Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

Ferrit mágnesek

Ferrit mágnesek

A ferrit mágnesek (kerámia mágnesek) állandó mágnesek. Jelenleg ezek a leggyakrabban használt mágnesek. Különösen alacsony árukkal tűnnek ki. A neodímium mágnesekhez képest a ferritmágnesek gyengébbek, de sok alkalmazáshoz elegendő erősségűek. Gyakran találkozunk velük például irodákban.

A ferritmágneseknek két alapvető típusát különböztetjük meg:

 • Az izotróp ferrit mágnesek - gyengébbek, olcsóbbak - préseléssel készülnek
 • Az anizotróp ferritmágnesek - erősebbek - öntéssel készülnek

A ferrit (kerámia) mágnesek maximális üzemi hőmérséklete 250 °C.

A ferrit mágneseknek számos előnye van

 • Alacsony költség
  A ferritmágnesek egyik legnagyobb előnye az alacsony költségük. Megfizethető mágneses anyagok, ami vonzóvá teszi őket olyan alkalmazásokban, ahol az anyagköltség kulcsfontosságú tényező.
 • Korrózióállóság
  A ferritmágnesek korrózióállóak, így nincs szükség felületkezelésre. Ez a funkció kültéri vagy nedves alkalmazásoknál hasznos.
 • Hosszú élettartam
  Megfelelő használat esetén a ferritmágnesek hosszú élettartammal rendelkeznek és sok éven át egyenletes mágneses teljesítményt biztosítanak.
 • Mágnesezési stabilitás
  A ferritmágnesek hajlamosak megőrizni mágneses erejüket külső mágneses mező hatása nélkül. Ez azt jelenti, hogy nem hajlamosak demagnetizálódni vagy könnyen elveszíteni erejüket.
 • Könnyű beszerezhetőség
  A ferrit mágnesek általában jól elérhetők

Fontos azonban megjegyezni, hogy a ferrit mágneseknek megvannak a korlátai, különösen a mágneses erősségük tekintetében. Sokkal kevésbé erősek, mint néhány más típusú állandó mágnes, mint például a neodímium vagy az SmCo mágnesek. Ezért ideálisak olyan alkalmazásokhoz, ahol nincs szükség rendkívül erős mágneses térre, és ahol fontosak a költségtényezők és a korrózióállóság.

Különböző típusú állandó mágnesek összehasonlítása

Az állandó mágnesek egyes típusainak alapvető összehasonlítása a táblázatban található.

Mágnes típusTartóerőHőmérséklet ellenállásÁrKémiai ellenállásKorrozióval szembeni ellenállás
Ferrit mágnes 250 °C
Neodímium NdFeB mágnes 80 - 230 °C
Szamárium SmCo mágnes 350 °C
AlNiCo mágnes 450 °C