Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

21. 3. 2024

Fémszennyeződések átjutásának megakadályozása az élelmiszeriparban dolgozók cipőire mágneses szőnyeg segítségével (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Az élelmiszerek előállítása során gyakran találkozunk azzal, hogy a keletkező termék fémszennyeződésekkel szennyezett. Egy élelmiszeripari vállalat rendszeres problémákkal szembesült a fémszennyeződések érzékeny feldolgozási zónákba való bejutásával kapcsolatban, ami jelentős kockázatot jelentett a termékbiztonságra és a minőségre nézve.


A probléma leírása

Ügyfelünknél megállapították, hogy a ferromágneses szennyeződések nem a technológiából vagy a feldolgozott termékből származnak, hanem a cég szervizterületeiről (műhelyek, karbantartás) kerülnek a dolgozók cipőjére, majd onnan a feldolgozási zónába.

Az audit során több ferromágneses szennyeződést találtak a végtermékben, ezek között előfurdult 3 cm-es fém is! Ez teljesen elfogadhatatlan az ügyfél számára, mivel nemcsak a termék minőségét  veszélyezteti, hanem a cég hírnevét is.

Problémamegoldás

Ügyfelünknek az MM-R 900x600 rozsdamentes acél ráccsal ellátott mágneses szőnyeget ajánlottuk a probléma kiküszöbölésére. A vállalat úgy döntött, hogy több ilyen mágneses szőnyeget is telepít a "tiszta" és a "piszkos" műveletek közötti átmeneti területre, így elkerülve a fémszennyeződések áthordását a feldolgozási térbe.

A mágneses szőnyeg rozsdamentes acél lábtörlővel, azaz az MM-R 900x600 egy innovatív termék, amely három rétegből áll:

  • Alsó rész neodímium mágnesekkel: Ez a rész erős neodímium mágneseket tartalmaz, amelyek képesek felfogni a ferromágneses törmeléket, például fémmegmunkálási törmeléket, forgácsot, szögeket és csavarokat. Ezek a mágnesek biztosítják a fém alkatrészek hatékony rögzítését.
  • Középső rész fedőfóliával: Speciális fólia fedi a mágneses magokat, ami növeli a biztonságot és csökkenti a szennyeződés kockázatát.
  • Felső lábtörlő rész: A felső rész rozsdamentes acélból készült sűrű rács. Ez a rács segít mechanikusan megtisztítani a talpakat a beszorult fémszennyeződésektől.

Az MM-R 900x600 mágneses szőnyeg használatának előnyei

Az MM-R 900x600 rozsdamentes acél ráccsal ellátott mágneses szőnyeg kihelyezése után a vállalatnál jelentősen csökkent a fémszennyeződések bejutása a feldolgozási zónába. Ezzel a lépéssel a cég növelte termékeinek biztonságát és az élelmiszer-feldolgozási folyamat minőségét. Az egyszerű karbantartásnak és tisztításnak köszönhetően a dolgozók rendszeresen figyelemmel kísérhetik a felfogott szennyeződéseket és további óvintézkedésket tehetnek a források megszüntetéséhez.

Az MM-R 900x600 rozsdamentes acél lábtörlős mágnesszőnyeg nélkülözhetetlen eszközzé vált az élelmiszeriparban a szennyeződések elleni küzdelemben és hozzájárult a vásárlói bizalom növeléséhez és a cég márkájának védelméhez.

A mágneses szőnyeg használatának előnyei

  • Megakadályozza a fémszennyeződések bejutását az érzékeny feldolgozási zónákba.
  • Minimálisra csökkenti a megbotlás kockázatát a padló és a szőnyeg teteje közötti alacsony magasságkülönbség miatt.
  • Könnyen telepíthető, karbantartható és tisztítható.
  • Lehetőség a befogott szennyeződések laboratóriumi kiértékelésére, eredetük nyomon követésére.

Felhasznált eszköz: Mágneses szőnyeg rozsdamentes acél lábtörlővel MM-R 900x600

Az MM mágneses szeparátor előnyei

  • Robusztus rozsdamentes acél kivitel
  • A vezető élek és az alacsony magasságú profil csökkenti a botlás veszélyét
  • A fedőfólia könnyű tisztítást biztosít
  • Rozsdamentes acél rácsos változatban is kapható (cipők mechanikai tisztításához)
  • Méretek variálhatósága