Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

9. 11. 2023

Fémszennyeződések hatékony eltávolítása a fapelletgyártás során mágneses szeparátor segítségével (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk faapríték és fapellet gyártásra specializálodik. A zúzott faanyagban gyakran vannak olyan fémszennyeződések, amelyek károsítják a gyártástechnológiát.

A probléma leírása

A vásárló egytengelyes aprítógépet -UNTHA LR 700- használ a fa aprításához. A faanyag változatos - tömörfa, furnér, forgácslap stb. Annak köszönhetően, hogy az aprítógép kiváló minőségű, a fával együtt a ferromágneses szennyeződéseket is ledarálja.

A probléma a további technológia alkalmazásakor jelentkezik, amikor a zúzott fa bekerül a pelletáló présbe, ahol nagy nyomással a pelletáló matricába tolják. Ezt a formát (pellet mátrix vagy matrica) pedig gyakran károsítják a fent említett fémszennyeződések.

Ez szükségtelen többletköltségekhez vezet, ami szervízköltségben vagy egy esetleges cserében nyilvánul meg.


Problémamegoldás

Az anyagot 200 mm átmérőjű csövön keresztül szállítják a pelletáló présbe. Ezt a helyet választottuk a legalkalmasabbnak az ML 200 F mágneses lemezelválasztó beépítésére.

Ezeket a szeparátorokat speciálisan úgy tervezték, hogy a gyengébb térfogati tulajdonságokkal rendelkező anyagokból, például faforgácsból származó nagyobb fémes szennyeződéseket is felfogják. A csőrendszerbe szeparátorok kerültek beépítésre, így az áramló anyag közvetlenül érintkezik a mágnessel.

A keletkező termék legnagyobb tisztaságának elérése és a későbbi technológia lehető legjobb védelme érdekében megállapodtunk a megrendelővel, hogy egymás után több lemezleválasztót szerelünk fel a csővezeték rendszerbe. Az elválasztók beépítéséhez olyan helyeket választottunk, amelyek a kezelők számára könnyen elérhetőek. A szeparátor tisztítása így a kezelő napi rutinjává válik és ennek köszönhetően nagyszerű leválasztási eredményeket érhetünk el.

Az ML 200 F lemezelválasztó használatának előnyei

A pellet prés védelme: Az ML 200 F mágneses lemezelválasztók hatékonyan felfogták a nagyobb fémtörmeléket, beleértve a csőkopást is, jelentősen csökkentve a pelletáló présben lévő matricák sérülésének kockázatát.

A költséges javítások megelőzése: A fémszennyeződések eltávolítása a berendezések javítási költségeinek csökkenéséhez és a gyártáshoz való rendelkezésre állás növekedéséhez vezetett.

Folyamatos gyártás: A mágneses lemezelválasztók beépítésének köszönhetően a cég folyamatos termelést tudott fenntartani berendezési károk okozta fennakadás nélkül.

 Felhasznált felszerelés: ML 200 F lemezes mágneses szeparátor

Az ML mágneses szeparátor előnyei

  • Fe -részecskék elválasztása 0,5 mm-től
  • Ferrit és neodímium változatok
  • Egyedi elválasztók gyártása
  • Alkalmas koptató és gyengén áteresztő anyagokhoz
  • Mágneses indukció 7 500 G-ig rozsdamentes acél burkolat felületén
  • Nagy üzemi teljesítmény (akár 150 m3/h)