Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

12. 9. 2022

Vasfémek elválasztása faforgácsból (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot:

A fa- és papíriparban az input alapanyag egy része újrahasznosított faforgács (használt raklapból, régi bútorból stb.). A bevitt anyag ezért viszonylag nagy százalékban tartalmaz vas-adalékanyagokat (szegek, csavarok, anyák, csavarok, vashasábok, kocsik stb.). Ezenkívül a fahulladék újrahasznosítása során különféle mérnöki berendezéseket (fűrészek, aprítógépek, malmok stb.) használnak, amelyekből szintén leválhatnak fém darabok és belekerülhetnek a végtermékbe (pl. aprítógépből származó késdarabok, fűrészfogak stb.).


A probléma leírása:

Ügyfelünk (a MONDI cég, világszerte elismert kartonok, csomagolóanyagok, papírzacskók, jó minőségű nátronpapír stb. gyártója) nagy arányban találkozott olyan ferromágneses szennyeződésekkel, amelyeket meglévő szeparátorai nem tudtak eltávolítani. Ezen tárgyak egy része ismételten utat talált a későbbi gyártási technológiába, ami annak gyakori károsodásához és nem kívánt, nagyon költséges gyártási leállásokhoz vezetett.

Problémamegoldás:

Automatikus tisztítással rendelkező mágneses lemez DND-AC Mm3 F TIGERA faanyagot (legfeljebb 250 mm-es frakcióra törve) 1000 mm munkaszélességű szállítószalagon, legfeljebb 2 m/s sebességgel a szabadban szállítják. E szállítószalag fölé helyeztük el a DND-AC Mm3F TIGER öntisztító mágneslemezünket, amely akár 350 mm távolságból is képes magához vonzani a fémtárgyakat. A nagyon erős mágneses lemez alkalmazása kiküszöbölte a nem kívánt ferromágneses tárgyak bejutását a későbbi technológiai eszközökbe, így teljesítettük megrendelőnk elvárását. Ezenkívül a mágneslemez automatikus tisztítása megfelelt az adott gyártósor folyamatos működésének fenntartására vonatkozó követelménynek is.

A DND-AC Mm3F TIGER mágneses elválasztó használatának okai:

Automatikus tisztítással rendelkező mágneses lemez DND-AC Mm3 F TIGERA DND-AC Mm3F TIGER automatikus elválasztó kifinomult kialakítása garantálja a fémtárgyak megbízható rögzítését 1,5 mm-es mérettől. Ezen túlmenően ennek a szeparátornak a mágneses magja viszonylag nagy, így viszonylag nagy sebességgel (akár 2,5 m/s) szállított anyagokból is képes a vas részecskéket felfogni, amit különösen a nagy feldolgozó kapacitást igénylő ügyfelek értékelnek. Az akár 350 mm-es felakasztási magasság garantálja a magas anyagrétegek tisztítását, az automatikus tisztítás pedig hozzájárul a gyártási műveletek kényelméhez és biztonságához.

Megoldásunk pénzügyi előnyei az ügyfél számára

A nagy kapacitású cellulózgyártóknál az esetleges leállások vagy akár rövid távú üzemszünet költségei több ezer euróra rúgnak, így a vásárolt szeparátor megtérülése rendkívül gyors volt (egyetlen üzemszünet kiküszöbölése a gyártósoron többé-kevésbé fedezte a DND-AC Mm3F TIGER mágneslemez beszerzési költségét).

Használt eszközök: DND-AC Mm3F TIGER