Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

8. 2. 2024

A törőgép védelme és karbantartási költségeinek csökkentése a kolofónium gyanta feldolgozása során (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk több mint 100 éve foglalkozik gyanta és kötőanyag gyártásával. Termékkínálatukban kemény- és lágygyanták, poliuretán keménygyanták, alkidgyanták és különféle kötőanyagok találhatók.

A probléma leírása

A durvára zúzott kolofónium gyanta feldolgozása során gondoskodni kell arról, hogy a keletkező anyag ferromágneses szennyeződésektől mentes legyen.


Ebben az esetben a vevőnek fontos volt a gyantatörő-gép védelme. Az elsődleges anyagban lévő ferromágneses szennyeződések károsíthatják a törőgépet. A zúzógép javításának, a zúzórudak köszörülésének és a művelet leállásának ezt követő költségei nem kívánatosak az ügyfél számára.

Ezért az ügyfelünk azt kérte, hogy távolítsuk el a ferromágneses szennyeződéseket (különösen a nagyobbakat) a feldolgozott gyantából a törőgép védelme és a szükségtelen karbantartási költségek csökkentése érdekében.

Problémamegoldás

A durvára zúzott gyantát szállítócsiga szállítja. A szállítócsiga és a zúzó közé lemezelválasztót helyeztünk el, amely a legerősebb neodímium mágnesekkel van felszerelve. Ezeknek az erős mágneseknek köszönhetően nemcsak a nagy szennyeződéseket tudjuk befogni (és ezzel megvédeni a későbbi aprítási technológiát), hanem a finom szennyeződéseket is, így hozzájárulva a keletkező termék - gyanta - maximális tisztaságához.

A legalkalmasabb erre a célra egy lemezes szeparátor használata, mivel a klasszikus rácsleválasztók ehhez az anyaghoz nem alkalmasak (eltömítenék a mágnesrácsokat). Ezért olyan szeparátort választottunk, amelyben a mágnesek az anyagáramláson kívül helyezkednek el (és így nem okozhatják a szeparátor eltömődését), ugyanakkor elég erős mágneses teret hoznak létre ahhoz, hogy a nagyon finom ferromágneses szennyeződéseket is megbízhatóan megfogják.

Megoldásunkat a megrendelő nem csak a leválasztás magas hatásfokáért értékelte, hanem azért is, mert csökkenteni lehetett a törőgép szervizelésének költségeit és különösen a gyártástechnológia nem tervezett leállásait.

Az ML 250 N lemezes szeparátor használatának előnyei:

  • A törőgép védelme: A szeparátor hatékonyan felfogta a fémszennyeződéseket, ami nagymértékben csökkentette a törőgép sérülésének kockázatát.
  • Termékminőség javítása: ferromágneses szennyeződésektől mentes gyanta = minőségi gyanta
  • A törőgép javítási költségeinek csökkentése

Felhasznált felszerelés: ML 250 N lemezes mágneses elválasztó

Az ML 250 N mágneses szeparátor előnyel

  • Fe -részecskék elválasztása 0,5 mm-től
  • Ferrit és neodímium változatok
  • Egyedi elválasztók gyártása
  • Alkalmas koptató és gyengén áteresztő anyagokhoz
  • Mágneses indukció 7 500 G-ig rozsdamentes acél burkolat felületén
  • Nagy üzemi teljesítmény (akár 150 m3/h)