Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

16. 8. 2022

Vas és színesfémek elkülönítése a műanyaghulladéktól kisebb frakcióval (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot:

Mivel a műanyagokat az újrahasznosítás során különféle műszaki berendezésekkel (aprítógépek, malmok stb.) dolgozzák fel, a végső anyag fémrészecskékkel szennyeződhet (pl. aprítógépből származó késdarabok stb.). A bemeneti anyag szennyeződése is meglehetősen gyakori (pl. egyes műanyag alkatrészeket gyakran fémekkel kombinálnak stb.).

A probléma leírása:

Ügyfelünk (műanyag feldolgozással és műanyaghulladék előállításával foglalkozó újrahasznosító cég) korábbi alapanyag-beszállítói (mindig tiszta és fémszennyeződésmentes műanyagot szállított) tapasztalataira támaszkodott, ezért a fémszennyeződések elleni védelmet feleslegesnek és költséges kiegészítőnek tartotta. Sajnos az általa vásárolt alapanyagok egyik tétele fémet tartalmazott, amit csak azok a cégek fedeztek fel, amelyek a zúzott műanyagokat begyűjtik ügyfelünktől. Az ezt követő tömeges minőségi kifogás és az ebből eredő károk megtérítése késztette ügyfelünket egy mágneses elválasztó és egy fémdetektor vásárlására .


Problémamegoldás:

A gyártósoron, ahol a gyártás utáni műanyagokat aprítják, a keletkező műanyagmorzsát szívással (= vákummal) szállítják egy 200 mm átmérőjű csőben. Arra a helyre, ahol a szemcsék gravitáció hatására lehullanak, egy MSS-MC LUX 200/5 N típusú, 200 mm-es bemeneti átmérőjű mágneses rácsleválasztót helyeztünk el (öt nagyon erős neodímium csővel felszerelve, amely 18700 Gauss indukciót generál), amelyet egy Quicktron 03 R DN200 fémdetektor követ .

A kombinált védelmi rendszer alkalmazása kiküszöbölte a nem kívánt fémszemcsék végtermékbe való bekerülését, így teljesítettük megrendelőnk előírásait.

Az MSS-MC LUX 200/5 mágneses rácselválasztó és a Quicktron 03 R DN 200 fémdetektor kombinációjának okai:

A kézi tisztítású mágneses rácsos szeparátorok terén az MSS-MC LUX 200/5 abszolút világelső, mert a nagy mágneses hatásfok mellett a mágneses magok (védőharang + cső a csőben rendszer) kiváló védelmével is rendelkezik. Szeparátorunk megvásárlásának egyik fő oka az volt, hogy a készülék az alkalmazás helyén kevésbé hozzáférhető (viszonylag magasan helyezkedik el), így a könnyen kihúzható és tisztítható teleszkópos rendszer nagy előnyt jelentett az ügyfél számára a mágneses magok fémszennyeződéstől való megtisztítása során. Természetesen jelentős tényező a mágneses szeparátor és a fémdetektor kombinációja mellett az a tény, hogy általában az összes fémszennyeződés körülbelül 70%-a mágneses fém (amelyek mágneses szeparátorral rögzíthetők). Emellett - a fémdetektorhoz képest - a mágneses szeparátor a mágneses részecskék befogására is jóval nagyobb hatásfokkal rendelkezik, hiszen akár 1 mikronos mágneses port is képes felfogni.

Tekintettel azonban arra, hogy ügyfeleink vásárlói nagyon magas követelményeket támasztanak a végtermékek minőségével szemben, a műanyaghulladékból csak a mágneses fémek eltávolítása nem jelentene átfogó megoldást. Ezért a mágnesrácsos szeparátor mögé egy „minden fémes” Quicktron 03 R fémdetektort is beépítettünk , amely garantálta az összes (mágneses és nem mágneses) fémszennyeződés leválasztását a végtermékből.

Megoldásunk pénzügyi előnyei az ügyfél számára

Mivel egy kárigény költsége megközelítőleg 50%-a volt fémszennyeződés-felfogó rendszerünk árának, a befektetés pénzügyi megtérülése rendkívül gyors (és rendszerünk az ügyfél hírnevét is védi).

Felhasznált eszközök : MSS-MC LUX és QUICKTRON 03 R