Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

1. 2. 2024

A lemezek biztonságos kezelése a mágneses lemez elválasztónak köszönhetően (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk 0,3 – 0,8 mm vastagságú fémlemezeket dolgoz fel. A lemezeket kötegekben tárolják - a kötegek magassága 300 mm.  A lemezek mérete leggyakrabban 400x800 mm.

A probléma leírása

A teljesen automatizált működés során az ügyfélnek vékony lemezeket kell kezelnie. A kezeléshez vákuummanipulátort használ. Az ügyfél kérése, hogy a manipulátor csak egy lemezt emeljen fel.

Ezek a vékony lapok hajlamosak egymáshoz "tapadni" és nagyon nehéz szétválasztani őket.

A lemezek polírozott felületűek, nem karcolódhatnak, így a lapok kézzel történő szétválasztása lehetetlen. Emellett a vevő igényli a humán kiszolgálás nélküli megoldást, hogy a gyártósor teljes mértékben automatizálható legyen.


Problémamegoldás

Az egymásra rakott lemezek szétválasztására az MC-F 330 mágneses lemez elválasztó használatát javasoltuk a megrendelőnek. Mivel a lemezeket vákuummanipulátor kezeli, elegendő, ha az egyes lapokat csak egy helyen választják el egymástól (nem szükséges külön, pl. a fémlemez egyik teljes oldala – ami a fémlemezek kézi eltávolításakor elengedhetetlen).

Éppen ezért az elválasztót a lemezköteg egyik sarokába helyeztük el, így a lapok mindkét oldalon egy-egy részen elváltak egymástól. Ez a szétválasztás elegendő vákuum-manipulátornak ahhoz, hogy csak egy lapot vegyen fel.

330 mm magas mágnest választottunk. Ez a méret elegendő, mivel a köteg magassága maximum 300 mm.

Az MC-F 330 mágneses lemezelválasztó használatának előnyei

Lehetővé tettük a nagyon vékony lemez lapok elválasztását. A lapokat a mágnes egyesével képes elválasztani egymástól, így lehetővé vált, hogy a vákuumos manipulátor csak egy lapot fogjon meg és a polírozott lapok ne karcolódjanak meg. Ennek a kiegészítő megoldásnak a használatával lehetővé vált a gyártósor teljes automatizálása.

Az MC-F 330 mágneses lemezelválasztó használata a következő pozitív következményekkel járt

  • Minőség: A polírozott lapok nem karcolódnak
  • Könnyű kezelhetőség: Az MC-F 330 mágneses lapleválasztó lehetővé tette a lemezek egyszerű szétválasztását és kezelését anélkül, hogy az alkalmazottak fizikai beavatkozása szükséges volna.
  • Fokozott biztonság: A fémlemez kézi mozgatásának szükségtelenné válásával csökkentette a munkahelyi sérülések kockázatát és javította a munkakörnyezet biztonságát.
  • Hatékonyság növelése: A mágneses elválasztó használata növelte a munka hatékonyságát és csökkentette a lapok időigényes kezelését.
  • Költségcsökkentés: A fémlemezköteg-kezelés folyamatának automatizálásával a cég munkaerőt spórolt meg és növelte hatékonyságát.

Felhasznált felszerelés: MC-F 330 mágneses lemezelválasztó

Az MC mágneses szeparátor előnyei

  • A mágneses elválasztó robusztus kialakítása
  • Lemezek szétválasztása akár 3 mm vastagságig
  • Moduláris rendszer (különböző típusú lemezelválasztók rögzíthetők a konzolra)
  • Egyedi gyártás
  • Lemezelválasztó kölcsönzés
  • Néhány kiválasztott modell folyamatosan raktáron

Egyszerű rendelés a webáruházban