Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

7. 9. 2021

Alumíniumdobozok szétválasztása (esettanulmány)

A szétválás célja

Válassza el az alumíniumdobozokat a vasdobozoktól, hogy mindkét rész maximális tisztaságát érje el. A cél annak biztosítása, hogy az alumíniumdobozok ne legyenek vassal szennyezettek és így maximalizálják mindkét elválasztott frakció értékét.

Eredmény

Sikerült elérni az alumíniumdobozok nagyon tökéletes elválasztását a ferromágneses szennyeződésektől, miközben megtartották az elválasztó sor szükséges óránkénti kapacitását.


Iparág: Újrahasznosítás
Alkalmazás:: A válogatósort úgy tervezték, hogy megfeleljen a szükséges 125 m3/óra óránkénti kapacitásnak.

Az elválasztó sor garattal, vibrációs adagolóval és mágneses dobbal van felszerelve. A dobozokat egy tölcsérbe öntik, ahonnan egy vibráló adagolóra esnek. A vibrációs adagolónak köszönhetően a dobozok a vibrációs adagoló (és ezt követően a mágneses dob) teljes szélességében szétterülnek, ami nagyon fontos az így létrejövő szétválasztási minőség szempontjából.

Az így előkészített anyag egy 506 mm átmérőjű és 800 mm széles mágneses dobra esik. A mágneses dob a legerősebb neodímium mágnesekkel van felszerelve, amelynek köszönhetően lehetővé teszi a ferromágneses részecskék tökéletes elkülönítését az alumíniumdobozoktól. Az alumíniumdobozok az elülső gyűjtőtartályba esnek. A vasdobozokat egy erős mágneses dob fogja fel és a tengelye mögé viszik, ahol lemágneseződik és a dobozok az előkészített tartályba esnek.

A teljes elválasztó rendszer automatikus, emberi beavatkozás nélküli (kivéve a garat elválasztandó anyaggal való feltöltését).

Az általunk gyártott válogatósor egy kompakt berendezés, magas szeparációs hatásfokkal. Az elválasztott anyag szerkezetét figyelembe véve és az Ön óránkénti kapacitásigénye szerint tudjuk legyártani.
Elválasztott közeg: Ferromágneses szennyeződésekkel szennyezett alumíniumdobozok
Felhasznált berendezések: Elválasztó sor mágneses dobozok szétválasztásához