Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

25. 4. 2024

A repülőtéri biztonság növelése a nem kívánt FOD eltávolításával az MS 2000 FALCON mágnesseprű segítségével (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Egy nemzetközi repülőtéren a nem kívánt fémszennyeződések / FOD-ok okoztak problémát. A repülőtereken található FOD-ok valóban komoly problémákat okozhatnak. Legyen szó a repülőgép abroncs hibáiról vagy a FOD beszívásának veszélyéről a repülőgép motorjába stb.


A probléma leírása

A nemzetközi repülőtereken nagy mennyiségű FOD van. Ezek a FOD-ok nem csak a kifutópályákon találhatók, hanem a szervizutakon, a repülőgép-állásokon vagy a hangárok környékén is.

Ügyfelünk kérésére ingyenesen teszteltük a repülőtér területén a FALCON típusú mágnesseprűnket. Ezeket az ingyenes teszteket ügyfeleink kérésére minden repülőtéren el tudjuk végezni!

A tesztek elvégzése után 50 perc alatt közel 500 gramm fémszennyeződést gyűjtöttünk össze! A leggyakoribbak a csavarok és az alátétek voltak. A kefés gépek, amelyeket a kifutópályák felületének tisztítására használnak, a fémszennyeződések másik fontos forrása. Az MS 2000 FALCON mágnesseprő segítségével igazán nagy mennyiségben fogtuk fel ezekből a kefés gépekből származó fém sörtéket. Ezek az felfogott FOD-ok akár a repülőgép gumiabroncs defektekjét is  okozhatják!

Azt is felfedeztük, hogy az egyik csatornanyílás nincs megfelelően rögzítve. A mágnesseprű ugyanis felemelte és elmozdította azt. A repülőtér biztonsági technikusai ezt a hiányosságot nagy rizikóként értékelték. A csatornafedél beszívása a repülőgép hajtóművébe végzetes következményekkel járhat!

Problémamegoldás

A nemkívánatos FOD repülőtereken történő összegyűjtésére az MS 2000 FALCON vontatható mágnesseprű használata a megoldás. Ezt a mágnesseprűt könnyedén rögzítheti az autó vonószerkezete mögé. A mágnesseprű szélessége 2 méter, de gyártunk 3 és 6 méter széles seprűt is.

A mágnesseprű maximális üzemi sebessége 25 km/h.

A mágnesseprű előnye a könnyű lemágnesezés és a szennyeződések további FOD dobozokban történő összegyűjtése. Szélességének köszönhetően a seprű nem csak kifutópályák tisztítására alkalmas, hanem szervizutak, repülőállások tisztítására is használható.

A seprű magassága egyszerűen szabályozható, így burkolatlan területek vagy kifutópályák füves széleinek tisztítására is használható.

Az MS 2000 FALCON mágnesseprű használatának előnyei

Az ügyfél előnyösnek értékelte megoldásunkat és beépítette napi munkafelület-karbantartási rutinjába az MS FALCON mágnesseprű használatát.

Az MS 2000 FALCON mágnesseprű telepítése után a következő eredmények születtek:

  • A veszélyes FOD hatékony összegyűjtése
  • A gumiabroncsok hibáinak csökkentése
  • Fokozott biztonság
  • A nem megfelelően rögzített csatornafedelek észlelése

Felhasznált eszköz: Mágneses seprű MS 2000 FALCON

Az MS FALCON mágnesseprű előnyei

  • Könnyű beszerelés autók, traktorok, seprőgépek mögé
  • Három modellsorozat - seprű munkaszélessége 2 000, 3 000 és 6 000 mm
  • Vonzó ár
  • Testreszabási lehetőség - számos kiegészítő berendezés
  • Seprű ferrit vagy neodímium mágnesekkel
  • Egyszerű és gyors tisztítás
  • Maximális tisztítási teljesítmény 156.000 m2/óra
  • Állítható magasság 30-200 mm