Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

10. 3. 2023

Mészkődaráló védelem (esettanulmány)

Ipar : Mészkő
Elválasztott közeg : Mészkő

Alapértelmezett állapot:

A kitermelt mészkövet szállítószalagon szállítják. A mészkő kitermelése és utólagos feldolgozása során ferromágneses szennyeződésekkel (csavarok, anyák, nagy ferromágneses szennyeződések stb.) szennyeződik. Ezek a szennyeződések esetenként előfordulnak, de ha bejutnak a mészkőtörőbe, fennáll annak a károsodásának, a gyártás leállásának és a törőgép költséges javításának a veszélye.

Az elválasztás célja:

Az elválasztás célja a mészkőtörő védelme volt.


Alkalmazások :

A megrendelő egy erős mágneses szeparátort kívánt előre meghatározott helyre felszerelni – a szállítószalag fölé, amely a mészkövet a zúzógépbe szállítja. Mivel a ferromágneses szennyeződések előfordulása kicsi, nem volt szükség automatikus tisztítással rendelkező mágneses szeparátor felszerelésére . Javasoltuk, hogy az ügyfél kézi tisztítással ellátott mágneslemezt használjon. Ez a lemez képes megbízhatóan felfogni a szükséges szennyeződéseket és így megvédi a törőgépet a sérülésektől. A mágneslemezről kézzel távolítják el a szennyeződéseket, ami a kevés szennyeződés miatt nem megterhelő a kezelő számára.

Eredmény:

A DND-MC mágneses lemez felszerelése után a törőgépben nem keletkezett károsodás a ferromágneses szennyeződések által. Ezzel megvalósult a szétválás célja. A megrendelő a beszerelt berendezések kedvező árát is értékelte.

Felhasznált felszerelés : Mágneses lemez DND-MC