Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

23. 11. 2023

Betonvas kiválasztása betonzúzás során (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

A megrendelő betonhulladék újrahasznosításával foglalkozik.

A probléma leírása

Az ügyfél mobil zúzógépet használ a beton feldolgozásához. A beton zúzása után el kell távolítani a fémszennyeződéseket, legfőképpen a betonacélt.


A zúzógépből a már szétzúzott betont az acéldarabokkal együtt egy szállítószalagon szállítják. Erre a helyre mágneses elválasztót kellett beépíteni. A szeparátorral szemben támasztott követelmény az volt, hogy a mágnes nagyon erős legyen ugyanakkor kis súllyal rendelkezzen. Az alacsony súly azért volt kitétel, mert egy mobil zúzó fölé kellett elhelyezni a mágnest. Ügyfelünk kérése még az is volt, hogy a szeparátor még nehéz körülmények között is tartós legyen.

Problémamegoldás

Javasoltuk egy öntisztító mágneslemez használatát, amely a szállítószalag fölé függeszthető. A lemez méreteit a munkatérhez igazítottuk, ami egy mobil törőgépnél nagyon korlátozott.

A megrendelői igényeket az alábbi módon kezeltük:

  • Nagy mágneses erő – a legerősebb neodímium mágnesekkel szereltük fel a mágneslemezt. Ennél a kialakításnál 910 Gaussnál is nagyobb mágneses indukciót érünk el a leválasztó ajánlott függesztési magasságától (azaz a szeparátor mágneses magjától 200 mm távolságra)!
  • Kis súly –a szabványos mágneses lemezekben ferrit mágneseket használnak. Ezek a mágnesek gyengébbek, ezért nagy mennyiségre van szükség belőlük ahhoz, hogy megfelelően erős mágneses teret tudjunk létrehozni. Azonban az erős neodímium mágnesek használatával kisebb mennyiség felhasználása esetén is kellően erős mágneses teret tudunk indukálni. Ennek következménye a szeparátor kis súlya, amely mobil zúzóberendezéseknél való alkalmazásnál kifejezetten előnyös.
  • A szeparátor ellenállása – a lemezt egy speciális koptatóréteggel láttuk el, amely még nehéz környezetben is növelte a leválasztó ellenállását, például betonzúzásnál. Az éles vasbeton darabok nem károsítják a mágnest.

A DND-AC N keresztszalagos elválasztó használatának előnyei

Az ügyfél elégedett a megoldásunkkal – a beton zúzásakor a mágneses leválasztás minden követelményének megfelelt. Nagyon erős, könnyű és strapabíró a berendezés.

Használt szeparátor: Öntisztító DND-AC N mágneslemez

A öntisztító mágneslemez előnyei mobil aprítókhoz és válogatókhoz DND-AC N

  • Egyedi szeparátor gyártás
  • Saját márka – a gyártás lehetősége a megrendelő tervezésében
  • Ferrit és neodímium mágneses változat
  • Beépítési magasság 450 mm-ig
  • Fe -részecskék elválasztása 0,5 mm-től
  • Mágneses indukció 910 G-ig 200 mm távolságra a mágnestől