Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 4. 2024

Porcelán és kerámia gyártás

Miért használnak mágneses szeparátorokat a porcelán és kerámia gyártása során?

A kerámia és porcelán gyártása során mágneses szeparátorokat és szűrőket használnak a nem kívánt ferromágneses szennyeződések felfogására. Nagyon erős, akár 18 700 G mágneses indukciós mágneses szeparátoraink akár 1 mikronos ferromágneses szennyeződéseket is képesek felfogni!


Számos oka van annak, hogy miért hasznos a mágneses szűrők használata kerámia és porcelán gyártása során:

Nyersanyagok minősége

Az olyan nyersanyagok minősége, mint a kaolin, a kvarchomok vagy a színező pigmentek, közvetlenül befolyásolják a kerámia és porcelán végső minőségét. Még a mikronos vasrészecskék sem kívánatosak ezekben az anyagokban. A mágneses szeparátor képes ezeket a szennyeződéseket megbízhatóan rögzíteni.

A végtermék minősége

A fémrészecskék jelenléte a kerámia masszában vagy mázban színes foltokat eredményez a végterméken. A mágneses szűrők megbízhatóan felfogják ezeket a fémeket.

A panaszok számának csökkentése

Mágneses szeparátorok és szűrők biztosítják a bevitt nyersanyagok minőségét és kiszűrik az esetleges ferromágneses szennyeződéseket. Alkalmazásukkal csökkenthetők a minőségi panaszok = kiváló minőség és magasabb profit!