Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

16. 11. 2023

Mágneses lemez - gyártástechnológia védelme a mészkő feldolgozásban (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk mészkő bányászattal és feldolgozással foglalkozik. A mészkő szállítószalagon történő szállítása során problémák merülnek fel a fémes szennyeződésekkel, például csavarokkal, anyákkal és más nagyobb ferromágneses részecskékkel kapcsolatban. Ezek a szennyeződések károsíthatják a későbbiekben használt berendezéseket (malmok, zúzógépek) és megszakíthatják a gyártási folyamatot.


A probléma leírása

Jelentős problémákat okozott a fémes szennyeződések jelenléte a szállítószalagon szállított anyagban. Különösen a nagyobb ferromágneses szennyeződések okoztak kárt a malomban és a szállítószalagban. A malomjavítás és a kényszerüzemleállítás költségei feleslegesen terhelték a társaságot.

A feldolgozás során a mészkövet 1200 mm széles szállítószalaggal szállítják. A szállítószalag sebessége 2 m/s. A sávon a mészkőréteg magassága 250 mm körüli.

Problémamegoldás

Először a ferromágneses szennyeződések mennyiségét vizsgáltuk. A megrendelővel közösen kiértékeltük, hogy a szennyeződések előfordulása csekély, ezért egy kézi tisztítású mágneslemezt  javasoltunk megfelelő elválasztó megoldásként. Ennél az alkalmazásnál nem volt szükség automatikus tisztítással ellátott szeparátor felszerelésére, így a megrendelőt sem terhelte feleslegesen magasabb beszerzési költség. A mágneses szeparátor alkalmazása mindenképpen szükséges volt, még ha ezeknek a szennyeződéseknek nem is nagy az előfordulása, viszont egyetlen szennyeződés is nagy károkat okoz a technológiában.

Az adott alkalmazáshoz ferritmágnesekkel ellátott mágneslemez alkalmazását javasoltuk. A ferritmágnesek kellően erős és mély mágneses teret tudnak létrehozni ehhez az alkalmazáshoz.

A szükséges erősség és a kívánt felfüggesztési magasság alapján több sorozatban gyártunk mágnestömböket. A DND-MC Mp sorozat mágneses lemezét választottuk, amely lehetővé teszi a fémek kiválasztását 340 mm-es magasságból, amelyre a szállítószalagon lévő mészkőréteg magassága miatt volt szükség.

A mágnestömb láncokkal van felfüggesztve egy fém szerkezeten. A beszorult szennyeződés tisztítását a kezelő szükség szerint manuálisan végzi el.

A DND-MC Mp4 F mágneslemez használatának előnyei

A DND-MC Mp4 mágneses lemez használata a mészkőfeldolgozásban hatékony módszernek bizonyult a törő- és malomhibák csökkentésére, valamint a ferromágneses szennyeződések arányának csökkentésére a végtermékben. Ugyanakkor pénzügyi megtakarítást is hoz a nem kívánt termelési leállások csökkentésének köszönhetően.

A cég ezentúl hatékonyabban és alacsonyabb költségek mellett végezheti tevékenységét, ami növeli versenyképességét.

A DND-MC Mp4 F mágneslemez használata a következő pozitív következményekkel járt

  • Költségcsökkentés – a fémszennyeződések anyagból történő leválasztása megakadályozta a berendezés károsodását és jelentősen csökkentette a javítási költségeket.
  • Minőségbiztosítás - a szállítószalagon szállított anyag most tiszta és nem tartalmaz fémszennyeződéseket, ami javítja a vállalat végtermékeinek minőségét.
  • Megnövekedett hatékonyság - a gyártási folyamat fémszennyeződések által okozott nem kívánt leállások nélkül megy végbe, ami növeli a vállalat általános hatékonyságát és termelékenységét.
  • A befektetés gyors megtérülése a jelentős pénzügyi megtakarításoknak köszönhetően.

Felhasznált eszközök: Mágneses lemez DND-MC Mp4 F

Az DND-MC mágneses szeparátor előnyei

  • Beépítési magasság akár 450 mm-ig
  • Fe -részecskék szétválasztása 0,5-300 mm között
  • Max. szállítószalag sebessége: 3 m/s
  • Akár 10 év garancia
  • Könnyű neodímium változatok
  • Egyedi elválasztók gyártása
  • A kiválasztott modellek folyamatosan raktáron