Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

8. 1. 2024

Mobil fénykereszt jelzi a kifutópálya lezárását

A mobil fénykereszt egy alvázon található. Ez a mobileszköz tehát gyorsan a kívánt helyre szállítható. A fénykereszt kialakítása lehetővé teszi, hogy egy személy 5 percen belül össze- vagy szétszerelje azt. A kereszt 13 LED lámpából áll, amelyek automatikusan váltanak a nappali és az éjszakai fény intenzitása között. A fénykeresztkar hossza 4,26 méter. A dízel generátor 120 üzemóra elektromos energiát biztosít teljes terhelés mellett az üzemanyag utántöltésének igénye nélkül.


A mobil repülőtéri kifutópálya-záró fénykereszt legfontosabb jellemzői

 • 1Láthatóság - a fénykereszt nappal 5-8 km távolságból éjaszaka pedig már 9,7 km távolságból látható
 • 2Méretek - a fénykereszt mindkét karja 4,26 m hosszú.
 • 3Mobilitás - a fénykereszt alvázra van rögzítve. Egyszerűen rögzítheti a jármű vonóhorogjához, így a repülőtér kifutóján a kívánt helyre szállíthatja.
 • 413 LED lámpa - a lámpák 2,5 másodpercenként változó ki-bekapcsolási módban villognak. Hatásos intenzitás 79 560 cd.
 • 5Három világítási mód – a fénykereszt három üzemmódban (nappali, éjszakai, AUTO) működtethető, a fényviszonyoknak megfelelő automatikus üzemmódváltás lehetőségével.
 • 6Egyszerű telepítés 5 percen belül - a fénykereszt gyors össze/szétszerelése 5 percbe telik egy személynek.
 • 7120 óra független működés - a dízel generátor 120 óra üzemidőhöz biztosít elektromos energiát teljes terhelés mellett, utántankolás nélkül.
 • 8Tartalék áramforrás - vészhelyzeti akkumulátoros tápellátás, amely min. 120 perc működést biztosít
 • 92 fénykereszt egyidejű szállításának lehetősége - a zárt kifutópálya helyes megjelölése a kifutópálya elején és végén fénykeresztekkel történő jelölést igényel. A fénykeresztek helyszínre szállításának időigényének csökkentése érdekében úgy gyártottuk őket, hogy 2 db fénykereszt egyszerre vontatható legyen.

Fény paraméterek

A fénykereszt 13 LED lámpából áll (minden irányban 3db + 1 a kereszt közepén). A lámpák olyan üzemmódban működnek, ahol mindig 2,5 másodpercig világítanak és 2,5 másodpercig kialszanak.

Emissziós szín "fehér" a CS ADR-DSN.U.930 szabvány szerint.

Láthatóság:

A használt LED lámpák teljesítménye olyan, hogy nappal 5-8 km távolságból, éjszaka pedig legalább 9,7 km távolságból jól látható legyen a mobil fénykereszt.

Három világítási mód

A LED-lámpák három üzemmód egyikében működhetnek:

 1. Nappal – a lámpák a nappali működéshez szükséges intenzitással világítanak
 2. Éjszaka – a lámpák az éjszakai működéshez szükséges intenzitással világítanak
 3. AUTO – a fényérzékelő automatikusan szabályozza a világítás erősségét a kültéri fényviszonyoknak megfelelően

Mobil fénykereszt összeszerelése egy személy által 5 perc alatt!

A mobil fénykereszt lehetővé teszi a könnyű össze- és szétszerelést egy személy által 5 percen belül. Miután a fénykeresztet a kívánt helyre szállította, az alvázat lábakkal rögzíteni kell. A reteszek feloldása után szerelje össze a kereszt egyes karjait 4,26 m teljes hosszban, majd emelje fel a keresztet függőleges helyzetbe egy kézi csörlő segítségével. Állása a függőlegeshez képest 5°-os szögig állítható. Az utolsó lépés a dízelgenerátor elindítása és a lámpák aktiválása.

Lehetőség két fénykereszt együttes szállítására

Rossz időjárás esetén a repülőtér kifutópályáját gyorsan le kell zárni. A zárt kifutópályát mindkét végén meg kell jelölni. Annak érdekében, hogy a fénykereszt szállításához szükséges időt minimálisra csökkentsük, úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre két független egység szállítható legyen.