Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

A VMSV mágneses szeparátor előnyei

 • Többlépcsős szétválasztás – rendkívül magas hatásfok
 • Automatikus tisztítás az anyagáramlás megszakítása nélkül is
 • Mágneses indukció 11 000 G-ig
 • A szállítószalag egyszerű cseréje
 • Egyedi szeparátor gyártás
 • Fe - részecskékkel erősen szennyezett anyagokhoz is alkalmas
 • Fe-  részecskék rögzítése nagyon finomra zúzott anyagokból is
 • Anyagvizsgálat

Többfokozatú mágneses hengerek VMSV

Többfokozatú mágneses hengerek VMSV

Az extra erős mágneses hengerekkel felszerelt, permanens többfokozatú mágneses szeparátor a nagyon kicsi és gyengén mágneses részecskék folyamatos és automatikus leválasztására szolgál, pl. mágneses rozsdamentes acél vagy bizonyos típusú paramágneses ásványok.

A többlépcsős szeparátor felépítése

Ez a kivételesen erős mágneses szeparátor egy vibrációs adagolóból (VMSV verzió) vagy egy adagolóhengerből (VMSV-EKO változat) és több egymás fölött elhelyezett hengerpárból áll . Az egyik henger ebből a párból mindig hajtó – mágneses (VMSV változatban kínáljuk forgási sebesség szabályozással a tisztított anyag jellegének és az üzemi igényeknek megfelelően), a másik hajtott – nem mágneses. Ezeket a hengerpárokat egy nagyon vékony, de rendkívül tartós kevlárból vagy üvegteflonból készült szállítószalag köti össze - tapadásmentes kivitelben is.

Hogyan működik a többlépcsős mágneses szeparátor?

Az anyag vibrációs adagolóval vagy adagolóhengerrel történő fellazítása után az anyag a többlépcsős henger szalagjára esik, miközben a fémszennyeződéseket a henger mágneses tere felfogja és a tengelyén túl a kimeneti csőbe viszi. A megtisztított anyag (azaz a nem mágneses részecskék) a gravitáció hatására az alatta elhelyezkedő másik szállítószalagra esik, ahol az elválasztási folyamat ugyanúgy megismétlődik. A mágneses és nem mágneses anyagok áramlás elosztójának helyzete szögben és tengelyirányban is állítható. A mágneses henger mágneses tere kb. 10 mm maximális magasságot ér el, ezért célszerű, hogy a szalagon szállított anyag magassága ne haladja meg az 10 mm-t. A legnagyobb hatásfok elérése érdekében 5 mm-es anyagmagasságot ajánlunk.

Ennek a speciális mágneses szeparátornak szerves részét képezi a beépített vibrációs adagoló tölcsérrel is, melynek méretei pontosan megfelelnek a szállítószalag szélességének. A rezgésszabályzóval (VMSV-hez) vagy az adagolóhenger fordulatszám szabályzóval (VMSV-EKO-hoz) ezután előre beállítható az optimális anyagadagolás a szállítószalagon. A többfokozatú mágneses szeparátor intelligens érzékelőkkel is fel van szerelve, amelyek biztosítják a biztonságot és a zavartalan működést. Ha a készülék működése közben bármelyik ellenőrző nyílást kinyitják, a gép azonnal kikapcsol. Ezután a töltésérzékelő gondoskodik az anyag biztonságos szintjének megtartásáról a szeparátorban (hogy az ne tömődjön el a leválasztott szennyeződésektől, ha az blokkolva van vagy a leválasztott fémrészecskék kiáramlási nyílása eltömődött).

