Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Az ECS mágneses szeparátor előnyei

 • Fémrészecskék elválasztása 1 mm-től
 • A kiválasztás eredményessége >99 %
 • Garancia 3 év
 • Örvényáramú szeparátor elérhető áron

Örvényáramú mágneses elválasztók színesfémekhez / Eddy Current Separator

Eddy Current Separator ECS-E BULL

Az Eddy Current szeparátor (ECS) a színesfémek (nem ferromágneses fémek) elválasztására szolgál a nem fémes anyagoktól. Ez a nem mágneses fémek mágneses szeparátora az úgynevezett örvényáramok elvén működik, amelyeket egy mágneses henger indukál. Nagyon erős neodímium mágnesekkel ellátott mágneses henger (leválasztó rotor) van behelyezve a szállítószalagba és nagy fordulatszámon (amikor a mágneses pólusok gyorsan változnak) olyan mágneses teret hoz létre, amely rövid időre megmágnesezi még a nem ferromágneses fémeket is. Az így mágnesezett részecskék mágneses polaritása megegyezik a szeparátor forgórésze által keltett mágneses tér polaritásával. Ezért ezeket a mágnesezett anyagokat taszítja a mágneses tér és automatikusan kilökődnek a szállítószalagról.

Az ECS szeparátorok hatékonyan képesek két frakcióra osztani az elválasztott anyagot:

 • Nem mágneses fémek (pl. alumínium, réz, sárgaréz,...)
 • Nem fémes anyagok (műanyag, fa, üveg,...)

Az örvényáramú szeparátorokat gyakran használják a hulladék-újrahasznosításban és az ipari folyamatokban, ahol el kell választani a fémes (és nem mágneses) részecskéket a nem fémes anyagoktól, például műanyagoktól, üvegtől vagy fától.

Az örvényáramú elválasztók legfőbb előnye az, hogy nagyon hatékonyak és gyorsak, ami azt jelenti, hogy nagy termelési kapacitású ipari folyamatokban használhatók. Az örvényáramú szeparátorok nagyon hatékony eszközök a fémanyagok újrahasznosítására és feldolgozására.

Hangsúlyozzuk, hogy az ECS szeparátorok nem a ferromágneses szennyeződések szétválasztására szolgálnak és megfelelő működésükhöz szükséges, hogy az elválasztott anyagot először meg kell tisztítani a ferromágneses szennyeződésektől (pl. a hagyományos mágneses szeparátor alkalmazásával). Az elkülönített ferromágneses szennyeződéseket a szeparátor felfogja.

Örvényáramú elválasztó centrikus vagy excentrikusan szerelt rotorral?

Nem mágneses fémekhez két változatban gyártunk elválasztókat. Különböznek a rotor helyzetében és a mágneses pólusok számában:

 1. Elválasztók centrálisan szerelt rotorral (ECS-C RAM)
  Ezek az elválasztók alkalmasak nagyobb szennyeződések elválasztására 50 mm-től. Ezért megfelelő például kommunális hulladék szeparálására. Előnyük az alacsonyabb ár és a nagy kapacitás .
 2. Elválasztók excentrikusan szerelt rotorral (ECS-E BULL)
  Kialakításuknak köszönhetően erős mágneses tér indukálását teszik lehetővé, így alkalmasak az egészen apró szennyeződések 1 mm-től történő elválasztására is. Alkalmazásukat megtalálják pl. az elektromos hulladékok szétválasztása során. Szeparátorainknál lehetőség van a forgórész helyzetének megváltoztatására az elválasztó működése közben, így lehetővé válik az elválasztó pontos beállítása a leválasztott anyag szerint. Ennek köszönhetően a lehető legjobb elválasztási eredményt érjük el.

Büszkék vagyunk arra, hogy kedvező áron gyártjuk az ECS szeparátorokat, ugyanakkor ez nem megy a minőség rovására. Minden terméket alaposan tesztelünk és ellenőrizünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelnek szigorú minőségi előírásainknak. Ezzel garantáljuk ügyfeleink részére, hogy egy olyan kiváló ár-érték arányú készüléket kapjanak, amely megbízható, hatékony és hosszú távon is fenntartható.

