Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

10. 2. 2023

Vasrészecskék elkülönítése aprított papírhulladékból (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot:

Egy piacvezető cellulózvatta gyártó vállalat naponta több tonna újrahasznosított papírt dolgoz fel cellulózvattává.

A probléma leírása:

Az aprított papírhulladék (amelyet a cellulózvatta gyártásának alapanyagaként használnak) gyakran vasrészecskékkel szennyezett, amelyek nemcsak a drága feldolgozó berendezéseket károsíthatják, hanem belekerülhetnek a gyártott termékbe (vatta) és veszélyeztethetik a végfelhasználó egészségét. Éppen ezért a cellulózvatta gyártó megkért minket, hogy segítsünk eltávolítani a nem kívánt vasszennyeződéseket az általa feldolgozott aprított papírhulladékból.


Problémamegoldás:

Ennek a problémának a megoldása meglehetősen nehéz volt, mind a viszonylag nagy feldolgozóképesség (5 tonna/óra), mind a papírreszelékben található vasszemcsék nagy mérettartománya (1-160 mm) miatt. További problémát jelentett a megfelelő mágneses szeparátor kiválasztása és az optimális alkalmazási hely megtalálása az ügyfél feldolgozósorán. A legegyszerűbb és kellően hatékony megoldásnak kezdetben a zúzott papírt szállító szállítószalag feletti mágneses lemez alkalmazása tűnt automatikus tisztítással. Mivel azonban a szállítószalag dőlésszöge 45°-os volt, a szállítószalag feletti mágneses lemez használata kizárt volt (mert ha a mágneslemezt 30°-nál nagyobb szögben felfüggesztik, a gumi szállítószalag elkezd lecsúszni a görgőkről és a vezetősínekről, a lemez pedig nem tud megfelelően működni). Mivel a mágneses szeparátort nem lehetett a szállítószalag fölé akasztani, ezért az adagológarat és a szállítószalag eleje közé kellett a szeparátort elhelyezni.

Optimális megoldásként az MB 506 F 1100 mágneses dobot választottuk , amely méretét és mágneses tulajdonságait tekintve ideálisan illeszkedett a rendelkezésre álló alkalmazási helyre. Az ügyfél úgy döntött, hogy maga veszi körül a mágnesdobot egy védőburkolattal és a későbbi karbantartás megkönnyítése érdekében kérte, hogy módosítsuk a szabványos mágneses dobot úgy, hogy a csapágyat és a motort is a tervezett védőburkolaton kívülről lehessen elhelyezni. Mivel viszonylag nagy és nehéz dobról volt szó, a SOLLAU azt tanácsolta a megrendelőnek, hogy a standard befogó helyett egy kézi négyfokozatú sebességváltót vásároljon, amely lehetővé teszi a mágnesmag helyes helyzetének egyszerű beállítását, amelyet az ügyfél hálásan el is fogadott.

Ügyfél:
Francia cellulózvatta gyártó

Megoldásunk előnyei az ügyfél számára:

6 hónapos használat után a vásárló nagyon elégedett a mágneses dob hatékonyságával. Nagyra értékeli továbbá a SOLLAU által e kihívást jelentő probléma megoldásához nyújtott technikai segítséget és támogatást. Mágneses szeparátorunk teljes mértékben megfelel elvárásainak és ha a jövőben újra meg kell oldania egy mágneses leválasztás területén felmerülő problémát, akkor mindenképpen a SOLLAU-hoz fordul.