Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

2. 5. 2024

Fémek kiválasztása fapelletből erős mágnesrács használatával- 12 000 G (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Egy fapellet gyártásával foglalkozó cég kérte segítségünket, mivel a gyártott végtermékben fémszennyeződések fordultak elő.

A probléma leírása

Egy kulcsfontosságú végfelhasználó többször is jelezte a pelletgyártó cégnek, hogy fémszennyeződéseket találtak a vásárolt termékben. A további reklamációk elkerülése érdekében szükségessé vált ennek a problémának a megoldása.

A gyártósor rácsokkal van felszerelve, amelyek a nagyobb darabok felfogására szolgálnak. A rácsban lévő rudak közötti távolság kb. 35 mm. Ezek a rácsok azonban nincsenek mágnesekkel ellátva, ezért a fémek (például a szögek vagy csavarok) átesnek a rácson és továbbjutnak a végtermékbe. Ez később akár a fapellettet égető kazán meghibásodását is okozhatja.


Problémamegoldás

Az eredeti rácsokat mágnesrácsokra cseréltük. A rács eredeti funkciója így megmaradt (kiegészülve a mágneses elválasztással) és nem volt szükség nagyobb átalakításra sem. A rácsokat úgy készítettük el, hogy a csövek közötti hézagok ugyanolyanok legyenek, mint az eredeti, mágnes nélküli rácsban.

A rácsokat nagyon erős neodímium mágnesekkel láttuk el, amelyek mágneses indukciója 12 000 G (a leválasztandó anyaggal való érintkezési ponton mérve).

A rács mérete 850 x 450 mm, amelyet 4 részre osztottunk a rács súlya és a könnyebb tisztíthatóság érdekében. Egy ekkora rács tisztítása nem lenne egyszerű, így ez a megoldás nagyon szimpatikus volt a felhasználó részére is. A rács alá ajánlottuk továbbá egy rozsdamentes lemez használatát, amelyet tisztításkor csak be kell csúsztatni a rács alá, így a felfogott fémszennyeződések erre hullanak és nem kerülnek vissza az anyagáramba.

A tisztítás során a mágneseket csak ki kell húzni a rozsdamentes burkolatból, majd visszatolni és már folytatódhat is a gyártás!

Az MR 850x450 N mágnesrács használatának előnyei

A mágneses szeparátor felszerelése után a ferromágneses szennyeződéseket megbízhatóan eltávolították az anyagáramból.

A végfelhasználó néhány hét használat után megerősítette, hogy a megoldás kitűnően működik és a fapellet minősége megfelel az igényeinek. A szeparátor beépítése lehetővé tette a minőségi kifogások elkerülését és elősegítette a gépek védelmét is

Felhasznált szeparátor: Mágnesrács MR 850x450 N

Az MR 850x450 N mágneses rács előnyei

  • Gyors és könnyű tisztítás a kihúzható mágnescsöveknek köszönhetően
  • 18 700 G a magon és akár 12 200 G a felületen
  • Nagy mágneses felfogási felület ( a mágneses csövek átmérője 32 mm)