Miért válassza a SOLAU örvényáramú elválasztókat?:

 • Első osztályú minőség kiváló áron
 • A rotor helyzetének beállítása az elválasztó működése közben = a legjobb elválasztási eredmény
 • A rotorburkolat egyszerű cseréje
 • Gyors szállítószalag csere
 • Díjmentesen leteszteljük anyagát és javaslatot teszünk a legmegfelelőbb készülékre

3 év garancia / 3 year warrantySOLLAU 3 év garancia

Örvényáramú elválasztónk minőségéért kiállunk, éppen ezért 3 év garanciát vállalunk rájuk! Bízhat mágneses szeparátorainkban! Szakemberek vagyunk a mágneses elválasztás területén.

Az elválasztó használatának előnyei

 • Hatékony: Az örvényáramos szeparátor nagyon hatékonyan választja el a fémes anyagokat a hulladéktól. A fémanyagok akár 99%-át képes eltávolítani a hulladékból.
 • Környezetbarát: Az örvényáramos elválasztó segít csökkenteni a hulladék mennyiségét és a hulladéklerakók telítettségét, ami hozzájárul a környezet védelméhez.
 • Automatizálás: Az örvényáram- elválasztó könnyen integrálható az automatizált folyamatokba és lehetővé teszi az anyagok gyorsabb és hatékonyabb szétválasztását.
 • Nagy kapacitás: Az örvényáramú szeparátor nagy mennyiségű anyagot képes rövid időn belül feldolgozni, ami azt jelenti, hogy ideális ipari felhasználásra.
 • Széleskörű alkalmazás: Az Eddy current szeparátort különféle iparágakban használják, mint például a hulladékválogatás, a fémválogatás és az újrahasznosítás.

Mit várhat el tőlünk?

Gondoskodunk projektjéről az elejétől a végéig. Az együttműködés nálunk a rendeléssel nem ér véget. A szeparátor teljes élettartama alatt teljes körű támogatást nyújtunk Önnek.

1.
Jövünk

2.
Felmérjük és megtervezzük

3.
Méretre gyártjuk

4.
Telepítjük

5.
Beüzemeljük és betanítjuk

6.
Autorizált szervízt biztosítunk

Könnyű karbantartás

Minden eszköz igényel karbantartást. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy minimálisra kell csökkenteni a karbantartáshoz szükséges időt. Ezért elválasztónkat úgy gyártottuk, hogy könnyen és nagyon gyorsan cserélhető legyen a szállítószalag és a mágneses forgórész burkolata . A szalag és a forgórész burkolatának cseréjéhez szükséges idő csupán néhány percet vesz igénybe. A csere nagyon egyszerű, így még az elválasztó kezelője is meg tudja oldani. Ezért nincs szükség szerviztechnikus professzionális beavatkozására, így csökkenthetők az elválasztó szervizelésének költségei.

Szállítószalagcsere 6 perc alatt – ECS–E BULL

A csapágyak automatikus kenése

A mágneses forgórész csapágyait és a mágneses forgórész burkolatát PLC által vezérelt automatikus kenőrendszer keni. Könnyen beállíthatja a kenési intervallumot vagy a kenés megszakítását a vezérlő PLC-ben, például amikor a leválasztó ki van kapcsolva vagy a feldolgozó sor leáll. Abban az esetben, ha a kenőanyag-tartalom a kívánt érték alá csökken, egy fényjelzés közvetlenül a kenőanyag-kapszulán és a vezérlőrendszerben figyelmezteti a kezelőt a kenőanyag-patron (általánosan elérhető) cseréjének szükségességére.

A szállítószalag hajtott hengerének csapágyai normál üzemi körülmények között karbantartást nem igényelnek, szükség esetén szabványos kenőanyaggal kenhetők.

Elosztó modul kiegészítő csappantyúval

Elosztó modul kiegészítő csappantyúvalA csappantyú helyes beállítása, amely elválasztja egymástól az anyag leválasztott részeit, kulcsfontosságú az elválasztó jó működéséhez. Ezért törődtünk igazán ennek a csappantyúnak a megfelelő működésével és egyszerű kezelésével. A váltószeleppel nem csak a helyzetét lehet két tengelyen simán beállítani, hanem a szögét is. Ez megkönnyíti az elválasztó beállítását a lehető legjobb elválasztási eredmény érdekében.

