Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

21. 12. 2023

Fémek elkülönítése barna cukorból (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

A vásárló 0,8-1,0 mm-es frakciójú barna cukrot dolgoz fel. Termelési kapacitása 5t /óra.

A probléma leírása

Az ügyfél kérése az volt, hogy válasszuk ki a fémeket a barna cukorból. Az anyagban 1-10 mm méretű fémek jelentek meg, ami a vevő számára teljesen elfogadhatatlan. Tekintettel arra, hogy a fémek előfordulása meglehetősen gyakori, vásárlónk bizonytalan volt, hogy kézi vagy automatikus tisztítású szeparátort válasszon. A megrendelő manuális / kézi  tisztítású mágneses szeparátort részesített előnyben, azonban a várható gyakori tisztítás miatt egyszerű és gyors tisztítási rendszerű szeparátorra volt szükség.

A technológia az ATEX 22 robbanásveszélyes osztályba tartozik. Mindezek figyelembevételével szükséges egy megfelelő mágneses elválasztó tervezése.


Problémamegoldás

Mivel a megrendelő a cukorban előforduló lehető legkisebb ferromágneses szennyeződések kiválasztását a kérte (1mm-től), ezért javasoltuk egy rácsos mágneses szaparátor használatát. Ezt a szeparátort a legerősebb neodímium mágnesekkel szereltük fel, amelyek rendkívül erős, 18 700 G-os mágneses teret hoznak létre!

Az erős mágnesek használatának köszönhetően nem csak az 1 mm-es szennyeződéseket, hanem a lényegesen kisebb szennyeződéseket is megbízhatóan felfoghatjuk - 1 mikrontól! Ezt az elválasztási teljesítményt a megrendelő nagyon pozitívan fogadta.

Meghatároztuk a beépítésre alkalmas helyet, amelyet a szállítócsiga mögött találtunk a legideálisabbnak. Itt kb 0,5 m magasságból hullik a cukor a mágneses elválasztó rácsjaira. A cső átmérője 150 mm, így az MSS-MC LUX 150/5 Ex szeparátor volt a legalakalmasabb választás.

Ennek a szeparátornak a fő előnye a könnyű és biztonságos tisztítási rendszer. A mágneses magok szilárdan rögzítve vannak az elválasztó házához, így a szaparátor tisztítása során nem áll fenn sérülésveszély (lazán elhelyezett mágnesrácsokkal ellátott szeparátorok tisztításakor fennáll annak a veszélye, hogy a rácsot egy fémtárgy magához vonzza a tisztítás során - padló, cső – és az ujjak megsérülhetnek). Ennél az elválasztónál a tisztítás csak pillanatok kérdése!

Az elválasztót úgy gyártottuk, hogy megfeleljen az ATEX 22-es zónába való beépítés követelményeinek.

Az MSS-MC LUX 150/5 mágneses szeparátor használatának előnyei

A rendszeres tisztítás során óránként 20-50 g ferromágneses szennyeződést fog fel. Még a nagyon kis mikron méretű szennyeződéseket is felfogja.

Kiderült, hogy nagy ferromágneses szennyeződések is előfordulhatnak az anyagban. Még egy 40 x 25 mm-es vasdarabot is felfogtunk vele, amely nemcsak minőségi kifogásokat okozhat, hanem károsíthatja a drága downstream gyártási technológiát.

A vásárló elégedett készülékünkkel - a mágneses leválasztás hatékonysága kiváló és a szeparátor egyszerű tisztítása is biztosított.

Felhasznált technológia: Mágneses szekrényes elválasztó MSS-MC LUX 150/5 Ex

Az MSS-MC mágneses szeparátor előnyei

  • Kétlépcsős szétválasztás
  • A mágneses mag védőburkolata
  • Egyszerű, gyors és biztonságos tisztítás
  • Különféle csatlakozási lehetőség
  • 18 700 Gauss a magon és 12 200 Gauss a felületen