Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

4. 1. 2024

Cellulózhuzalok szétválasztása a papírgyártásban (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk több mint 125 éve foglalkozik papírgyártással – a fotó- és digitális nyomdai papíroktól a bútor- és faipari dekorációs papírokon át az elválasztó papírokig, szublimációs papírokig és a csomagolóanyag flexibilis papírkompozitokig.


A probléma leírása

A papírgyártásban használt cellulóz vashuzallal rögzített kötegekben van. Előfordul, hogy a bálák kezelésekor a huzal egyes részei letörnek. Ezek a huzalmaradványok azután a feldolgozott cellulózba kerülhetnek és károsíthatják a gyártási technológiát.

Problémamegoldás

Az aprított pép (cellulóz) nehezen szétválasztható anyag. A rudakkal ellátott mágneses szeparátorok szokásos típusai gyorsan eltömődnek ezzel az anyaggal, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a szétválasztást. Ezért először a gyártási folyamatban kellett megfelelő helyet találni a szeparátor elhelyezésére és olyan típusú szeparátort választani, amely lehetővé teszi a fémek leválasztását még ezekből a pépes és rosszul áteresztő anyagokból is.

Ezért azt a helyet választottuk, ahol a zúzott cellulózt csővezetéken (DN 150) szállítják. Itt javasoltuk az ML-P 150 N mágneses lemezleválasztó felszerelését, amely nagyon erős neodímium mágnesekkel van ellátva. Ennek a szeparátornak az előnye a felépítése, ahol a mágnesek a szeparátor ajtaján vannak elhelyezve, így nincs akadálya az anyagáramlásnak.

A vezeték darabok ezáltal biztonságosan felfogásra kerülnek az elválasztó oldalán. Az erős neodímium mágneseknek köszönhetően még a nagyon finom szennyeződéseket is felfogja.

Ennek az elválasztónak a tisztítása nagyon egyszerű, kényelmes és biztonságos.

Az ML-P 150 N lemezleválasztó használatának előnyei

Az ML-P mágneses szeparátor használatának köszönhetően a vezetékek és egyéb ferromágneses szennyeződések befogásra kerültek, így a későbbi feldolgozó technológiák károsodásának kockázata megbízhatóan kiküszöbölhető, ami a karbantartási és javítási költségek csökkenését is maga után vonja.

Felhasznált berendezés: ML-P 150 N lemezes mágneses leválasztó

Az ML-P mágneses szeparátor előnyei

  • Magas szakítóerő
  • Tartós, teljesen rozsdamentes kivitel
  • Nyomásállóság 10 bar-ig
  • Alkalmas rosszul áteresztő anyagokhoz is
  • Kézi tisztítás
  • Függőleges és vízszintes alkalmazásokhoz