Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

3. 8. 2020

Üveghulladék újrahasznosítása (esettanulmány)

Az üveghulladék újrahasznosításával foglalkozó ismert cseh cégnek hatékony és egyben megfizethető rendszerre volt szüksége a nem kívánt fémszennyeződések eltávolítására. Viszonylag nehéz alkalmazás volt, részben a feldolgozott anyag (zúzott üveg) nagy koptatóképessége miatt, valamint a nagy mennyiségű feldolgozott anyag(akár 10 tonna/óra) miatt, valamint azért, mert el kellett különíteni a mágneses és a nemmágneses fémszennyeződések viszonylag kis frakcióval (35 mm-ig).


Emellett nemcsak a szabad fémrészecskéket (például az italosüvegek csavaros alumínium kupakját), hanem például a fémgyűrűk maradványait (a palackok nyakán található) vagy a drótüvegben lévő vashuzalokat is el kellett távolítani a feldolgozott anyagból.

A teszteredmények alapján az ügyfél egy SOLLAU márkájú teljes elválasztósor mellett döntött, főként a következő okok miatt:

  • a vas- és nemvastartalmú szennyeződések teljes és rendkívül hatékony szétválasztása
  • kopásálló kivitel (kopásálló Hardox lemezekkel megerősített vibrációs adagoló , minden rozsdamentes acél mágnesdob MBZ 406 N 800 , színesfém elválasztó ECS-C 800 megerősített szállítószalaggal)
  • a választott berendezés nagyon vonzó „ár/teljesítmény” aránnyal rendelkezik