Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

16. 5. 2024

Hogyan lehet egyszerűen és hatékonyan szállítani a fém alkatrészeket? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Megrendelőnk fémlemez préseléssel és megmunkálással foglalkozik. Azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy lehetséges lenne-e a lemezből készült alkatrészeket mágneses szállítószalagon szállítani.

A probléma leírása

A présüzemben a sajtolást követően a termékeket tovább kell szállítani a végső feldolgozásig. A késztermékek választéka széles – a legkisebbek 3 mm, a legnagyobbak 80-100 mm átmérőjűek. A préselés sebessége 45 - 60 prés/perc.


A fémek  a padló szintjén esnek ki a présből és további feldolgozásukhoz körülbelül 1,5 méter magasra kell őket mozgatni.

Az alkatrészek zsírosak, emulzióval szennyezettek.

A megrendelő több ilyen présgépet is üzemeltet, ezért egy olyan mágneses szállítószalag rendszer kialakítására volt szükség, amely mobil és ezáltal a mágneses szállítószalagot át lehet helyezni egy másik préshez is.

Problémamegoldás

Büszkék vagyunk arra, hogy a vevői igényeknek megfelelően ajánlunk mágneses elválasztási megoldásokat. Ugyanígy a mágneses szállítószalagoknál is figyelembe vesszük az egyedi igényeket.

Ezért ügyfelünk számára egy 300 mm széles és 3350 mm hosszú egyenes mágneses szállítószalagból álló szállítószalag rendszert terveztünk. Az alkatrészek szállításához elegendő volt a mágneses szállítószalagot ferritmágnesekkel ellátni.

Ehhez az egyenes mágneses szállítószalaghoz egy azonos szélességű, 300 mm-es hajlított szállítószalagot csatlakoztattunk, amely biztosította a késztermékek szállítását a szükséges 1500 mm-es magasságig. Ennek a hajlított mágneses szállítószalagnak a teljes hossza 2750 mm.

A hajlított szállítószalag az emulzió összegyűjtésére alkalmas technológiával is fel van szerelve, amelyet visszajuttatunk a présbe, ezzel megspórolva a megrendelőnek az emulzió helyreállításának költségeit.

Mindkét szállítószalag rendkívül tartós csúszó rozsdamentes acéllemezzel van felszerelve, amely garantálja a szállítószalag hosszú távú problémamentes működését.

Mindkét szállítószalagot fékezett szilikon kerekekkel láttuk el, hogy a szállítószalagot igény szerint mozgatni lehessen a kívánt helyre.

Az MD 300 x 3350 F mágneses szállítószalag és az MD – Z 300 x 2750 F mágneses hajlított szállítószalag használatának előnyei:

A mágneses szállítószalagok rendszere a fém alkatrészek szállításának funkcionális módja. Az ügyfél elégedett ezzel a megoldással.

Felhasznált berendezések: MD 300 x 3350 F egyenes mágneses szállítószalag és MD – Z 300 x 2750 F íves mágneses szállítószalag 

A mágneses MD-Z 330 x 2750 f​ szállítószalag előnyei

  • Mágneses szállítószalag mágneses anyagokból készült alkatrészek szállításához
  • Ideális abrazív, olajos vagy szennyezett anyagokhoz = nagyobb termelékenység és munkabiztonság
  • Robusztus, teljesen rozsdamentes kialakítás külső mozgó alkatrészek nélkül = kiküszöböli a törés, eltömődés vagy a szállítószalag kilyukadásának veszélyét