A VMSV többfokozatú mágneses henger a szállítószalag optimális feszességének egyszerű beállítására szolgáló eszközzel van felszerelve. Ezen kívül a VMSV hajtóhenger minden motorja fordulatszám-váltóval van felszerelve, így lehetőség van az egyes szíjak mozgásának külön-külön történő beállítására az aktuális igény szerint.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

A mágneses elválasztó használata

Az extra erős mágneses hengerekkel felszerelt, permanens többfokozatú mágneses szeparátor a legigényesebb ipari ügyfelek számára készült, akik igényt tartanak a legfinomabb ferromágneses szennyeződéseket kiválasztására is. Rendkívül vékony kevlárból vagy üvegteflonból készült szállítószalagok használata esetén a szeparátorral érintkező részecskék maximális mérete nem haladhatja meg az 5 mm-t. A nagyobb részecskék nagyon gyorsan károsíthatják a vékony szállítószalagokat, ezért nagyobb frakciójú fémes szennyeződések esetén a többfokozatú henger elé a durvább mágneses szennyeződések leválasztására szolgáló berendezést kell elhelyezni pl. mágneses dobot vagy használjon erősebb szállítószalagot. A megerősített szalagok azonban sajnos csökkentik ennek a speciális szeparátornak a mágneses hatásfokát.

A mágneses henger gyártása során felhasznált anyagok minőségének köszönhetően (extra erős NdFeB mágnesek rendszere speciális acél alátétekkel kombinálva, nagyon vékony és mégis rendkívül ellenálló kevlár vagy üveg teflon szállítószalag) ez a kiváló szeparátor képes akár 21 000 gauss mágneses indukció eléréséhez. Ez egy olyan érték, amellyel eddig csak az elektromágneses szeparátorok büszkélkedhettek.

Másrészt szem előtt kell tartani azt, hogy a mágneses henger gyakorlati felhasználása szempontjából nem annyira az elért mágneses indukció értéke, hanem mindenekelőtt a mágneses pólusok sűrűsége a fontos, mert a VMSV gyakran alkalmazzák kis ferromágneses részecskék befogására. Ha a mágneses pólusok közötti távolságok túl nagyok lennének (a maximális mágneses indukció elérése érdekében), akkor az így létrejövő nagyon erős mágneses tér kis szennyeződések befogására alkalmatlan lenne, mert azok a túl távoli mágneses pólusok közé csúsznának. Ezért nagyon sűrű polarizációval kombinálva a henger felületén a mágneses indukció optimális értéke 11 000 gauss körül van (a nagyon kicsi ferromágneses részecskék maximális befogása érdekében).

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

A többfokozatú hengert két modellsorozatban, standard és gazdaságos kivitelben gyártjuk, hogy a vásárlók minél szélesebb körének szükségleteit és igényeit ki tudjuk elégíteni. Ügyfeleink ugyanakkor garantáltan az igényeiknek megfelelő olyan terméket kapnak, amelynek paraméterei megfelelőek a szükséges alkalmazáshoz és nem fizetnek feleslegesen többet egy túldimenzionált készülékért.

VMSV

 • Készülék a szállítószalag könnyű megfeszítéséhez
 • Mindegyik motor fordulatszám-váltóval van felszerelve (minden szíjhoz eltérő fordulatszám állítható be)
 • Ellenőrző és szerviznyílások
 • A mágneses henger átmérője: 300 mm
 • ATEX tanúsítvány

Ez egy szabványos sorozat, amelyet a legnehezebb alkalmazásokhoz terveztek. Ennek a sorozatnak az előnye a moduláris elrendezés, ahol egy hengerpár külön modulban van elhelyezve (ebből a párból az egyik henger mindig hajtó, a másik pedig hajtott;

Ezeket a hengerpárokat szállítószalag köti össze. A moduláris elrendezésnek köszönhetően az egyes modulok szükség szerint egymásra építhetők és így rendkívül magas végső tisztaság érhető el ennek a szeparátornak akár ötlépcsős változatának segítségével. Ráadásul a mágneses hengerek nagy átmérőjének köszönhetően az anyag hosszabb ideig érintkezik a mágneses térrel, ami ismét nagyon pozitív hatással van mind az elválasztás hatékonyságára, mind a készülék kapacitására.

