Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

15. 9. 2022

Mágneses elválasztó helytelen kiválasztása

Alapértelmezett állapot:

Az ügyfélnek el kellett távolítania a nem kívánt nagyon kis vasrészecskéket egy jól áteresztő ömlesztett anyagból.

A probléma leírása:

Az ügyfél egy külföldi weboldalon vásárolt egy mágnesrácsot, amelyet a vasszennyeződések erősen koptató anyagokból való eltávolításra használt (a vas részecskék aránya nagyon alacsony, inkább véletlenszerű volt). Sajnos a rácsos szeparátorok rozsdamentes acél fala nagyon vékony (a külső rozsdamentes acélcső felületén a lehető legnagyobb mágneses indukció elérése érdekében a mikron méretű Fe részecskék felfogása érdekében), ezért ez a szeparátor kizárólagosan nem koptató anyagok tisztítására alkalmas. A mágneses elválasztó helytelen alkalmazása miatt a külső védőcső az abrazív anyagtól megsérült. Ezenkívül a megrendelő által vásárolt rács mágneses magjait csak egy rozsdamentes acél héj védi, amelynek csiszolódása után fenn áll a veszélye magának a mágneses magnak a károsodásának és annak töredékeinek a megtisztított anyagba való bekerülésének.


Problémamegoldás:

Rácselválasztóink túlnyomó többsége "cső a csőben" rendszerrel van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a mágneses magokat nem csak egy, hanem két rozsdamentes acélcső védi, így a külső fedőcső csiszolása esetén sem sérülhet meg maga a mágneses mag (egy másik rozsdamentes acél héjba zárva) és nem sérülhet meg a mágnesek, így az nem kerül be a megtisztított anyagba.

Mindenesetre az optimális mágneses szeparátor kiválasztásakor egy adott alkalmazáshoz mindig figyelembe kell venni számos specifikus tényezőt, például a tisztított anyag tulajdonságait (frakciók, koptatóképesség , hőmérséklet, permeabilitás, típus és a ferromágneses szennyeződések mennyisége), az elválasztó kapacitási lehetőségei, a gyártási művelet típusa (folyamatos, szakaszos) stb. Enyhén koptató anyagokhoz kínálunk rácsos elválasztókat, pl. MSR forgóelválasztókat (ahol az anyag egyenletesen esik a teljes fedőcső köré) vagy mágneses rácsokat megerősített védőcsövekkel ellátotva, a lemezleválasztók közül nagyon népszerűek például az MS-MC csúszdamágnesek , az MSK mágneses kaszkádok vagy az ML mágneses lámpások . Az ügyfelek mangán acél burkolatú (MB , MBZ) szeparátorok közül is választhatnak. Erősen koptató anyagok esetén célszerűbb olyan elválasztókat választani, amelyek nem érintkeznek közvetlenül a megtisztítandó anyaggal (mágnesek a szállítószalag felett pl. DND-AC ,DND-MC).

Szakértői ajánlás

A megfelelő szeparátor kiválasztása a laikusok számára nehéz lehet, de szakértő értékesítőink és technikusaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek a mágneses elválasztás területén, ezért ne habozzon kapcsolatba lépni velük . Gyorsan és ingyenesen szívesen ajánlanak olyan műszaki megoldást, amely a legjobban megfelel az Ön egyéni igényeinek és követelményeinek.