Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

18. 4. 2024

Hogyan lehet kimutatni a nem kívánt fémeket a sógyártás során? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Egy sót gyártó cég keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy ajánljunk nekik megfelelő fémdetektort. A gyártósorba már be van építve egy régebbi fémdetektor, de az érzékenysége nem volt kielégítő ügyfelünk számára. Az eredetileg használt fémdetektornak nagyon rossz volt az észlelési eredménye – még egy 10 mm-es vasgolyót sem tudott észlelni!

A megrendelő kérése a 4 mm átmérőjű vasgolyók/ fémszennyeződések kimutatása a sócsomagokból.


A probléma leírása

A meglévő fémdetektor elemzése után azt találtuk, hogy ezt a detektort nem lehet nagyobb érzékenységre állítani. Technológiailag elavult fémdetektor volt. A detektor kívánt érzékenységének eléréséhez új eszközt kellett fontolóra venni.

Problémamegoldás

A detektor megbízható működése érdekében a csomagolási technológia módosítására volt szükség. Ezért felajánlottuk a megrendelőnek, hogy a megfelelő fémdetektor beszerzése mellett olyan tartószerkezetet is gyártunk a detektorhoz, amely megfelel a fémdetektor megfelelő működéséhez szükséges követelményeknek. Felszereljük az érzékelőt a szerkezettel együtt. Magától értetődik, hogy az érzékelőt az egyes termékekhez igazítjuk és a kezelőt betanítjuk.

A sót 1 kg-os kiszerelésben csomagolják, de a megrendelő a fémek kimutatását a teljes, 12 db egy kilogrammos kiszerelésű sót tartalmazó csomgból kérte.

A csomag mérete miatt a METRON 05 D detektort választottuk 500 x 200 mm-es nyílásmérettel.

A detektor tartószerkezetének gyártása során ügyeltünk a szükséges fémmentes zóna betartására . Ez az érzékelő megfelelő működésének feltétele.

Felszereltük a készüléket, felállítottuk a detektort és betanítottuk a kezelőt. A detektor megfelelő érzékenységének beállításával olyan érzékenységet értünk el, hogy még a 3 mm átmérőjű Fe golyót is sikerült kimutatni! Ez az eredmény jobb volt, mint azt az ügyfél kérte, ezért nagyon elégedett a mi megoldásunkkal.

A fémdetektort figyelmeztető jelzőlámpával és akusztikus szirénával ellátva szállítottuk le ügyfelünknek, amelyek a nem kívánt fém észlelésére figyelmeztetik a csomag kezelőjét.

A METRON 05 D alagútfémdetektor használatának előnyei

  • megbízhatóan felfogta a 3 mm-es méretű Fe szennyeződéseket
  • az érzékelő stabil és megbízható működése
  • elégedettség a tartószerkezet gyártásával (beleértve a fémmentes zónát is)
  • elégedettség a telepítéssel és a szerviztechnikusok szakmai színvonalával

Felhasznált eszköz: Alagút fémdetektor METRON 05 D

Az fémdetektorok METRON 05 D előnyei

  • Kétrészes, szétszerelhető alagútdetektor = egyszerű telepítés
  • Karbantartásmentes, hosszú távú, egész éves folyamatos működés
  • Gazdaságos változat - vonzó ár/teljesítmény arány
  • Robusztus érzékelő felépítés a maximális élettartam érdekében
  • Évekig tartó használat bizonyítottan nehéz környezetben is
  • Digitális jelfeldolgozás a legjobb érzékelés érdekében
  • Előre definiált, választható standard üzemmódok