Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

10. 12. 2022

Egy neves gyártó mágnesdobjainak problémás minősége és szervize (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Fémek tisztítására, erősítésére és polírozására szolgáló szóróberendezések és komplett rendszerek európai gyártója ismételten vásárol többek között mágneses dobokat (amelyek rögzítik a szórt ferromágneses részecskéket) szórási vonalai részére. Mivel a komplett szórósorok viszonylag költséges berendezések (és a rendkívül kifinomult iparágakban, köztük a repülőgép- és autóiparban, valamint a hadiipari komplexumban használják), a gyártó a világ egyik legismertebb mágneses szeparátor gyártót választotta, mint szállító (a mágnesdobok magasabb vételárából következtetve a vásárolt szeparátorok hosszú távú és megbízható működését várta el).


A probléma leírása

Sajnos már többször bebizonyosodott, hogy a márkanév mögött nem feltétlenül áll magas minőség vagy a megbízható szolgáltatás. A jó hírű gyártók gyakran csak új megrendelés megszerzésére használják hírnevüket, miközben az eladás során elveszítik a vásárló érdekeinek szem előtt tartását (amely nagy valószínűséggel meghiúsítja az ismételt szállítást). Nagyon kelletlenül (ha egyáltalán) reagálnak az esetleges problémákra, panaszokra, javítási kérésekre, vagy olyan összegre árazzák be a javítás költségét, hogy a vásárlónak jobban megérje új készüléket vásárolni, mint a sérültet megjavítani. Pontosan ez történt (sőt többször is) az előbb említett szóró berendezések gyártójával is. Az általa szállított (300 mm átmérőjű és 900 mm szélességű) ferrit dobokban a hegesztési varratnál a dob rozsdamentes acél héján  keresztül a ferromágneses szennyeződések bejutnak a dob belsejébe, egészen a mágneses magig (lásd a mellékelt fotókat), ami utólag károsítja (és többé-kevésbé akár tönkre is teheti) az egészen drága elválasztó berendezést.

A dob szállítója megtagadta, hogy a hibát jogos igényként kezelje (annak ellenére, hogy a dob hegesztésének ismétlődő hibájáról van szó), miközben bármilyen javítást csak a dob gyárába történő  önköltséges visszaszállításkor vállal (beleértve például a vámok megfizetését az ügyfél által, mivel egy nem EU országból származó mágneses berendezés gyártójáról van szó), így a javítás teljes ára veszteséges.

Problémamegoldás

Mivel a szóróberendezések gyártójának a szállított szórórendszerekhez szolgáltatást kell nyújtania ügyfelei számára, nem volt más választása, mint egy speciális európai céget keresni (lehetőleg a mágneses szeparátorok gyártói közül), amely meg tudja javítani a sérült mágnesdobokat (és megfizethető áron). Mivel a mágneses szeparátorgyártók túlnyomó többsége csak a saját berendezéseit szervizeli, elég reménytelennek tűnt megbízható szervizt találni, de szerencsére az ügyfél a honlapunkon a MÁGNESES SZEPARÁTOR SZERVIZ rovatában olyan információra bukkant, hogy minden márkájú mágneses szeparátort szervizelünk - és ezt követően megállapodott a SOLLAU-val a sérült dobok javításának elvégzéséről, így már több mint tíz ugyanolyan sérült mágnesdob javítása megtörtént jelen megállapodás keretében!

Szakértői ajánlás

Egy neves gyártóval való együttműködés nem jelent automatikusan problémamentes együttműködést. Az úgynevezett "márka" gyártóknak már nem kell fáradságos új ügyfeleket szerezniük, így nem is kell jelentősen a termékeik minőségének javítására, vagy az értékesítés utáni szolgáltatásokra energiát fordítaniuk. Ezzel ellentétben, azoknak a gyártóknak, akik sikeresen szeretnék megállni a helyüket a mágneses szeparátorok piacán, proaktív ügyfélszemléletet és új megoldásokat kell kínálniuk. A SOLLAU tehát nemcsak a konkurens márkák mágneses elválasztóit szervizeli és javítja, hanem saját termékeit is folyamatosan fejleszti, hogy azok minél felhasználóbarátabbak legyenek. Konkrétan a mágneses dob esetében ez azt jelenti, hogy a dob héjának kialakítására összpontosítottunk (amely gyakran ki van téve hosszú távú érintkezésnek koptató anyagokkal) és a mágneses dobok kialakítását úgy módosítottuk, hogy az a burkolatot saját maga ki tudja cserélni (még a dob szétszerelése nélkül is). Így ha megvásárolja szegmentált mágneses magburkolatú dobunkat, szükség esetén gyorsan, egyszerűen (és minimális költséggel!) maga is ki tudja cserélni a sérült héjat!