Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

26. 4. 2022

Vas- és alumíniumdobozok elválasztása a nem fémes szennyeződésektől (esettanulmány)

Az elválasztás célja:

A dobozok nem fémes szennyeződésekkel (papír, műanyag csomagolás stb.) szennyeződhetnek. Az elválasztás célja az alumíniumdobozok és a vasdobozok szétválasztása oly módon, hogy mindkét rész maximális tisztaságú legyen. A cél az, hogy az alumíniumdobozok ne szennyeződjenek vasdobozokkal és fordítva. Maximalizálja mindkét elválasztott rész értékét.

Eredmény:

Sikerült elérni a végtermék megkívánt tisztaságát, miközben betartottuk a válogatásból származó maximálisan megengedett veszteséget és a megkövetelt feldolgozott anyagmennyiséget. A válogatósort 3t/óra kapacitásra tervezték. Természetesen más kapacitásra is tudunk sort gyártani.


Iparág: Újrahasznosítás

Alkalmazások:

A préselt és nem préselt dobozok (ferromágneses és alumínium) keveréke részben nem fémes szennyeződésekkel, például papírral vagy műanyaggal szennyezett.

A feladat egy olyan válogatósor gyártása volt, amely lehetővé teszi a konzervdobozok vasra és alumíniumra történő válogatását, valamint a nem fémes szennyeződésektől való elkülönítését. Mindezt úgy, hogy a válogatási veszteség max. 1%-os és a válogatási tisztaságban 100%-os.

A vonalat úgy kellett kialakítani, hogy az padlószintről lehessen elszállítani az anyagot.

Automatikus tisztítással rendelkező mágneses lemez DND-AC Mm5F TIGERAz első fázisban a vasdobozokat a szállítószalag felett elhelyezett automatikus szeparátorral választottuk szét - DND-AC Mm5F TIGER . A konvejor feletti 400 mm-es magasságtól is hatékonyan elválasztó ferritmágnesekkel ellátott szeparátort használtunk. Az így szétválasztott vasdobozokat szállítószalag szállítja egy konténerbe.

A ferromágneses szennyeződésektől megszabadított anyag a vibrációs adagolóba kerül, ahol az azt követő nemmágneses fémek szeparátorának teljes szélességében szétterül és lecsökken az elválasztandó anyagréteg - ami az ECS szeparátor megfelelő működéséhez szükséges.

Elválasztók centrálisan szerelt rotorral ECS-C RAM 1000A második fázisban az anyag egy nem mágneses fém szeparátorra esik ( Eddy Current Separator) - ECS-C RAM 1000 , ahol az alumínium dobozokat örvényáramok segítségével választják el a nem fémes anyagoktól (műanyag, papír). Ez az eredeti anyagot három szükséges részre osztja (vasdobozok, alumíniumdobozok, nem fémes anyagok).

A válogatósor úgy lett kialakítva, hogy megfeleljen az előírt 3 t/óra óránkénti kapacitásnak.

A teljes elválasztó rendszer automatikus, emberi beavatkozás nélkül.

Az általunk gyártott válogatósor nagy szeparációs hatásfokú berendezés. A leválasztott anyag szerkezetét figyelembe véve, az Ön óránkénti kapacitásigénye szerint tudjuk legyártani.

Elválasztott anyagok:

Nem fémes szennyeződésekkel szennyezett, előre sajtolt és nem préselt alumínium- és vasdobozok, 0,1-3,0 literes kannák. A termék nedves és piszkos lehet.

 Felhasznált berendezések:

Öntisztító mágneses lemez a szállítószalag felett DND-AC Mm5F TIGER :

  • Beépítési magasság 400 mm-ig
  • Ferrit mágnesekkel felszerelve
  • Max. szállítószalag sebessége 2,5 m/s
  • 1400 mm széles szállítószalaghoz tervezve

Színesfémek mágneses elválasztója (Eddy Current Separator) ECS-C RAM 1000:

  • ECS elválasztó központilag szerelt rotorral
  • Nem mágneses fémek szétválasztására 50x50 mm-től
  • Munkaszélesség 1000 mm

Rezgő adagoló