Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

10. 5. 2023

Mágneses lámpás – cukorgyártás (esettanulmány)

Ebben az esettanulmányban szeretnénk bemutatni egy tipikus példát a lemezes mágneses szeparátor - az úgynevezett mágneses lámpás - alkalmazására.

Így tölti be funkcióját a cukorgyárban a kristálycukor gyártása során. A cukor frakciója 0,6 mm.

A mágneses elválasztó 200 mm átmérőjű csőbe van beépítve. Ebben a lépésben óránként 25-30 tonna kristálycukrot dolgoznak fel.

Ügyfelünknek szüksége volt még a nagyon finom szennyeződéseket is eltávolítania  0,5 mm-es mérettől. Emiatt a legerősebb neodímium mágnesekkel felszerelt szeparátort választottuk. Ennek köszönhetően a szeparátor rendkívül magas, 7500 G-os mágneses indukciót ér el és teljesíti a vevő kérését – a ferromágneses szennyeződések elkülönítését 0,5 mm-es mérettől. A mágneses lámpást egy 200 mm átmérőjű csőbe kellett beépíteni. Az elválasztó előtt egy kézi működtetésű szelep található, amely leállítja az anyagáramlást, így a szeparátor megtisztítható a beszorult szennyeződésektől.


A cukorgyárakra jellemző, hogy a leválasztás több lépésben történik a felfogott szennyeződések nagyságától függően. Ebben a gyártási lépésben 0,5 mm méretű szennyeződéseket választottunk le. A tökéletes elválasztás érdekében a végső gyártási fázisban beépítettük az MSS-MC LUX szekrényes szeparátort, amely 18 700 G mágneses indukciójú mágnesekkel van felszerelve, amely lehetővé teszi az 1 mikronos ferromágneses szennyeződések elkülönítését is . Az ügyfél teljesen elégedett volt a mágneses elválasztási megoldásunkkal.

Minden lépéshez más típusú elválasztó alkalmas. Értékesítőink segítenek megtalálni az adott alkalmazáshoz legmegfelelőbb elválasztót!

Felhasznált felszerelés: ML 200 N lemezmágneses elválasztó