Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 10. 2022

Mágneses lemezelválasztó helytelen tisztítása kézi tisztítással

Alapértelmezett állapot:

Az ügyfél megvásárolta az ML mágneses lámpást a vashuzalok és egyéb kisebb nem kívánt ferromágneses szennyeződések leválasztására a gravitáció által csővezetéken szállított anyagokból.


A probléma leírása:

Minden egyes mágneses szeparátornál a telepítés után nyomon kell követni, hogy milyen gyorsan tömődik el a szeparátor ferromágneses részecskékkel, majd meg kell határozni az optimális tisztítási intervallumot. A kezelőszemélyzet azonban csak véletlenszerűen tisztította meg a szeparátort, amit a szeparátor szúrópróbaszerű ellenőrzése során fedeztünk fel. Az így eltömődött mágneses szeparátor már nem tudta betölteni funkcióját (azaz a vasszennyeződéseket leválasztani a megtisztítan anyagból) és fennállt annak a veszélye is, hogy a már felfogott vasrészecskéket az áramló anyag elsodorhatja.

Problémamegoldás

Gravitációs szállítás esetén a tisztítási intervallum elsősorban a bemeneti anyag szennyezettségének mértékétől függ  és minden alkalmazásnál mindig nyomon kell követni, hogy a szeparátor milyen gyorsan tömődik el ferromágneses részecskékkel. Kézi tisztítású elválasztók esetén feltétlenül szükséges az elválasztó meghatározott időközönkénti tisztítása.

Szakértői ajánlás

Szinte minden kézi tisztítású szeparátorunk könnyen tisztítható rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a beszorult Fe- részecskék gyors és egyszerű eltávolítását. Javasoljuk azonban, hogy rövidebb tisztítási intervallumokat használjon, mert minél több mágneses részecskét tart a szeparátor mágneses magja, annál nehezebb és fizikailag megterhelőbb (a könnyű tisztítási rendszer ellenére) a lemágnesezésük. Vagyis el kell távolítani őket a mágneses tér hatóköréből. Azoknál az alkalmazásoknál pedig, amelyeknél gyakoribb tisztítási intervallumok szükségesek, célszerű az automatikus tisztítással (= az emberi hiba veszélyének kiküszöbölése) működő mágneses elválasztót használni.