Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

14. 12. 2023

Hogyan lehet felfedezni a nem kívánt fémeket a fűszerek és szárított gyógynövények gyártása során? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

A szárított fűszereket és gyógynövényeket gyártó vásárlónk szembesült azzal, hogy nem kívánt fémszennyeződéseket találtak a végtermékben.

A probléma leírása

A termék elemzése után rájöttünk, hogy nem csak ferromágneses szennyeződésekről van szó, hanem nem mágneses fémek (rozsdamentes acél, alumínium) szennyeződéseiről is. A fémszennyeződések mennyisége elfogadhatatlan volt a megrendelő számára.

Ezek a fémszennyeződések okozták a minőségi kifogásokat. A cél a fémadalékok okozta minőségi panaszok kiküszöbölése volt.


Problémamegoldás

Tekintettel arra, hogy a fémszennyeződések nemcsak ferromágneses, hanem nem mágneses fémek is voltak, a mágneses szeparátor alkalmazásának lehetősége elveszett. Az egyetlen megoldás a cseppfémdetektor használata volt. A feltétel az volt, hogy az elkészült megoldás ne igényeljen emberi beavatkozást, ezért esett a választásunk egy csúcskategóriás, automatikus kilökőszelepes fémdetektorra.

A rendkívül érzékeny QUICKTRON 05 A cseppfémdetektor a gravitáció által csővezetékeken keresztül szállított laza anyagok fémrészecskéinek kimutatására szolgál. Az érzékelő teljesen automatikus, és nagy sebességű selejtező csappantyúval van felszerelve, amely lehetővé teszi a szennyeződések nagyon precíz eltávolítását és minimalizálja a jó termék veszteségét .

A kedvező ár és a nagy érzékenység a QUICKTRON 05 A-t a leggyakrabban használt esésérzékelővé teszi a szabadeséssel szállított laza keverékek ellenőrzésére.

A digitális jelfeldolgozás kiváló érzékelési eredményeket tesz lehetővé, az érzékelő robusztus felépítése pedig a maximális élettartamot eredményezi.

A QUICKTRON 05 A detektor alacsony magasságának és kompakt méreteinek köszönhetően könnyen integrálható meglévő csővezetékekbe.

A QUICKTRON 05 A fémcsepp-detektor használatának előnyei

A mosogató fémdetektor beszerelése után a fémszennyeződéseket megbízhatóan rögzítették.

A detektor nagy sebességű selejtező szárnya lehetővé tette a fémszennyeződések automatikus kilökését, miközben minimálisra csökkentette a jó anyagveszteséget.

Bedobható fémdetektor kihelyezése után lehetőség nyílt a fémszennyeződések okozta minőségi kifogások kiküszöbölésére!

Felhasznált felszerelés: Drop-in fémdetektor QUICKTRON 05 A

Az fémdetektorok QUICKTRON 05 A előnyei

  • A legnagyobb érzékenység hosszú távú működés során
  • Alacsony magasság és kompakt méretek
  • Gazdaságos változat - vonzó ár/teljesítmény arány
  • 50 – 300 mm átmérőjű csövekbe történő beépítéshez
  • Digitális jelfeldolgozás a legjobb érzékelés érdekében
  • Érintővezérlés - 4 ergonomikus gombbal
  • ATEX kivitel, magas hőmérsékletű
  • Robusztus érzékelő felépítés a maximális élettartam érdekében
  • Évekig tartó igénybevétel bizonyítottan nehéz környezetben