, az eldobható papír, az üvegszálas vagy polimer szűrők alkalmazása. Ezekhez a technológiákhoz képest az MSP-BP mágneses szeparátor

 • lényegesen hatékonyabb - a rendkívül erős neodímium mágnesek még az 1 mikronos méretű részecskéket is befogják, amelyeket ciklonok vagy hagyományos eldobható szűrők nem tudnának felfogni
 • lényegesen nagyobb kapacitással rendelkezik - a közönséges eldobható szűrők nagyon gyorsan eltömődnek
 • csökkenti az eldobható szűrők időigényes cseréjével járó leállást
 • gyors megtérülést hoz (miközben az eldobható szűrők költsége soha nem térül meg)
 • a mágneses szennyeződésekkel együtt megfogja a nem mágneses szennyeződéseket is (pl. alszfaltén , paraffin, glikol), mert a csővezetékes szállítás során mindkét fajta szennyezőanyag nagyobb egységekre csoportosul (a mágneses szeparátorral befogott szennyeződések aránya gyakran 25:75, azaz a legtöbb szennyeződést felfogják, amelyek meglepően nem mágnesesek!)

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

Mely iparágakban alkalmazható az MSP-BP elválasztó?

Az MSP-BP mágneses szeparátort főként a nem kívánt szennyeződések (fekete por, szállítórendszerekből származó kopás stb.) csökkentésére használják a kőolajtermékek be- és kirakodása során a kikötői terminálokban, a PB-gáz gyárak nyersanyag-bevitelénél, olajfinomítókban és tengeri bányászati telephelyeken, gáztermelőknél, repülőtereken, vegyi gyárakban és erőművekben, gáz- és olajtermékek szállítására szolgáló távolsági vezetékek ellenőrzési és mérési pontjain stb.