Az elválasztó egy további csappantyúval is felszerelhető, amely az elosztómodul alsó részén található. Ennek a szelepnek a használata fontos olyan műveleteknél, ahol feltétel, hogy mindkét frakció (nem mágneses fémek és inert anyag) 100%-ban tiszta legyen. Ezért az osztályozó csappantyút úgy állítjuk be, hogy az elválasztott nemmágneses fémek teljesen mentesek legyenek az inert anyagkeveréktől, ugyanakkor a kiegészítő csappantyút úgy állítjuk be, hogy az inert anyag teljesen mentes legyen a nem mágneses fémkeveréktől. Így kapunk 2 teljesen tiszta frakciót és a maradék anyagot (inert anyag kis nemmágneses fémkeverékkel), amit újra szétválaszthatunk és így mindkét frakció tökéletes tisztaságát érjük el.

Az Eddy Current szeparátor hatékonysága :

Minden legyártott szeparátor hatékonyságát alaposan ellenőrizzük. Az örvényáramú elválasztókkal teszteljük a nem mágneses fémek szétválasztási képességét is. A teszteléshez 20 x 20 mm, 10 x 10 mm és 5 x 5 mm méretű alumínium és sárgaréz lemezeket használunk.

Az ECS-E szeparátor mindkét anyaghoz (alumínium és sárgaréz) 1 x 1 mm-es mérettől kezdve képes leválasztani ezeket a szennyeződéseket.

A tesztekről készült videók a szennyeződések rögzítése lapon találhatók.

Fontosnak tartjuk, hogy termékeink tökéletesen megfeleljenek az Ön igényeinek. Ezért kínáljuk fel vásárlóinknak azt a lehetőséget, hogy díjmentesen leteszteljük elválasztóinnkal azt az anyagot, amelyet szüdséges szétválasztania. Ezek alapján a tesztek alapján a legmegfelelőbb készüléket tudjuk ajánlani.

A színesfém-elválasztók megfelelő működésének biztosításának feltételei

Válogató sorok Tekintettel arra, hogy az ilyen típusú elválasztókban a mágneses tér hatótávolsága viszonylag alacsony, ügyelni kell arra, hogy a lehető legalacsonyabb anyagréteget terítsük szét a szeparátor szállítószalagján. Mindezt úgy, hogy az anyag magassága a szalagon megközelítőleg megfeleljen az anyagfrakciónak és egységes egyrétegű réteget hozzon létre. Az anyag lehetőleg laza állapotban essen a szalagra. Mindezt el lehet érni pl. vibrációs adagoló vagy egyéb speciális elemek használatával, biztosítva az anyag jó szétterülését a szalagon.

A központilag szerelt rotorral szerelt változatoknál nagy a veszélye annak, hogy a szíjat és magát a hengert megsértik a forgórész mágneses mezeje által megfogott ferromágneses részecskék. Éppen ezért - különösen a leválasztó centrikus változatainál - gondoskodni kell a vas részecskék elválasztásáról, mielőtt az anyag a szállítószalagra kerül. A nem kívánt fémrészecskék leválasztásához használjon mágneses dobot, hengert, lemezt vagy ezek kombinációját.

Certifikát TESYDOSOLLAU – termékeinket igazi profik hegesztik!

A SOLLAU cég által alkalmazott irányelvek:
PED 2014 / 68 / EU a nyomástartó berendezések hegesztésére és forgalmazására vonatkozóan, EN-ISO 3834 – 2 Bizonyítvány, EN 1090 - 2, EN 13480 - 1 - 5, EN 13445 - 1 - 5 szerint

A centrikus rotorral felszerelt Eddy Current szeparátor főbb előnyei az elválasztó vonzó ára és nagy kapacitása.

