Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

1. 9. 2020

Fémek elkülönítése kommunális hulladékból (esettanulmány)

Régiónk egyik fontos települési hulladékfeldolgozójának megbízható komplett rendszerre volt szüksége a fémtárgyak (különösen a nagyobb frakciók) szétválasztására az újraválogatott kommunális műanyag hulladékból (ha ezeket a fémszemcséket nem távolítják el a hulladékból, károsíthatják a további feldolgozást végző berendezéseket és csökkenti a szétválogatott műanyagok minőségét).


Ez a pályázat több okból is kihívást jelentett:

  • viszonylag nagy frakciójú (50 x 10 x 1 mm-től 300 x 250 x 1 mm-ig terjedő) települési műanyaghulladékban, mindenféle műanyag (PET, HDPE, PP, műanyag fólia, tetrapack stb.) mellett a vas több százalékos mennyiségben és színesfém-keverékekben is jelen van (kannák, fedők, dugók stb.)
  • a vas- és színesfémek eltávolításának követelménye mellett magas réteggel és nagy mennyiségű (1800 kg/h-ig) folyamatosan áramló anyaggal is számolni kellett.

Összehasonlító gyakorlati tesztek alapján és a szolgáltatási paraméterek ár/teljesítmény/elérhetőségének értékelése után a vevő (aki nagy tapasztalattal rendelkezik a fémleválasztás területén) az alábbi SOLLAU mágneses szeparátor készlet megvásárlása mellett döntött:

Ferrit mágnes a szállítószalag fölé automatikus tisztítással DND-AC Ms4 EKO (a mély mágneses tér akár 320 mm mélységből is kihúzhatja a ferromágneses tárgyak darabjait és egyben védi az ECS-C 2000 RAM színesfém elválasztót a vasrészecskék által okozott károsodástól)

Neodímium mágneses henger MV 254 N 1200 (vas szennyeződések elválasztása az anyag alsó rétegeiből és az ECS-C 2000 RAM színesfémelválasztó védelme a sérülésektől)

Színesfém elválasztó központilag elhelyezett mágneses rotorral ECS-C 2000 RAM (a nagy feldolgozási kapacitás követelménye miatt az anyagot először egy rétegben 2000 mm széles szalagra terítik, majd ezt követően minden nagyobb és jól vezető fémet és nem mágneses tárgyakat megbízhatóan eltávolítják az anyagból)