A VMSV standard változata a rendkívül nehéz mágneses alkalmazások területén végzett több éves kutatás eredménye és az ügyfelek erre a termékre adott válaszai rendkívül pozitívak. Másrészt a hengerek nagyobb átmérője és a moduláris elrendezés sajnos ennél a speciális változatnál nagyobb magasságot eredményez (ebből kifolyólag az alacsony gyártócsarnokokban problémás lehet a szeparátor elhelyezése). Szem előtt kell tartani azt is, hogy ennek a rendkívül igényes berendezésnek a magasabb vételárán túl a megrendelőnek többletköltséggel is számolnia kell például a megfelelő kiszolgáló létesítmények, lépcsők vagy függesztő berendezések alkalmazása során.

TermékBemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
VMSV 1/500 1140 x 890 PDF megtekintése
VMMV 1/1000 1140 x 1390 PDF megtekintése
VMSV 4/500 800 x 600 PDF megtekintése
VMSV 4/1000 1300 x 900 PDF megtekintése

VMSV EKO

 • Integrált adagolóhenger fordulatszám-szabályozóval
 • Mindegyik moor fordulatszám-váltóval van felszerelve (minden szíjhoz eltérő fordulatszám állítható be)
 • Kompakt kialakítás (általában három mágneses hengerrel)
 • Vonzó ár/teljesítmény arány
 • Ellenőrző és szerviznyílások
 • A mágneses henger átmérője: 150 mm
 • ATEX tanúsítvány

A VMSV egy gazdaságos változata, amely lehetővé teszi a többfokozatú mágneses henger kivételes tulajdonságainak kihasználását olyan ügyfelek számára is, akik egyébként hely, anyagi vagy idő okok miatt nem tudnák használni a standard változatot.

A VMSV EKO három pár hengerből áll (ismét a párból az egyik henger hajtó, a másik pedig hajtott; ezek a hengerpárok szállítószalaggal vannak összekötve). Ebben az esetben azonban a hengerpárok csökkenő (lépcsőzetes) módon, egyetlen szekrényben helyezkednek el.

Az EKO változatban a vibrációs adagoló adagolóhengerre lett cserélve, a mágneses görgők átmérői is csökkentek, számuk pedig maximum háromra csökkent. Az anyag ezért rövidebb ideig érintkezik a mágneses térrel, így a mágneses elválasztás hatékonysága valamivel alacsonyabb.

Ezzel az elrendezéssel viszont jelentősen alacsonyabb a szeparátor teljes beépítési magassága, meglehetősen csökkent a tömege és a teljes méretei is(az eszköz tehát bizonyos szempontból mobilnak tekinthető), a költséges és az időigényes kiegészítők telepítése sem szükséges, valamint az eladási ár is jóval kedvezőbb ennél a változatnál.

TermékBemeneti/kimeneti méret (mm)Adatlap (EN)
VMSV EKO 500 N 500 x 400 PDF megtekintése
VMSV EKO 1000 N 1000 x 900 PDF megtekintése
VMSV EKO 1500 N 1500 x 1400 zobrazit PDF



Mely iparágakban használják a mágneses hengereket?

A permanens többfokozatú mágneses szeparátort főként az élelmiszeriparban (pl. a nyersanyagok vagy sóbányákból származó só végső tisztítása során), valamint a gyógyszeriparban, az elektromos hulladék újrahasznosításában (pl. a nem kívánt anyagok vagy gyengén mágneses rozsdamentes acél szennyeződések eltávolítására), az  öntödeiparban (öntödei homok tisztítása), üveg- és kerámiaiparban (a nem kívánt mágneses szennyeződések leválasztása kvarc- és üveghomokból, kaolinból, mészkőből, agyagból) használják.

Továbbá használható a vegyiparban (pigmentek tisztítása), a réfrakciós anyagok gyártásában (réfrakciós anyagok tisztítása, csiszolóanyagok stb.), valamint ásványi nyersanyagok és ásványok bányászatában és feldolgozásában (mangán, pegmatit, bauxit, magnezit, titán, sztaurolit, hematit, barit, bentonit, kálium-karbonát, kvarc, gyémántok, ritkaföldfémek, például bór, arany, szkandium, vasérc, talkum, cirkon és sok más) .