ECS-C RAM

Elválasztók centrálisan szerelt rotorral (ECS-C RAM)

 • Fémrészecskék leválasztása 50 mm-től
 • Központilag szerelt rotor
 • Munkaszélesség 500 – 2 000 mm

Használat

Az ECS-C RAM nemmágneses fémszeparátor központilag elhelyezett rotorral rendelkezik, így nagyobb méretű nem mágneses fémek elválasztására is alkalmas. Jellemző felhasználási terület a nem mágneses fémek (pl. alumíniumdobozok) elkülönítése a települési hulladéktól.

Főleg a következő területeken használják:

 • települési hulladék újrahasznosítása
 • üveghulladék újrahasznosítása
 • építőanyagok újrahasznosítása

TermékA felfogandó részecskék méreteMunkaszélesség (mm)Adatlap (EN)
ECS-C 500 RAM 50 mm-től 500 PDF megtekintése
ECS-C 600 RAM 50 mm-től 600 PDF megtekintése
ECS-C 800 RAM 50 mm-től 800 PDF megtekintése
ECS-C 1000 RAM 50 mm-től 1000 PDF megtekintése
ECS-C 1200 RAM 50 mm-től 1200 PDF megtekintése
ECS-C 1500 RAM 50 mm-től 1500 PDF megtekintése

Az Eddy Current szeparátor fő előnyei excentrikusan szerelt rotorral, a nagyon kis szennyeződések elválasztása, valamint a forgórész helyzetének beállításának lehetősége a szeparátor működése közben, ami lehetővé teszi az elválasztó beállításainak zökkenőmentes megváltoztatását és ezáltal a legjobb elválasztási eredmény elérést.

ECS-E BULL

Elválasztók excentrikusan szerelt rotorral (ECS-E BULL)

 • Fémrészecskék elválasztása 1 mm-től
 • Excentrikusan szerelt rotor
 • A forgórész helyzetének beállítása az elválasztó működése közben
 • A rotorburkolat egyszerű cseréje
 • A szállítószalag gyors cseréje 6 percen belül
 • Kiegészítő elosztó csappantyú
 • Munkaszélesség 500 – 2 000 mm

Használat

Az ECS-E BULL nemmágneses fémelválasztó excentrikusan elhelyezett rotorral rendelkezik, amely lehetővé teszi a nem mágneses fémek szétválasztását akár nagyon kis méretekben is.

Főleg a következő területeken használják:

 • e-hulladék újrahasznosítása
 • műanyag újrahasznosítás
 • gumi újrahasznosítás

A forgórész helyzetének folyamatos beállítása az elválasztó működése közben

Az elkülönített hulladéknak különböző tulajdonságai lehetnek (frakciók, anyag stb.). Az excentrikusan szerelt rotorral rendelkező elválasztók helyzetének beállítása lehetővé teszik a legjobb elválasztási eredmény elérését. Az általunk gyártott Eddy Current szeparátor ECS-E BULL egyedülálló abban, hogy lehetővé teszi a forgórész helyzetének beállítását a szeparátor működésének megszakítása nélkül! A szétválasztás során az elkülönített hulladék jellemzői változhatnak (eltérő frakció, más anyag), erre a válogatósor üzemeltetőjének az elválasztó rotor helyzetének megváltoztatásával kell reagálnia. Elválasztónk lehetővé teszi, hogy ezt a változtatást menet közben hajtsák végre, így csökkentve az elválasztó beállításainak megváltoztatásához szükséges állásidőt.

TermékA felfogandó részecskék méreteMunkaszélesség (mm)Adatlap (EN)
ECS-E 500 BULL 1 - 300 mm 500 PDF megtekintése
ECS-E 600 BULL 1 - 300 mm 600 PDF megtekintése
ECS-E 800 BULL 1 - 300 mm 800 PDF megtekintése
ECS-E 1000 BULL 1 - 300 mm 1000 PDF megtekintése
ECS-E 1200 BULL 1 - 300 mm 1200 PDF megtekintése
ECS-E 1500 BULL 1 - 300 mm 1500 PDF megtekintése
ECS-E 1800 BULL 1 - 300 mm 1800 PDF megtekintése
ECS-E 2000 BULL 1 - 300 mm 2000 PDF megtekintése


Mely iparágakban használják a nem mágneses fémek elválasztására szolgáló mágneses szeparátort?