Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

22. 2. 2024

Alagút fémdetektor - gyártástechnológia védelme a mészkő feldolgozásban (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk mészkő bányászattal és feldolgozással foglalkozik. A mészkő szalagos szállítószalagon történő szállítása során problémák merülnek fel a fémes szennyeződésekkel, például csavarokkal, anyákkal és más nagyobb ferromágneses részecskékkel kapcsolatban. Ezek a szennyeződések károsíthatják a későbbi berendezéseket (malmok, zúzógépek), és megszakíthatják a gyártási folyamatot.


A probléma leírása

Jelentős problémákat okozott a fémes szennyeződések jelenléte a szállítószalagon szállított anyagban. Különösen a nagyobb ferromágneses szennyeződések okoztak kárt a malomban és a szállítószalagban. A javítási és az üzem kényszerleállási költségei feleslegesen terhelték a társaságot.

A feldolgozás során a mészkövet 1200 mm széles szállítószalaggal szállítják. A szállítószalag sebessége 2 m/s. A szalagon a mészkőréteg magassága 250 mm körüli.

Problémamegoldás

Első lépésben kézi tisztítással ellátott mágneslemezt használtunk a nem kívánt ferromágneses szennyeződések eltávolítására.

Mivel az anyaban nem csak mágnesezhető fémek fordultak elő ezért a mágneses elválasztó után fémdetektort is fel kellett szerelni. Ha csak fémdetektort szerelnénk be, akkor gyakori lenne a technológia észlelése és leállítása, ami felesleges leállást okozna a gyártásban. Ily módon csak a nem mágneses fémeket detektáltunk, mivel az előző lépésben a ferromágneses szennyeződéseket már kiválasztottuk.

Az érzékelőt olyan kivitelben szállítottuk ügyfelünknek, amely kültéri használatra is megfelelő.

A METRON 05 D fémdetektor használatának előnyei

  • Költségcsökkentés – a fémszennyeződések anyagból történő leválasztása megakadályozta a berendezés károsodását és jelentősen csökkentette a javítási költségeket.
  • Minőségbiztosítás - a szállítószalagon szállított anyag most tiszta és nem tartalmaz fémszennyeződéseket, ami javítja a vállalat végtermékeinek minőségét.
  • Megnövekedett hatékonyság - a gyártási folyamat fémszennyeződések okozta nem kívánt leállások nélkül megy végbe, ami növeli a vállalat általános hatékonyságát és termelékenységét.
  • A befektetés gyors megtérülése a jelentős pénzügyi megtakarításoknak köszönhetően.

Felhasznált eszközök: Alagút fémdetektor METRON 05 D

Az fémdetektorok METRON 05 D előnyei

  • Kétrészes, szétszerelhető alagútdetektor = egyszerű telepítés
  • Karbantartásmentes, hosszú távú, egész éves folyamatos működés
  • Gazdaságos változat - vonzó ár/teljesítmény arány
  • Robusztus érzékelő felépítés a maximális élettartam érdekében
  • Évekig tartó használat bizonyítottan nehéz környezetben is
  • Digitális jelfeldolgozás a legjobb érzékelés érdekében
  • Előre definiált, választható standard üzemmódok