Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 10. 2021

Fémszennyeződések elválasztása hüvelyesekből és olajos magvakból (esettanulmány)

Az elválasztás célja:

Az elválasztás célja a mágneses elválasztás minőségének javítása volt a hüvelyesek és olajos magvak előállítása során. Fogja fel az 1 mikrométernél nagyobb Fe- részecskéket és így érje el a végtermék maximális tisztaságát.

 Eredmény:

A megrendelő igényeinek megfelelő elválasztót gyártottunk. A ferromágneses szennyeződéseket felfogták és a gyártás további szakaszaiban már nem fordultak elő.


Az ügyfél különösen nagyra értékelte azt a rugalmasságot és hajlandóságot, hogy megfelelő elválasztási megoldást találtunk még olyan helyen is, ahol nem szokás elválasztót beépíteni.

Iparág: Élelmiszeripar – hüvelyesek és olajos magvak gyártása
Alkalmazás: Az ügyfél egy erős mágneses elválasztó felszerelését kérte egy előre meghatározott helyre - a garat mögé, amelyből az hüvelyeseket és az olajos magvakat szállítócsigás szállítószalaggal távolítják el. Ez a hely nem tette lehetővé a szabványos mágneses szeparátorok használatát és speciális mágneses szeparátor tervezését tette szükségessé. Ellentétben a szokásos vevői módosításokkal, amelyeket általában ügyfeleink számára végzünk (például csatlakozási méretek módosítása, építési magasság változtatás, meglévő elválasztók méretének módosítása stb.), itt egy új típusú mágneses elválasztó tervezésére volt szükség, hogy mindenben megfeleljen az ügyfél igényeinek.

A szeparátor magja egy mágneses csúszdalapból áll, amely a legerősebb neodímium mágnesekkel van felszerelve. A leválasztott közeg jellegéből adódóan (rosszabb térfogati tulajdonságok és kopás) azért választottuk ezt az elválasztási módot (tolólemez), hogy a szeparátor ne tömődjön el és a teljes vonal ne legyen túlterhelt. Ezzel lehetővé vált az ügyfél mágneses elválasztási követelményeinek minőségi teljesítése.

A csúszólemezt felszereltük egy megfogó léccel - egy úgynevezett "orral". Ennek a rúdnak a helyén a mágneses indukció a legmagasabb a csúszólapon. A ferromágneses szennyeződések ezen a helyen csapdába esnek, és az "orr" megvédi őket attól, hogy az elválasztott anyagáram elvigye őket.

A csúszólemez könnyen eltávolítható az elválasztótestből és megtisztítható a beszorult szennyeződésektől. Az elválasztó egy ellenőrző ajtóval van felszerelve, amelyen keresztül ellenőrzhető a beszorult szennyeződés mennyisége.

A szellőzés érdekében az elválasztó felső része nyitott, az esetleges sérülések elkerülése érdekében itt biztonsági rácsot szereltünk fel.
Elválasztott közeg: Hüvelyesek és olajos magvak
Felhasznált berendezés: Lemezmágnes  csúszdához